Nyheter

Säsongens Mest Sevärda Matcher

Photo by Julio Aguilar/Getty Images

NFL-säsongen är snart igång och vi har 272 matcher plus slutspel att se fram emot. Det är välkommet med så pass många matcher, och visst ser vi fram emot det, men det är svårt att hinna se alla. Vi har därför hjälpt dig genom att lyfta fram tio av säsongens mest sevärda matcher. 

Vecka 1: Dallas Cowboys @ Tampa Bay Buccaneers

Säsongspremiären är ju alltid en match med extra förväntan på sig, efter att vi fått utstå många och långa månader utan fotboll. Bara det att vi har NFL-fotboll med fans på läktaren igen gör att denna match är sevärd. Utöver det finns dock mycket annat att gilla. Regerande mästarna tar första steget på sin resa mot att försvara världsmästartiteln och vi får även se om Dallas Cowboys, som stått i Hard Knocks strålkastarljus, har vad som krävs för att mäta sig mot giganterna i NFC denna säsong.

Vecka 4: Tampa Bay Buccaneers @ New England Patriots

När Tom Brady bytte både lag och konferens inför förra säsongen så trodde många att han gjort sitt på Gillette Stadium. Detta är dock inte fallet. I säsongens fjärde vecka återvänder ligans bästa spelare någonsin till staden han kallat hem i 20 år. Det blir roligt att se vilken typ av välkomnande han får, och efter allt som Brady åstadkommit i New England tillsammans med Bill Belichick ska det bli otroligt intressant att se de två ställas mot varandra för första gången.  

Vecka 5: Buffalo Bills @ Kansas City Chiefs

I vecka fem får vi en repris på förra säsongens AFC championship. Den gången slutade det 38-24 med fördel till Chiefs. Denna match kommer att bli en äkta kraftmätning där de två bästa lagen i AFC ställs emot varandra. Förvänta dig en offensiv explosion när dessa två juggernauts möts på Arrowhead på Sunday Night Football. 

Vecka 8: San Francisco 49ers @ Chicago Bears

Efter en lång uppbyggnad till draften med spekulationer om vilken QB som skulle väljas till vilket lag har nu röken lagt sig och det står klart att Trey Lance och Justin Fields är 49ers respektive Bears framtidshopp på quarterback-positionen. Även om ingen av de startar vecka 1 så förväntar jag mig att de båda har vunnit startpositionen i sitt lag till vecka 8. Detta kommer leda till en otroligt intressant match mellan två av draftens största profiler. 

Vecka 9: Green Bay Packers @ Kansas City Chiefs

Vi får en repris på Super Bowl I i vecka 9 när Packers gästar Chiefs på Arrowhead. Det blir en spännande match mellan de bästa som ligans två konferenser har att erbjuda. Rodgers mot Mahomes blir en rolig fight och jag förväntar mig 60+ poäng i denna match. Kanske är detta en försmak på Super Bowl LVI. 

Vecka 12: Philadelphia Eagles @ New York Giants

Derbyn är alltid extra roligt att titta på och det finns inte många bättre rivaliteter i ligan än den mellan Eagles och Giants. Visserligen har alla lag i NFC East en rätt bra rivalitet, men den mellan dessa två lag känns extra påtaglig inför denna säsong. Mycket efter att Cowboys och Eagles snackade ihop sig och gjorde det möjligt för Eagles att hoppa upp ett val före Giants i draften och välja Devonta Smith, en spelare som Giants med största sannolikhet tänkte plocka. Visst vore det lite roligt om Smith gör en riktig kanonmatch här?

Vecka 13: Baltimore Ravens @ Pittsburgh Steelers

När vi ändå är inne på derbytemat och rivaliteter, finns det en rivalitet i NFL som har mer historia bakom sig än Ravens mot Steelers? Jag tror inte det. Det är en match som alla spelare i båda lag har inringad i sin kalender. I denna typ av match gruffas det lite mer, springs lite snabbare och tacklas lite hårdare. Det är otroligt underhållande att titta på, och du kan vara säker på att spelarna kommer att ge allt i varje spel. Att matchen spelas sent på säsongen gör också att slutspelsplatser med största sannolikhet kommer att stå på spel. 

Vecka 14: Las Vegas Raiders @ Kansas City Chiefs

Ännu en match mellan två divisionsrivaler som har rikligt med historia. Om vi bortser från vecka 17 förra säsongen när Chiefs vilade sina startspelare så var Raiders det enda lag som slog Chiefs i grundsäsongen, och de var inte många poäng ifrån att göra det två gånger. Även om lagen på pappret känns ojämna så lyckas Raiders alltid spela tight mot Chiefs. Det är två lag med explosiva anfall vilket oftast leder till sevärd fotboll. 

Vecka 16: Jacksonville Jaguars @ New York Jets

Trevor Lawrence och Zach Wilson, draftens första och andra spelare, ställs emot varandra i vecka 16 när New York Jets välkomnar Jacksonville Jaguars. Det är alltid roligt att se hur det går för quarterbacks som väljs tidigt, och räkna med att både Lawrence och Wilson kommer att gå ut och försöka bevisa vem som egentligen var draftens bästa QB. Utöver det så är det två lag med nya och intressanta tränarstaber, vilket också kommer att vara kul att följa. 

Vecka 17: Cleveland Browns @ Pittsburgh Steelers

Cleveland Browns har vuxit fram som ett topplag i AFC på senaste, till Pittsburgh Steelers förtret. Steelers, som länge varit storebror i denna rivalitet åkte på stryk inte bara en utan två gånger mot Browns förra året. Andra gången i slutspelet. När dessa två rivaler från AFC-North möts vecka 17 kommer slutspel och kanske även AFC-North titeln stå på spel. Det gör att denna batalj verkligen har alla ingredienser för att bli en av säsongens mest sevärda matcher.  

Säsongens Mest Sevärda Matcher

Nyheter

To Top