Nyheter

Saints dödade slutspelsspöket på ”The Linc”

Efter den fantastiska matchen mellan Kansas City och Indianapolis som ni redan läst om var det dags för en på pappret kanske ännu bättre offensiv fajt. Riktigt så blev det inte, men dramatiken var det inget fel på.

Saints hade aldrig vunnit en slutspelsmatch utanför sin älskade hemmaplan. Detta blev det ändring på i lördags.

Inför matchen snackades det mycket om quarterbacks Drew Brees och Nick Foles som båda gått på samma high school i Texas. Ingen av dessa två stod för någon fantastisk insats. Istället var det Saints springspel och framförallt gamle Heisman-vinnaren Mark Ingram som stod för den bästa insatsen på planen.

Utöver Ingram måste vi även peka ut Saints försvar och defensiva koordinator Rob Ryan som höll ligans ledande running back LeSean McCoy till endast 77 yards. Ingen av McCoys försök gick längre än elva yards. Det här var en av nycklarna det pratades om innan matchen och New Orleans lyckades verkligen.

Drew Brees inledde med att missa en öppen Darren Sproles samt kasta bort en slarvig interception tidigt i matchen. Wide receiver Kenny Stills missbedömde bollbanan helt så det var ett enkelt pick för Eagles cornerback Bradley Fletcher.

Foles ville inte vara sämre och tog en värdelös sack vilket ledde till ett betydligt längre field goal-försök än nödvändigt. För långt för Alex Henery som missade.

Efter den här knackiga starten på vad som förväntades bli en match där anfallen dominerade så höjde sig båda lagen rejält.

Saints tog ledningen med tre poäng och tvingade Eagles till en three and out. Nu var de på gång trodde vi. Då bjöd Brees på ännu en interception. Denna var helt och hållet hans fel, Brees såg inte alls DeMeco Ryans som enkelt erövrade bollen för Eagles. Väldigt okarakteristiskt för en av ligans bästa quarterbacks.

Riley Cooper stod för två stora spel under nästkommande serie som avslutades med matchens första touchdown.

Det skiljde bara en poäng i halvtid. Noterbart var att Philadelphias wide receiver DeSean Jackson fortfarande inte hade rört bollen. Detta skulle ändras då New Orleans cornerback Keenan Lewis drabbades av en skada vilket öppnade upp en del för Jackson.

I andra halvlek gjorde lagen poäng på sju av tio serier. I slutändan var det Saints som drog längsta strået då Brees städade upp sitt spel och ledde laget i position för att kunna avgöra med ett field goal från 32 yards.

Statistisk sett var det en rätt så medioker match. Riley Cooper hade flest receiving yards med 68 och varken McCoy eller Ingram, trots en bra insats tog sig över 100 rushing yards.

Förtjänade Saints att ta sig vidare i slutspelet?

Drew Brees gjort dock ett bra jobb som vanligt och spred runt bollen till nio olika receivers.

Nyheter

To Top