Nyheter

Skaderapport – vecka 2

Varje vecka listar NFL.com alla skadade spelare under något de kallar ”Injury Report”. Det är ett väldigt smidigt sätt att snabbt kolla upp vilka spelare som saknas inför varje match.

NFL.com listar alla skadade spelare och alla spelare som av någon anledning inte har tränat fullt. Att en spelare är med på listan betyder inte nödvändigtvis att han inte kommer att delta i matchen. Det finns ett system, som media även använder under matcherna, för att gradera hur allvarlig en skada är.

Man delar upp spelarna i hur stor sannolikheten är att de kan spela:

Probable är den minst allvarliga typen av skada. Det betyder helt enkelt att spelaren troligtvis kommer att kunna delta. Det kan vara skador som Sam Bradfords lillfinger inför den här veckan eller olika sträckningar till exempel.
Questionable betyder att man helt enkelt inte vet. Men om spelaren deltar i matchen kommer han troligtvis inte att vara 100 procent.
Doubtful är en status som inte är så vanlig som övriga. Det betyder helt enkelt att det är tveksamt att spelaren kommer att kunna delta.
Out betyder att spelaren inte är i skick att spela. Då rör det sig oftast om en allvarlig skada. Peyton Manning hamnar på den här listan med sin nackskada till exempel.

The Injury Report hittar du här.

Nyheter

To Top