Analyser

Redaktionen Tycker Till – ”Måste jag ha en åsikt?”

Mattias tar med sig håll käften-matcher, Lasse vill inte ha en åsikt, Daniel har lärt sig vem George är, Magnus O tycker spelare ska få betalt, Per har imponerats av sin Ma´homey, och Olof har ännu inte glömt förra årets slutspel. Redaktionen har fått tycka till.  


Vad tar du med dig från vecka 4?

Daniel: Hur stor skillnad en match kan göra. Jag såg Evan Silva göra exakt samma poll på twitter två gånger. Innan helgen hade 70% av alla som röstade valt Josh Allen framför Mitchell Trubisky om de varit GM för ett NFL-lag. Efter helgen var siffrorna de omvända. Man får hoppas att en GM inte tänker fullt så kortsiktigt.

Olof: Förra året vid den här tiden pratades om att ligan var i kris för att prime time-matcherna inte hade levererat och att det var svagt o-line spel i hela ligan. Den oron är som bortblåst i år när så många offensiver gör poäng ungefär precis när de vill. Vi kan väl konstatera att olika säsonger har olika liv och att man inte ska dra för stora växlar på ett litet urval.

Mattias: Trubiskys håll käften-match var ett utropstecken. Sen är det ju uppenbart hur otroligt mycket poäng vi ser i år. I övrigt börjar ligan landa lite, och allt fler lag ser ut som vi väntat oss.

Magnus O: Att poängrekordet för en säsong kommer krossas om det fortsätter i den här takten. Även att Giants fortfarande har stora problem, trodde inte de skulle vara fullt så här ur fas fyra veckor in i 2018. Samt att AFC East ser ut precis som vanligt ändå, det hjälpte inte att alla utanför New England höll på Miami.

Lasse: Poäng i massor. Tycker det känns som alla lag drar in över 30 poäng per match och en frejdig offensiv frodas. Vet inte om jag ska lyfta anfallen eller trycka ner försvaren. Ska jag bara lyfta upp en match så blir det Chiefs mot Broncos där vi såg en hel hög med framtida stjärnor, i offensiven, prestera på topp.

Per: Bears uppvisning var onekligen en liten chock, men det bestående minnet är ändå torsdagsmatchen där Rams visade att är på allvar.

Magnus A: Ravens härliga seger på Heinz Field. Nu ska vi inte dra för stora växlar av den då Steelers varit bleka, men nog börjar ett hopp smyga sig in i mitt lila hjärta. Trubiskys sexling var kul att se också.

 

Rams och Chiefs är obesegrade, vem är obesegrad längst? (Varför)

Daniel: Rams. Dom har ett mer komplett lag. Broncos visade vägen för andra lag hur man kan ta sig an Chiefs och jag tror att  Jaguars kan dra nytta av det redan till helgen.

Olof: Chiefs har tre tuffa veckor framför sig med Jags, Pats och Bengals och någonstans där kommer det med all säkerhet en eller ett par förluster. Rams däremot kommer inte behöva spänna musklerna förrän vecka 8 och 9 då de möter Packers och Saints.

Mattias: Rams kommer hålla sin nolla till att de möter Drew Brees på bortaplan vecka nio. Kansas City får det svettigt redan den här veckan mot Jaguars, och torskar garanterat mot Patriots vecka sex.

Magnus O: Till skillnad från Chiefs har Rams ett minst sagt bra försvar att luta sig emot, så oddsen är högre på att Chiefs klarar sin nolla längst. I vecka 4 var Broncos nära att stjälpa dem, det blir intressant att se hur Kansas Citys hajpade offensiv klarar Jacksonville på söndag.

Lasse: Spontant säger jag Rams då de fungerar bättre på båda sidorna av LOS. Men har ju alltid varit tokig i Mahomes och hejar på honom av hela mitt hjärta. Chiefs förlorar borta mot Patriots om två veckor.

Per: Även om Chiefs offensiv är färgsprakande, är Rams på det hela taget det bättre laget. Där finns egentligen det mesta som behövs för att gå hela vägen.

Magnus A: Rams känns som ett mer komplett lag och har störst chans att gå obesegrade längst. Kan vinna med försvar, anfall och coachning. Chiefs känns väldigt beroende av Patty Mahomes. 

 

Vilken spelare har varit säsongens stora överraskning hittills?

Daniel: Jag hade lite dålig koll på George Kittle i 49ers inför säsongen. Att han sett så bra ut har verkligen överraskat mig. En riktigt framtidsman på positionen.

Olof: Jag måste nog säga Mitch Trubisky. Jag trodde verkligen han skulle floppa totalt efter att ha sett han på plats mot Eagles förra året där han såg oerhört valpig ut och mäktade med 3 ynkliga poäng. Där och då var jag nästan redo att skriva av honom som en bust. Speciellt överraskande när Bears inte förstärkte laget nämnvärt kring honom på offensiven.

Mattias: För mig är det Patrick Mahomes. Visst såg han lovande ut, men han levererar på en absurt hög nivå. Sen finns det ju riktiga sleepers som RB Phillip Lindsey i Broncos som snittar 5.9 yards per försök.

Magnus O: Phillip Lindsay, RB i Denver, har gjort det väldigt bra som odraftad i ett lag som redan hade draftat två running backs. Han har snabbt fått axla ett stort ansvar och tagit utmaningen med bravur.

Lasse: För mig är egentligen inte Patty Mahomes en överraskning, men att han skulle spela så här bra så här snabbt trodde jag inte. RB Matt Breida har helt flugit under radarn för mig så vi kör på honom istället.

Per: Pat is Ma’Homey!!! Att killen var duktig visste vi, men det här är ju absurt. Mahomes har presterat på en sanslös nivå.

Magnus A: Tycker det är många som överraskat positivt. Jag säger Joe Flacco, han varit uträknad och behandlats som en gammal soffa ingen vill ha. Under de inledande veckorna har han visat att han kan spela på en hög nivå när han har vettiga spelare runt sig. 

 

Earl Thomas ville ha nytt kontrakt men valde att spela, nu är han skadad och missar resten av säsongen. Din åsikt i denna typ av frågor?

Daniel: Spelaren har alltid rätt.

Olof: Oerhört tråkigt för Earl. Men jag tycker det är viktigt att fler spelare vågar sätta ner foten och kämpa för bättre löner och större säkerhet ekonomiskt, för sig själva och för spelare överlag. Förhoppningsvis kommer vi då snart kunna se spelare få fullt garanterade kontrakt som i de andra stora ligorna. En utveckling som jag i längden tror gynnar både spelare, lagen och ligan.

Mattias: Utan att låta för bajsnödig så lever vi i en tid där alla verkar tro att man måste välja sida. Det är okej att förstå att Earl Thomas, en Hall of Fame-spelare, tycker att laget borde byta bort eller investera i honom så att han får tryggheten i ett kontrakt OCH förstå att laget inte vill knyta upp pengar i en äldre spelare och inte vill acceptera ett undermåligt bud för en spelare som kan hjälpa dem. Jag dömer inte spelare som sätter hårt mot hårt.

Magnus O: Självfallet ska spelarna ha betalt i förhållande till sitt värde för organisationen/varumärket. Väljer man att spela är man medveten om riskerna och kan inte hålla på med retroaktivt gnäll. Bell gör nog rätt som håller sig ifrån planen om han nu inte är nöjd med kontraktssituationen.

Lasse: Måste jag ha en åsikt? Kan man köra en Sverige och vara neutral? Där med alla bråk om mer pengar tär på mig och jag hejar lika lite på lagen som jag egentligen gör på spelarna som vill krama ut mer. Jag både förstår och inte förstår båda sidorna. Men i just detta fall så hade jag såklart gärna sett att Seattle pyntade en av de bästa spelarna all time för ett par år till.

Per: Det där med kontrakt är något som vi fans egentligen uttalar oss alldeles för mycket kring. Speciellt med tanke på hur lite vi oftast vet. Många gånger tycker jag att allt löser sig relativt väl, men i fallet med Bell hamnar allt i en knepig sits genom systemet med ”taggar” som lätt skapar låsta situationer.

Magnus A: Först och främst så lider jag med Earl Thomas, en av ligans bästa spelare över senaste åren. Det är lite klurigt och jag tror att spelarfacket kommer lägga stor vikt vid garanterade pengar och franchise tag vid kommande CBA-förhandlingar. Personligen tycker ja gatt avtal ska hållas, men då ska det vara samma från båda håll. I dag släpps spelare och förlorar pengar i högre utsträckning än vad spelare håller sig borta från spel i syfte att få mer pengar. 

 

Vad ser du fram emot under vecka 5?

Daniel: Jag ser fram emot att få se vad Jaguars kan göra mot Chiefs anfall. Det känns som att dom borde matcha upp mot dom på ett bra sätt och kanske gav Broncos dom en pusselbit till hur man stänger ner Chiefs anfall förra veckan. Chiefs spelar visserligen på hemmaplan men ror dom hem en seger här så tror jag att dom får ses som en av favoriterna i AFC framöver.

Olof: Att Vikings kommer på besök till Philadelphia igen. Efter förra säsongen NFCCG där Eagles pulveriserade Vikings och det gnälldes mycket i sociala medier och i media innan och efter matchen så finns det nu lite mer som står på spel än bara en vanlig match. Och sånt är alltid kul. Tyvärr tror jag vi kommer få se en betydligt jämnare drabbning i år och jag vet inte om mitt hjärta klarar av det.

Mattias: Finns ett gäng riktigt bra matcher. Ser inte fram mot att genomlida Rams troliga slakt av Seahawks…Men det ska bli kul att se om Jaguars kan sakta ned Kansas City.

Magnus O: Falcons hos Steelers är intressant, två förhandsfavoriter som inte skramlat ihop mer än en vinst vardera. Reprisen på NFC Championship mellan Eagles och Vikings är också det en spännande drabbning.

Lasse: Jag är nyfiken på min favorit QB från förra draften, Josh Rosen. Han fick en bra start förra veckan och det ska bli spännande hur han ser ut med sin första match bakom sig. Mot 49ers försvar bör möjligheterna för ytterligare en fin match finnas. Sen så vill jag se om Vikings kan få revansch mot Eagles efter slutspelet sist och såklart måste matchen mellan Falcons och Steelers.

Per: Mycket bra matcher, men Jaguars mot Chiefs känns allra mest intressant. Sen kommer jag hålla på ett öga på Drew Brees som kan slå rekordet för flest passning yards av en spelare genom alla tider.

Magnus A: Två riktiga ångestmatcher denna vecka i form av Steelers – Falcons och Vikings – Eagles. Fyra lag som nämndes som potentiella Super Bowl-gäng, förlorarna har en riktigt redig uppförsbacke. 

Redaktionen Tycker Till – ”Måste jag ha en åsikt?”

Nyheter

To Top