Nyheter

Rodgers föll när två sviter bröts

Två sviter bröts i helgen. Den ena var något mer imponerande än den andra. Packers och Aaron Rodgers, som var mer mänsklig än vad vi har sett honom någon gång tidigare i år, förlorade sin första match för säsongen – och Indianapolis Colts vann sin första.

I helgen lyckades två lag med varsin bedrift som inget annat lag i år dittills hade kunnat skryta med. Kansas City Chiefs, med tillfälliga tränaren och före detta defensiva koordinatorn Romeo Crennel vid rodret, vann över Packers. Samtidigt lyckades Tennesse Titans med konststycket att förlora över Colts.

Vad hände egentligen?


Green Bay Packers hos Kansas City Chiefs: 14-19


När Matt Cassel blev skadad gjorde Chiefs ett litet experiment och gav sin reserv Tyler Palko chansen att visa vad han gick för i några matcher. När Palkos misstag började bli lite för jobbiga att se på så tog man in veteranen Kyle Orton, tidigare i Broncos, som hade fått kliva undan för frälsaren Tim Tebow. Matchen i söndags var hans första start i de nya färgerna. Förra veckan sparkade Chiefs också sin huvudtränare Todd Haley. Mot Packers var det den tillfälliga tränaren, tidigare defensiv koordinator, Romeo Crennel som höll i taktpinnen för första gången.

Kyle Orton spelade ut Aaron Rodgers i helgens match. Han satte nästan 75 procent av sina passar medan Rodgers hade mindre än 50 procent lyckade passningar. Det berodde delvis på tappade passningar och slarviga straff men Rodgers kastade bollen sämre än någon annan gång i år. Packers gjorde inte en enda poäng på hela första halvlek medan Chiefs harvade på rätt mediokert och skickade fram Succop för att dunka in fieldgoals. Han hade fyra stycken i matchen.

Artikeln fortsätter…

I sin första match som Todd Haleys efterträdare ledde Romeo Crennel sitt lag till seger mot tuffast möjliga motstånd. Kanske är det här en vändpunkt för ett talangfullt Kansas City.

Men hur lyckades Chiefs stoppa Packers vanligtvis så effektiva offensiv? En teori är ju att Packers senaste match mot Raiders, som var en promenadseger, kanske tog död på lite av lagets driv.

Det var också en taktisk seger från Crennel och Chiefs. De spelade nästan varje spel med fem spelare i sitt secondary, med så kallade nickel-packages. Och de gjorde det mycket bra. Det i kombination med att Packers saknade sin bästa receiver Greg Jennings och sin bästa running back James Starks gjorde att man lyckades begränsa Rodgers, och McCarthys, alternativ. Det kan ju vara värt att notera skillnaden när Jennings är på planen. Han är ofta täckt av två spelare, är ett stort hot i det långa passningsspelet och ger de receivers som är lite längre ned på Packers depth chart lite mer utrymme att arbeta med.


Tennesse Titans hos Indianapolis Colts: 13-27


Titans jagade en slutspelsplats och behövde alla vinster de kunde få. Förstå deras lycka när de kollade på schemat och såg att de skulle möta urusla Colts. Ett 0-13 Colts utan Peyton Manning. Men riktigt så smutt blev det inte för Titans den här söndagen när Colts kom ut redo för match.

Dan Orlovsky, som aldrig hade vunnit en match som han startat i hela sin karriär förrän i söndags, behövde inte göra speciellt mycket den här matchen. Colts kastade bara bollen sjutton gånger den här matchen. Elva kast var lyckade för sammanlagt 82 yards. Sedan sprang man för 205 yards. Den stora hjälten var Donald Brown med 161 yards på marken, inklusive en 80 yards touchdown. Viktigt var att Colts vann turnover-matchen och att Orlovsky inte kastade några interceptions.

Artikeln fortsätter…

Robert Mathis, defensive end och en av stjärnorna i Colts, var rätt nöjd med årets första vinst.

Det gjorde däremot Hasselbeck i Titans. Efter två interceptions klev han av till förmån för den lovande rookien Jake Locker. Han gjorde ett fint inhopp men det räckte tyvärr inte hela vägen.

Titans yards den här matchen kom i luften. Man kastade bollen 56 (!) gånger för över 300 yards men Colts lyckades stänga ned springspelet med Chris Johnson. Där blev det bara 66 yards. Skönt för Colts att slippa tyngden av att riskera att gå 0-16 och riktigt tungt för Titans att torska en så given match mitt i slutspurten om de eftertraktade slutspelsplatserna.


Vad tror DU att den här veckans resultat betyder för Packers/Colts. Trend eller undantag?

Nyheter

To Top