Nyheter

Redaktionen tycker till: Vecka 12: ”Jag saknar det där starka försvaret lite”

Foto: Otto Greule Jr/Getty Images

Per saknar försvarets gulddagar i Seattle, Magnus O tror på Bears, Mattias tror att HC Mike McCarthy hänger löst vid förlust, Richard gläds åt en sällsynt seger, Daniel ”oroar” sig för Packers och Magnus A ser ett skifte i NFL. Redaktionen har fått säga sitt inför vecka 12.

Vad tar du med dig från veckan som gick?

Daniel: Det som händer i Packers känns mest angeläget. Förlusten mot Seahawks och efterspelet där det öppet pratas om slitningar mellan Aaron Rodgers och huvudtränaren McCarthy. Det innebär sannolikt att säsongen är körd, men förhoppningsvis för Packers-fansen innebär det nya coacher som kan få ut det mesta ur Rodgers och hans unika färdigheter.

Magnus O: Det känns som en avgrund mellan vissa lag i ligan. Och då menar jag inte bara mellan de bra och de dåliga utan hur lag med bra slutspelschanser som Texans, Chargers och Panthers känns när man ställer dem mot hur Chiefs, Rams och Saints spelar. Som ett annat spel helt och hållet.

Richard: Kul med så mycket spännande matcher överlag, och såklart roligt med en vinst för mitt Raiders. Det är en lång säsong när ens lag är så dåligt så det är bra att passa på att njuta när tillfälle ges.

Per: [Det här får ni inte visa för Mattias Olsson för då får han vatten på sin kvarn….]….men jag saknar det där starka försvaret lite. Lag likt Seattle när de vann senast, eller Denver för den delen. Vägen till framgång idag går via långa pass vilket är jättekul att titta på. Men när lösningen på en interception ibland tycks vara att kasta fler långa pass, istället för att ställa sig frågan varför bollen hamnade där den gjorde, blir jag lite orolig. Så länge du vinner matchen tycks mentaliteten vara, men lite diversifiering i ligan hade varit kul.

Magnus A: Givetvis att Lamar Jackson gjorde sin debut som Ravens starter, men också att den odraftade running backen Gus Edwards såg väldigt bra ut. Sen var det ju en fin match i Los Angeles.

Mattias O: Matchen mellan Chiefs och Rams är väl det som allra tydligast fastnat i skallen. Det kommer vara svårt att slå dessa lag. Kansas City gör en slarvig match med fem turnovers men ändå över 50 poäng mot ett försvar med ligans bästa spelare på linjen. Och förlorar! Sen så klart att Daniel Carlson fick revansch!

Bears tog en viktig divisionsseger mot Lions på thanksgiving och står nu på 8-3. Tar Bears hem NFC North redan under HC Matt Nagys första år?

Daniel: Bears har ju en fantastisk möjlighet just nu, det går inte att förneka. Vinner dom en av matcherna mot Rams, Packers och Vikings så är det nog klart för Giants och 49ers ska dom ju klara av. Men jag tycker att Bears och Texans känns som de lag som just nu ligger bra till men ändå kan missa slutspelet.

Magnus O: Ja, tror de stannar på 11-5 – succé!

Richard: Har hela året haft svårt att ta dem på allvar. Slutar de 11-5/12-4 är det en makalös insats och Nagy är med i diskussionen om årets tränare. Jag tror dock de faller men går till slutspel bakom Vikings.

Per: Tror visserligen Vikings tar det här till slut, men Bears har onekligen gjort en fantastisk säsong.

Mattias O: Ja, det tror jag. Försprånget är för stort nu och inget av de andra två lagen har någon vidare positiv trend. Jag tror personligen att Vikings kommer tajta till sitt spel här mot slutet och närma sig, men de kommer inte ifatt ett Bears som bara behöver slå strykgängen Giants och 49ers för att nå tio vinster. Sen har de dessutom tre matcher till att spela, Packers besök på Soldier Field vecka 15 blir spännande.

Magnus A: Jag vet inte riktigt. Tycker det finns mycket intressant hos Bears, men samtidigt är det svårt att se dem som ett bra lag. Det kanske är vanan. Har Packers, Vikings och Rams kvar, inte omöjligt med förlust i samtliga. Har dock 2,5 match upp på Packers och Vikings.

Daniel Carlson – veckans halvsvensk i NFL. Foto: Jennifer Stewart/Getty Images

Chiefs och Rams slutade med Rams-vinst 54-51 och var den tredje mest poängrika match genom NFL-historien. Vad tycker du om dessa poängfester, bra eller dåligt för ligan i det långa loppet?

Daniel: Jag har svårt att se något negativt med det. Många av poängen kom ju faktiskt från defensiva spel. Det var oerhört underhållande och spännande, det skulle jag aldrig vilja sätta stopp för.

Magnus O: Om det skulle vara onödigt att ens anställa defensiva coacher skulle det såklart ha gått för långt. Men jag tror det kommer ”lugna sig” och att vi ska passa på och njuta nu när det väl blir TD:s stup i kvarten, speciellt om matcherna ändå är jämna.

Richard: Så länge matchen är välspelad och välbalanserad så är det lika underhållande med 51-54 som 14-17. Försvar och anfall på båda sidor spelade bra. Alla defensiva poäng gör slutsiffrorna skeva. Gjordes offensiva poäng på 50% av alla serier, det tycker jag inte känns så galet ändå.

Per: Onekligen en underhållande match som självfallet var extrem i alla former. Det måste dock komma en motreaktion på denna fotboll, för vad gör du om du coachar ett lag som inte kan slänga upp 40 pinnar på tavlan i varje match. Ger du upp, eller går du en annan väg?

Magnus A: Redskins – Giants 72-41, 1966. Det är historiens poängrikaste NFL-match. Det säger oss att vi inte ska läsa in för mycket av ett resultat. Men samtidigt är fyra av historiens poängrikaste matcher spelade denna höst, så visst ser vi ett litet skifte just nu.

Mattias O: Hmm, just den matchen tycker jag är lite av en egen historia. Rams försvar stod för över hälften av deras poäng med egna touchdowns och turnovers långt ned i planen. Annars tycker jag definitivt inte att det är positivt om balansen blir skev. Den stora charmen med sporten är alla viktiga situationer som uppstår i en match, varje besök i red zone eller tredje down kan vara en nagelbitare. Om vi ”vet” att anfallet kommer lyckas försvinner mycket av nerven i matcherna, anser jag. Dessutom blir ju en 75 yards touchdown mindre och mindre intressant om det är två, tre stycken per match.

Colts går från klarhet till klarhet och QB Andrew Luck spelar utmärkt, med god hjälp av sin O-line som håller honom i stort sett orörd. Vart skulle du ranka Luck bland ligans QB:s?

Daniel: Den här säsongen sätter jag Brees, Mahomes och Rodgers före, sen kommer Luck. Jag har alltid älskat Luck (och Russel Wilson) för hur han bara matar på oavsett vad som händer.

Magnus O: Jag skulle nog hålla honom som nummer fyra just nu. Har egentligen sett för lite av Colts och Luck för att kunna gå på djupet men det jag sett gör att jag bara sätter Brees, Mahomes och Goff före honom just nu. Rodgers och Big Ben kommer precis efter Luck i rankningen.

Richard: Jag älskar att titta på Luck spela, han tillhör verkligen toppen. Men svårt att ranka alla QBs tycker jag, är ett kluster med Mahomes, Rivers, Luck, Wentz, Goff, Ben m.fl. Oavsett, han är en av de mest underhållande spelarna och det är roligt att stödet kring honom äntligen är på plats.

Per: Gillar Luck och gläds oerhört att Colts verkar vara på rätt väg igen. Han är ju inte uppe där med Rodgers och Brees (än), men om han får vara frisk och laget fortsätter sin återuppbyggnad lär det bli tufft att bevista den där ”ladan” i Indianapolis fram igenom.

Magnus A: Det är svårt denna säsong, många som spelat bra. Brees, Mahomes, Goff, Big Ben och Rodgers är nog spelare jag håller före Luck om vi ser på hela säsongen. Kul att se honom tillbaks.

Mattias O: Han är jäkligt bra! Pratar vi om den här säsongen skulle jag sätta honom topp fem, och kanske något lägre ned om man ser på hela hans karriär. Men helt klart en fantastisk och mycket underhållande spelare.

Andrew Luck formtoppar. Foto: Bobby Ellis/Getty Images.

Vad ser du fram emot denna helg?

Daniel: Jag är nyfiken på att se om Josh Allen lärt sig något under sitt speluppehåll. Om man nu kan dra några slutsatser mot Jaguars – ett av ligans bästa försvar. Matchen mellan Vikings och Packers som gäller vem som ska utmana Bears om segern i NFC North ser jag också fram emot.

Magnus O: Panthers hemma mot Seahawks blir spännande och viktig för slutspelsracet. Carolina har torskat två raka, nu måste de vakna om de ska ha en chans men Seattle är inte oävet. Även Vikings hemmamatch mot Packers ska nämnas.

Richard: Jag tror att Steelers eventuellt kan få sig en knäpp på näsan av Broncos den här veckan. Tufft försvar, tuff arena och Denver vann en upplyftande match förra veckan. Ska bli kul att följa om så är fallet!

Per: Var helt fokuserad på Thanksgivingmatcherna, men laddar långsamt om idag. Packers – Vikings och Titans – Texans kommer säkerligen stjäla min uppmärksamhet. Annars blir det nog RedZone.

Magnus A: Hue Bowl i Cincinnati. En lite sjuk utveckling att Hue Jackson nu ska coacha mot Browns. Ravens – Raiders känns rätt osexigt, men ett viktigt W på spel för Ravens.

Mattias O: Är ju en smula partisk, men Seahawks – Panthers tycker jag är veckans klart mest intressanta match. Underhållande quarterbacks och tuffa, fysiska lag som springer bollen med stor framgång. De är väldigt lika och har mycket att spela för. På natten har vi ju Packers-Vikings också. Förlorar Green Bay är säsongen tveklöst över för deras del och Mike McCarthy får sparken.

Redaktionen tycker till: Vecka 12: ”Jag saknar det där starka försvaret lite”

Nyheter

To Top