Nyheter

Senaste nytt från NFL

Den här sidan uppdateras kontinuerligt…


David Akers har fått kicken från 49ers. Veteranen hade stora problem förra året och beskedet kom knappast som en chock. Kanske kan det här vara slutet på en väldigt lång och framgångsrik karriär som kicker för bland annat Redskins, Eagles och 49ers.

<------------------------------------------------------>

Jets superstjärna Darrelle Revis är till salu. Det har gått rykten om det en längre tid men de senaste veckorna har det blivit allt tydligare att det här är på allvar. Jets vill bli av med sin cornerback. Revis har varit bäst i NFL på sin position, och en av de bästa genom alla tider, de senaste åren och vill bli betald som sådan. Men hans ego är stort. Förra året var han borta med skada och han har precis gått igenom rehabilitering. Det är dålig tajming att vilja göra om kontraktet. Igen. Jets söker minst ett val i första rundan för veteranen som har många goda år kvar. Inte oväntat så finns det intresse för en av ligans bästa spelare. Hetaste kandidaterna just nu verkar vara Tampa Bay Buccaneers och Atlanta Falcons.

<------------------------------------------------------>

Alex Smith kommer att bli bytt till ett annat lag, detta har bekräftats från flera håll. En uppgörelse är i stort sett klar men kan inte göras officiell förrän den 12 mars. Därför står det ännu inte klart vilket lag som Smith kommer att hamna i. Jacksonville Jaguars är det enda lag som har gått ut och sagt att man inte är inblandade. Hetast är lag som Kansas City Chiefs, Buffalo Bills och Arizona Cardinals.

<------------------------------------------------------>

Star Lotulelei får inte träna på NFL Scouting Combine efter att läkarna har upptäckt ett hjärtfel. Tydligen så använder inte den lovande unga spelarens hjärta sin fulla kapacitet. Lotulelei är en av draftens mest omtalade spelare, liknas vid Haloti Ngata i Ravens och väntas gå bland de tio första spelarna. Nu är allt uppe i luften tills en specialist har haft chansen att uttala sig om tillståndet.

<------------------------------------------------------>

NFL utreder möjligheten att flytta bak Scouting Combine, free agency och draften. Målet är att få in TV-sändningen i maj då tittandet är högre och på så sätt nå mer folk. Det skulle ju naturligtvis generera mer inkomst. Samtidigt tittar man också på möjligheten att alla lag ska dra igång sina träningsläger på ett bestämt datum och på så sätt få ett officiellt datum då den nya säsongen drar igång.

<------------------------------------------------------>

Geno Smith har länge varit draftens högst rankade quarterback. Under Combine och tiden innan har han cementerat den uppfattningen. Smith imponerar på scouter och lag med sin kunskap om spelet och sin mognad som person. Vissa scouter har till och med använt ordet ”geni” för att beskriva Smiths intelligens. Nu handlar det bara om att klara sig genom Combine och Pro Day så lär han ha säkrat sin plats som den förste quarterback att blir vald i årets draft.

<------------------------------------------------------>

Richard Sherman, cornerback i Seattle Seahawks, gjorde en riktigt bra säsong i år men frågan är om det inte är hans stora mun som har gjort honom mest känd. Nu senast har han hamnat i en liten Twitter-fejd med Darrelle Revis. Tidigare var det Roddy White. I ärlighetens namn så har det väl inte varit Sherman som har riktat det första slaget. Men hans image skulle nog må bra av att han inte hoppade på alla chanser att käftas och lät spelet på planen tala istället. Skulle inte skada med lite mer respekt mot spelare som varit bland stjärnor i NFL många år.

<------------------------------------------------------>

Veteranen Charles Woodson har fått sparken från Green Bay Packers. Lagets general manager Ted Thompson bekräftade detta under fredagen och det kom egentligen som en blixt från klar himmel. Woodson spelade sju väldigt framgångsrika säsonger med Packers och har under en lång tid varit en av ligans bästa spelare. 2009 utnämndes han bland annat till ligans bästa försvarsspelare efter en säsong med 10 interceptions. Woodson har en god chans att nå Hall of Fame när han väl pensionerar sig. Men kanske finns det fortfarande en plats för den gamle veteranen i den här ligan.

<------------------------------------------------------>

Michael Vick har skrivit på ett treårigt avtal med Philadelphia Eagles. Det var många som trodde att veteranens tid i laget var över. Men det är inte riktigt så enkelt som det låter. Kontrakt i NFL fungerar inte likadant som i övriga samhället. Eagles har fortfarande möjligheten att klippa banden med Vick efter ett år, möjligtvis ännu tidigare, och slippa betala honom. I verkligheten är det Vick som chansar. Han tog en lönesänkning och går in i en situation där han måste slåss för sitt jobb och imponera på den nya tränaren Chip Kelly. Om det funkar så kan Kelly och Vick vara en intressant kombination.

<------------------------------------------------------>

Buffalo Bills storstädar. Det är i alla fall slutsatsen som vi drar efter att man har gjort sig av med två tongivande försvarsspelare. Linebackern Nick Barnett och safetien George Wilson. Efter ett årtionde fyllt av besvikelser så förstår man att ledningen har fått nog men besluten är ändå lite förvirrande. Barnett är bland de bästa spelarna på sin position i NFL och Wilson var lagkapten. En teori är att man vill bli lite lättare och snabbare. Man kommer troligtvis att lägga sina pengar på Jairus Byrd, lagets andra safety, som också väntar på ett nytt kontrakt.

<------------------------------------------------------>

Gregg Williams har fått tillstånd att komma tillbaka till NFL. Den före detta Saints-tränaren stängdes av i samband med Bounty-skandalen där han pekades ut som arkitekten bakom systemet. Nu ska han börja att arbeta med Titans som vill få in lite tuffarenattityd i laget.

<------------------------------------------------------>

Ahmad Bradshaw har släppts från New York Giants. Bradshaw spelade en stor roll när laget vann Super Bowl 2012 men när Giants draftade David Wilson högt upp i draften som följde stod det klartänkt Bradshaws dagar var räknade. Han har haft problem med sina knän och har aldrig varit den där explosiva spelaren som kan slå till med de stora spelen.

<------------------------------------------------------>

Titus Young spelar numera för St. Louis Rams. Den bångstyrige receivern släpptes inte oväntat från Detroit Lions efter en mycket omskriven start på karriären. Young har bland annat medvetet sprungit fel routes för att förstöra för laget och sagt att han är en bättre spelare än Calvin Johnson. Det första är bland det dummaste vi har hört. Det andra är lika skrattretande. Rams var enligt uppgift det enda laget som var intresserade och det återstår att se om Jeff Fischer kan få ordning på den unge mannen.

<------------------------------------------------------>

I lördags delades priserna ut till årets bästa spelare och tränare. Det blev inte några stora överraskningar. Adrian Peterson, rundning back i Vikings, tog hem både priset för mest värdefulla spelare, MVP, och bästa offensiva spelare. J.J Watt, defensive end i Texans, utsågs som väntat till årets försvarsspelare. Bruce Arians prisades som årets tränare för sitt arbete i Colts sedan Chuck Pagano drabbades av leukemi. Det var första gången som en tillfällig coach vann priset. Robert Griffin III, quarterback i Redskins, och Luke Kuechly, linebacker i Panthers, hyllades bland rookies på varsin sidan av bollen. Russell Wilson blev ”Pepsi Max Rookie of the Year” och Jason Witten ”Man of the Year”. Peyton Manning vann ”Comeback Player of the Year”.

<------------------------------------------------------>

Donald Driver, receiver i Packers, har meddelat att han har spelat sin sista säsong. Driver har sju säsonger med över 1,000 yards och är älskad av fansen i Green Bay. Men som med alla fotbollspelare har åldern tagit ut sin rätt och Drivers roll har blivit mindre de senaste åren. Men han kommer att bli ihågkommen som en duktig receiver och en lagspelare.

<------------------------------------------------------>

Det var som vi misstänkte. Nu har nfl.com rapporterat, via Ian Rapaport, att Alex Smith inte kommer att spela för San Francisco 49ers nästa säsong. Laget kommer att försöka byta bort honom mot något draftval eller två. Om det inte lyckas så kommer man att avsluta hans kontrakt, av respekt för vad han har gjort för 49ers de senaste åren, så att Smith kan hitta ett nytt lag att spela för och återuppta sin karriär. Innan han blev petad för den explosiva Kaepernick så ledde Smith ligan i quarterback rating. Intresset kommer att vara stort för Smith eftersom konkurrensen är nära på obefintlig.

<------------------------------------------------------>

Randy Moss ställde till med lite rabalder på gårdagens pressträff inför Super Bowl. Moss sade att han tycker att han är den bästa wide receiver som någonsin har spelat i NFL. Nu ska man väl ha klart för sig att Moss sannerligen tillhör den absoluta toppen. Men i NFL-kretsar är det hädelse för en receiver att sätta sig över legenden Jerry Rice, som inte bara anses var den bästa receivern utan kanske till och med den mest dominerande spelare i ligans historia oavsett position. Man får hålla med Michael Strahan, en annan fantastisk receiver som nu är expert på NFL Network, som sade: ”Självförtroende är en bra sak. Du måste tro att du är bäst när du är ute på planen och spelar. Men när du lämnar den, som jag har gjort, då måste man kapitulera inför den store Jerry Rice.”

<------------------------------------------------------>

Joe Flacco, quarterback i Baltimore Ravens, vill enligt uppgift ha $20m om året i sitt ny kontrakt. Det skulle i så fall betyda att han hamnar på samma nivå som Drew Brees i New Orelans Saints. Flaccos representanter och Ravens dito har förhandlat i mer än ett års tid utan att nå en lösning. Om Flacco och hans Ravens tar hem årets Super Bowl så får man åtminstone säga att quarterbackens förhandlingsläge har förbättrats. Särskilt med tanke på hur han har spelat än så länge i slutspelet.

<------------------------------------------------------>

Jake Long vill enligt uppgift ha 70 miljoner kronor om året i lön innan han skriver på sitt nya kontrakt med Miami Dolphins. Long spelar left tackle på den offensiva linjen och har varit en av ligans bästa spelare på sin position i flera år. Men 2012 var hans sämsta år i karriären. Dåligt tajmat inför året då man ska skriva nytt kontrakt. Det vara inte bara så att Long inte tillhörde de bästa på positionen i år, faktum är att han var väldigt långt ifrån toppen. Men han vill fortfarande ha betalt på gamla meriter och för en tro på en ljusare framtid. Troligtvis kommer han att få det. Men det ska bli intressant att följa vad Dolphins gör.

<------------------------------------------------------>

Colin Kaepernick, 49ers unga quarterback, har ansökt om patent på vad han kallar ”Kaepernicking”. Med det menar han målgesten då han kysser sin biceps efter en touchdown. Hmm, var det nu man började hålla på Ravens?

<------------------------------------------------------>

”South” besegrade ”North” i Senior Bowl med siffrorna 21-16. Mest värdefulla spelare blev E.J Manuel, quarterback från Florida State. Han sprang in en kort touchdown och kastade till en annan. Utnämningen för bästa spelare i respektive lag gick till två killar på den defensiva linjen, Ezekiel Ansah i det södra laget och Kawann Short i det norra.

<------------------------------------------------------>

Tennessee Titans har gjort klart att de vill anställa Gregg Williams som defensiv koordinator. Williams har varit avstängd sedan Bounty-skandalen rullades upp och det stod klart att han var arkitekten bakom systemet. Vad det nu var. Titans vill tydligen få in en tuffare och mer eldig tränare för att kompensera för sin övriga rätt tillbakadragna tränarstab. Innan Williams kan ta jobbet måsta NFL godkänna det. Men det bör inte vara något problem eftersom det var ligan som gav honom tillåtelse att söka nytt jobb.

<------------------------------------------------------>

Darrelle Revis är kanske ligans bästa försvarsspelare. Sedan ägaren av New York Jets, Woody Johnson, insinuerade att man kanske kunde tänka sig att byta bort superstjärnan har snacket börjat att gå. Priset lär bli högre än något vi har sett tidigare om det blir en eventuell affär. Troligtvis lär budgivningen inkludera flera höga draftval. Men flera lag uppges vara mycket intresserade. Bland andra New England Patriots, Denver Broncos, San Francisco 49ers, Buffalo Bills, Seattle Seahawks och Green Bay Packers.

<------------------------------------------------------>

Titus Young, receiver, har gett ledningen i Detroit Lions mycket huvudvärk sedan de draftade honom 2011. Young har förvisso visat en del kvaliteter på planen men han har gjort lika många dumheter som i slutändan har skadat laget. Under säsongen kom det fram att Young, i protest mot att han inte fick bollen så mycket som han ville, medvetet hade sprungit fel routes för att sabotera för laget. Nu har han hamnar i Twitter-bråk med sitt lag. Young hotade att sluta vilket fick tränaren Jim Schwartz att replikera att Young nog inte skulle uppnå sina mål genom att gnälla i sociala medier. Då uppmanade Young laget att sparka honom och följde upp med citatet: ”Never needed the money. Give me a dollar and a ball bet I come back #HallofFame”. Killen har i alla fall humor.

<------------------------------------------------------>

Tony Sparano ledde en haltande offensiv i New York Jets förra året. Nu har han fått en ny chans då han kommer att träna den offensiva linjen i Oakland Raiders och assistera huvudtränaren Dennis Allen. Sparano är vad amerikanerna kallar en ”meat-and-potatoes-kind of guy”. Han gillar fysisk fotboll med fokus på springspelet.

<------------------------------------------------------>

Rob Ryan har tagit jobbet som ny defensiv koordinator för St. Louis Rams. Ryan, bror till Rex och son till Buddy, kommer senast från Dallas Cowboys och kommer att ta över en spännande ung enhet som ledde NFL i sacks 2012. Ryan har en förkärlek för tajt man-man försvar och pass rush. Han kommer att ha verktygen att förverkliga den visionen i Rams.

<------------------------------------------------------>

New Orleans Saints har gjort sig av med sin defensiva koordinator Steve Spagnuolo. Detta bara dagar efter att huvudtränaren Sean Payton fick tillåtelse att återvända till laget. Saints meddelade i samma veva att man ämnar gå över till ett ”3-4”-försvar. Man har sju free agents i försvaret så förvänta er stora förändringar i ”the Big Easy”.

<------------------------------------------------------>

New York Jets har öppnat för möjligheten att byta bort sin stjärna Darrelle Revis, cornerback. Jets har stora problem med höga löner och tvingas därför att kolla på alla alternativ. Revis anses av många vara den bästa försvarsspelaren i NFL. Särskilt på sin position. Men han är också känd för att vara noga med att bli betald på den nivån också.

<------------------------------------------------------>

Patriots quarterback Tom Brady har fått böter på drygt 70,000 kronor för sin påstådda spark mot Ravens safety Ed Reed i förra helgens match. När Brady skulle dyka till marken med benen först för att undvika en tackling höjde han sitt ena ben i riktning mot Reeds knä. Farligt, tyckte ligan.

<------------------------------------------------------>

Frank Gore, running back i San Francisco 49ers har fått 75,000 kronor i böter för att han inte hade dragit upp strumporna tillräckligt långt i matchen mot Atlanta Falcons. Sedan några år tillbaka har NFL varit allt hårdare på en enhetlig och proper klädsel på planen.

<------------------------------------------------------>

JaMarcus Russel valdes i första rundan av draften 2007. Men han vägrade komma till träningslägret förrän han fick ett bättre kontrakt. Det fick han. 200 miljoner kronor var garanterade i det nya avtalet. Men efter bara några år så släpptes han av Oakland Raiders efter otaliga misslyckanden på planen. Russel anses av många vara den största floppen någonsin. Men nu vill veteranen återvända till rampljuset. Det första problemet? JaMarcus Russel väger nästan 140 kilo.

<------------------------------------------------------>

Peyton Manning har tagit ett allvarligt snack med de andra spelarna som ska delta i årets Pro Bowl på Hawaii. Veteranen vill se ett högre tempo och tuffare tag. De senaste åren har tillställningen varit något av ett sömnpiller.

<------------------------------------------------------>

Manti Te’o, linebacker från Notre Dame och ett hett namn inför draften, har hamnat i rampljuset av helt fel skäl. En påhittad död flickvän är den korta versionen. Det återstår dock fortfarande att se vem som hittade på henne och vem som är offret i denna märkliga historia. Nu har Te’o åtminstone erkänt att han ljugit i intervjuer efter den 6 december, då han enligt egen utsago fick reda på att den kvinna han träffat på nätet aldrig existerat.

<------------------------------------------------------>

Nu har Jerry Jones, ägaren av Dallas Cowboys, bestämt att Jason Garrett inte längre ska kalla spelen. Huvudtränaren Garrett har under den gångna säsongen suttit på dubbla stolar då han har valt att sköta den offensiva koordinatorns jobb på matchdagen. Det har Jones nu satt stopp för.

<------------------------------------------------------>


För mer nyheter, följ oss på Twitter (@nflsupporter).

Nyheter

To Top