Nyheter

Sharper nominerad till Hall of Fame

Darren Sharper var en väldigt bra safety som spelade i Green Bay Packers(1997-2004), Minnesota Vikings(2005-2008) och New Orleans Saints(2009-20010). Han kom med i Pro Bowl hela fem gånger och i slutet av karriären fick han även vinna en Super Bowl med sitt Saints. Efter karriären fick han jobb på NFL Network där han satt i studion och analyserade matcher.

Nu fyra år efter karriären så är han just nu en av 94 personer som har blivit nominerade till Hall of Fame. Inget konstigt om man tänker på vad Darren Sharper gjorde på planen. Men det är vad han gjorde utanför planen som gör att många har reagerat starkt på detta.

Den 18e januari 2014 stängde NFL Network av Sharper från sitt jobb på grund av sexuella övergrepp. Vad man senare fick reda på att det inte bara handlade om ett offer, utan att han var en serievåldtäksman och man kom fram till att det var sammanlagt 16 offer. Hans tillvägagångssätt var att han drogade sina offer innan han förgrep sig på dem. Förra månaden blev Sharper dömd till 18 års fängelse.

Detta har nu blivit en debatt i USA där ena sidan säger att sådana vidriga människor inte borde vara tillgängliga för Hall of Fame även om de var tillräckligt bra på planen, medan den andra sidan säger att vad som händer sidan om planen inte har någonting med nomineringen att göra.

Vad säger du? Ska man kunna bli invald i Hall of Fame även om man har gjort denna typen av hemska saker?

Nyheter

To Top