Nyheter

Redo för säsongens första ”match”

Nu börjar fansen bli desperata och äntligen är det dags för lite fotboll. Trots att det bara är försäsong så kittlar det att se två lag ryka ihop. Klockan 02.00 drar det igång.

Vad: Pro Football Hall of Fame Game
Plats: Canton, Ohio
Tid: 02.00
Sänder: NBC / Game Pass / Viaplay
Kommentatorer: Al Michaels / Chris Collinsworth

Säsongens första ”match” kräver en inför-artikel – oavsett om det är försäsong eller inte. Steelers och Vikings är två lag som i allra högsta grad siktar på slutspel, och mer därtill, kommande säsong. Många av stjärnorna kommer stå kvar på sidlinjen men det finns alltid något att kolla efter. Vad kan vi då lära oss av nattens drabbning? Här är vår topplista.

Vikings offensiv
Ligans bästa running back försvann från NFL efter en väldokumenterad skandal. Men Adrian Peterson väntas inte spela mycket mot Steelers, om ens något. Mike Zimmer har varit relativt hemlighetsfull om vilka som får speltid än så länge. Passoffensiven har fått förstärkningar i form av den snabba Mike Wallace, som har spelat även för Steelers, och Teddy Bridgewater väntas, till skillnad från Roethlisberger, spela några serier. Försvaret börjar arta sig för Vikings men offensiven måste bli vassare om de ska nå långt. Får se hur kemin är så här tidigt.

Pittsburghs bredd
De stora stjärnorna i Steelers kommer inte spela, och vissa bara sniffa på gräset innan de kliver av. Istället får vi fokusera på reserverna. Hur ser Big Bens backups ut? Unga Landry Jones och Tahj Boyd är båda stora, fysiskt imponerande quarterbacks inte helt olika Roethlisberger, särskilt Landry påminner om veteranen. Är de några att hålla koll på framöver? Hur ser DeAngelo Williams, RB, ut i gult och svart. Han kommer starta vecka ett då Bell är avstängd. Lagets unga receivers, som Marcus Wheaton och Sammie Coates, kommer få gott om speltid med Brown på bänken. Steelers secondary behöver spela bättre 2014, vi kommer få se ett par av ynglingarna sättas på prov i natt.

Rookies
I Vikings har vi cornerback Trae Waynes som förhoppningsvis ska ta över rollen som andra CB bredvid Xavier Rhodes. Tränaren Mike Zimmer är något av en expert på passförsvar men hur mycket har man hunnit med? Den offensiva linjen var inte bra i fjol. Kan TJ Clemmings, som för övrigt gick på college i Pittsburgh, förstärka den gruppen redan i år? I Steelers är det främst snabba pass rushern Bud Dupree och receivern Coates som kommer få vår uppmärksamhet. Även Jesse James, tight end, blir intressant att se. Håll också ett öga på safetyn Gerod Holliman som hade 14 interceptions sitt sista år i college, och tangerade ett 46 år gammalt rekord, i nattens match.

Steelers försvar
Legenden och innovatören Dick LeBeau har dragit vidare och förändringens vindar blåser i Pittsburgh. Den nya defensiva koordinatorn Keith Butler predikar en mer aggressiv defensiv linje och kanske lite mindre zonblitz. Det blir intressant att se hur det påverkar försvaret som helhet. Det har också varit mer fokus än någonsin på att attackera bollen och producera turnovers. Vi bör få se spelare flyga omkring i högt tempo på planen.

Nyheter

To Top