Raiders

Mark Davis, ettårskontrakt och tränarstaben

Tränarsituationen i Raiders är onekligen osäker. Det sträcker sig hela vägen från huvudtränaren Dennis Allen till hans assistenter. Hur ser det ut för Raiders positionstränare och koordinatorer?

Enligt uppgifter vägrar Mark Davis erbjuda något längre än 1-årskontrakt till tränarassistenter. Den gruppen innefattar samtliga tränare som inte är huvudtränaren Dennis Allen. Detta gör Davis trots GM Reggie McKenzie och Dennis Allen försök att övertyga om motsatsen. Känner ni igen ledarstilen?

Vad har detta för tänkbara effekter då? Rutinerade tränare som troligen hittar jobb på annan ort kommer nog söka just det, andra jobb. Man vill ha arbetssäkerhet, kontinuitet och känna ett förtroende från arbetsgivaren. Kontrakt på ynka ett år ger känslan att laget hela tiden söker ett bättre alternativ. Raiders stab är långt ifrån den bästa, men något namn väcker säkert visst intresse på marknaden.

Tony Sparano, tränare för den offensiva linjen, har gjort ett bra jobb i år med en rejält tunn grupp spelare. Dessutom är han ett stöd för unga huvudtränaren Dennis Allen. Sparano får troligen jobb fort om han börjar leta nytt, enligt Mike Silver har han redan börjat samtala med Tampa Bay Buccaneers.

Bobby April är tränare för Raiders special teams. Han har haft en lång och framgångsrik karriär och kan troligen hitta jobb relativt lätt om han så vill. I år har han vänt Raiders från att vara ett av ligans sämsta special teams, till en påverkande faktor. Det med en mängd dåliga spelare till förfogandet.

Raiders defensiva koordinator Jason Tarver har hyllats av spelare för sitt spelschema och sin glöd. I början av säsongen var Raiders ett av ligans bästa försvar, men tappade i slutet på grund av en tunn trupp och flera skador. Har inte visat tillräckligt för att dra åt sig mycket uppmärksamhet, men finns säkert på radarn för flera mindre college-skolor.

Det är inte säkert att någon i Raiders tränarstab kommer att lämna. Det är inte säkert att någon är välkommen tillbaka. Det är inte säkert att Raiders kan lyckas signera de tränare de vill. En sak är dock säker, det är svårt att behålla bra tränare på ettårskontrakt. Tränarstaben i Raiders är helt uppe i luften och ovissheten bekymrar såväl fans som spelare.

Varför gör Davis så här? Jag tror han kommer behålla Dennis Allen ett år till. Om Raiders misslyckas 2014 kommer däremot Davis ta in en ny huvudtränare. Då vill Davis ge den tränaren möjligheten att plocka in sin egna stab, inte ärva Allens personal. Det låter kanske inte helt dumt, men vilken chans får Allen egentligen om hans stab lämnar skeppet? Davis kan inte gå in med tron att Allen misslyckas.

Det verkar som vi får vänta ett tag för att se hur all denna tränarhärva spelas ut. En sak är klar, ingen sitter säker på sitt jobb.

Nyheter

To Top