Nyheter

San Francisco segrade på Lambeau Field

Green Bay Packers gjorde allt rätt i nattens match mot San Francisco 49ers. Favoriterna spelade dock en ren match och kunde via Phil Dawsons fot vinna under slutsekunderna.

Vi pekade ut tre nycklar för Packers inför gårdagens match. De var att Green Bay skulle vara tvungna att hjälpa sina offensiva tackles, att Green Bays linebackers skulle spela disciplinerat och på så vis hindra Kapernick från att ta över matchen med sina ben och att försvaret skulle riva, slita och spela för sina liv mot ett mer fysiskt 49ers. Det sistnämnda uppfylldes utan tvekan. Packers visade mycket hjärta igår.

I början av matchen blev Packers tackles rejält dominerade och Rodgers åkte i backen flera gånger om. Nägra gånger ska man dock erkänna att det var quarterbacken som höll bollen för länge. I andra halvlek gjorde tränarna ett bättre jobb med att hjälpa den offensiva linjen. Delvis genom att ge Lacy fler chanser i springspelet.

Men det var nog ändå den sista nyckeln som gjorde att Green Bay föll. Colin Kaepernick slog dem med sina ben. Igen. Den atletiska quarterbacken plockade upp nästan 100 yards själv, varav flera spel var viktiga konverteringar på tredje down. Det blev i slutändan skillnaden i en jämn match.

Men Packers ska inte skämmas för sin insats. De mötte ett väldigt bra lag som dessutom har både flyt och självförtroende just nu. Green Bay drabbade även av ett par skador under matchen. Det är ändå svårt att föreställa sig hur de skulle ha kunnat göra en mycket bättre match. Med lite tur kunde de mycket väl ha vunnit.

Om något kunde Packers ha önskat lite mer produktion från sin offensiv. Rodgers samlade ihop totalt 188 yards, att jämföra med Kapernicks 325 yards. Men å andra sidan mötte de lite olika försvar.

Ett gott tecken för 49ers var att Michael Crabtree gjorde en mycket bra match och verkar närma sig 100 procent efter sin skada.

En sak var dock uppenbar. San Francisco 49ers är så fruktansvärt bra coachade. Det finns inget mer disciplinerat försvar i NFL. De är alltid på rätt plats, missar väldigt sällan tacklingar och ger nästan aldrig upp stora spel i passningsspelet. Då de dessutom är ett av ligans bästa lag på att stoppa springspelet blir det väldigt jobbigt att möta dem. Varje serie blir en lång, plågsam kamp för poäng.

I nästa runda kommer alltså San Francisco 49ers att bege sig till Charlotte i North Carolina för att ta sig an Carolina Panthers. Det finns nog inte en mer fysisk match i NFL just nu. Det kommer nog att bli en riktig höjdare.

Nyheter

To Top