Nyheter

Camp battles i Oakland

Den 31 juli sparkar Raiders träningsläger igång på allvar med den första träningen 2015. Vi listar de positioner som är oklara och där försäsongen kommer ge oss en starter.

Jag ursäktar den dåliga rubriken, vissa saker är svåra att översätta. Men när försäsongen nu börjar på allvar är det fortfarande många oklarheter i Raiders startuppställning. Vi ska titta på de positioner där det inte finns en given starter och kortfattat försöka presentera de olika alternativen.

RG – Khalif Barnes vs. Jon Feliciano vs. J’Marcus Webb
Barnes har spelat nästan alla positioner längs den offensiva linjen och Raiders önskan är att han kan vara en mångsidig reserv/rotationsspelare. Feliciano draftades i den fjärde rundan, på tok för tidigt, och har mycket kvar att lära innan han kan starta. Raiders hoppas att han kan, precis som Gabe Jackson i fjol, ta kommando över positionen under försäsongen. J’Marcus Webb är egentligen en tackle men för tillfället inte vidare attraktiv. Raiders testar nu om han kan byta till guard där hans tekniska brister inte är lika uppenbara. Favorit att vinna jobbet är tyvärr Barnes, även om Feliciano borde ta över successivt under säsongen.

RT – Austin Howard vs. Menelik Watson
Howard spelade guard förra säsongen, ett misslyckat experiment. Han är nu tillbaka på sin naturliga position som tackle. I Jets gjorde han det bra, men är inte mer än duglig. Stor och stark, vilket förhoppningsvis kan få fart i springspelet. Watson draftades i andra rundan 2013 och har sen dess inte visat någonting. Han har fortfarande svårt att läsa och förstå defensiva uppställningar, vilket tvingar honom tänka för mycket och med det tappar han ett steg. Det håller inte mot Justin Houston och Von Miller. Men han har sett bra ut i år enligt rapporter och det är på tiden att han tvingar in sig i startuppställningen. Däremot är Howard favorit än så länge.

WR2 – Michael Crabtree vs. Rod Streater
Streater är fansens favorit. Odraftad rookie från Temple som blivit bättre och bättre för var år. Alla såg fram emot hans fjolårssäsong, då han skulle visa upp sig ordentligt, innan en fotskada stoppade det. Crabtree kommer från en katastrofal säsong i San Francisco, men är en bra possession receiver med säkra händer. Favorit att starta vecka ett är Crabtree, enbart pga. hans status. Däremot kommer Streater vara den bättre av de två om foten inte hindrar honom. Han är mjuk i sina routes, har pålitliga händer och är duktig på att hitta öppna ytor.

TE – Mychal Rivera vs. Clive Walford
Det här är enligt mig inte så mycket av en match, då de är olika spelare. Rivera är en passningsmottagare med bra händer och tillräckligt bra fart. Walford är sämre på att fånga bollen, även om han är väldigt bra på det, men bättre på att blockera. Överlag är Walford en bättre atlet och han är betydligt mer mångsidig. Med honom på plan kan Raiders göra mycket mer och det ger honom startjobbet i september.

CBs – DJ Hayden vs. TJ Carrie vs. Keith McGill
Kanske det mest spännande och oroväckande av allt. Under sommaren tog McGill snaps med förstauppställningen på Haydens bekostnad. Hayden draftades 2013 och var väldigt lovande, men skador har hindrat hans utveckling. Han är på tok för inkonsekvent och gav upp flest touchdowns av hela laget i fjol, även om han från och till såg riktigt bra ut. Carrie var mer stabil och är nästan säker som starter. Han har mycket kvar att lära, som att läsa kroppspråket på receivers och bättre följa deras routes. Var flera gånger ur position i sitt man-man-försvar i fjol. McGill är den moderna cornerbacken. Lång, fysisk och med stor räckvidd. Om Jack Del Rio vill implementera lite Seahawks-inspirerat försvar är McGill perfekt. Men hans fotarbete är svagt, han är stel i höfterna och är inte tillräckligt bra för att skugga ligans bästa receivers. DJ och TJ kommer starta första veckan och de är de två bästa cornerbacksen i laget. När Raiders går in i sub-paket kliver Carrie in som slot-corner och McGill kliver in på utsidan.

Nyheter

To Top