Analyser

Redaktionen tycker till – ”Inte den skarpaste kniven i lådan”

Packers får på pälsen, vad tycks om att Redskins plockar upp Reuben Foster, och vad säger man om att Big Ben kritiserar sina lagkamrater i media? Redaktionen har fått tycka till.

Vad tar du med dig från veckan som gick?

Magnus O: Att folk borde sluta prata om Packers som ett slutspelslag. De har inte vunnit en bortamatch på sex försök och kan inte göra de stora spelen som många andra lag kan. Visst, de kan fortfarande sno åt sig någon eller några segrar på slutet men inte en chans att de spelar i januari.

Per: Sitter inte med statistiken på hand just nu, men det känns som att det är ett riktigt getingbo därute. Våra definitioner av vad som är ”bra” och vad som är ”dåligt” bör eventuellt omdefinieras inför nästa säsong. Lag som många av oss ser som vinnare är inte mycket bättre än, om än alls, det notoriskt dåliga lagen.

Richard: Två av de tränare som haft sitt jobb längst, efter Belichick, kan börja ringa flyttfirmor. Marvin Lewis (2003) och Mike McCarthy (2006) har gjort sitt för respektive lag.

Olof: Hur flyktigt framgång är och hur man bör vara mer imponerad av de lag som ständigt är med i toppen än man faktiskt är. Jaguars med sju raka förluster, Eagles som med näbbar och klor kämpar att vara relevanta i en svag division, Packers med ligans bästa QB(?) är sämre än på länge är alla exempel på lag som snabbt fallit från toppen.

Magnus A: Att Lamar Jackson och Gus Edwards fortsätter att springa för 200+ yards per match. Även om det inte känns hållbart så är Ravens lite roligare med de två rookiesen på planen.

 

Reuben Foster till Redskins… ja, vad tycker du?

Magnus ODet är tyvärr inte så sällan det kommer fram mörka historier om vad spelare gör utanför plan, något inte minst Washington känner väl till, de har ett gäng sådana spelare i laget. Det ser inte bra ut att de får fortsatt förtroende gång på gång. Antingen har Washington ligans bästa PR-stab som ska rädda det här om Foster väl tillåts spela, eller så struntar de helt enkelt i hur det påverkar när en misstänkt återfallsförbrytare belönas med fler chanser. Det ska nämnas att Foster är anklagad för misshandel, han är inte dömd.

Många drar paralleller till hur en spelare som Colin Kaepernick är paria för hela ligan efter att ha stått upp för, eller knäat för, svartas rättigheter, inte kan få ett jobb men spelare med täta arresteringar på sitt cv kan få det (det här var Fosters tredje i år). Det är en bra fråga och kanske ett tecken på en unken kultur i NFL som behöver förändras.

Per: Ja, i slutändan handlar det alltid om huruvida det är en bra spelare eller ej. Väldigt sällan handlar det om etik och moral. Även om lagen gärna vill få det att verka så. Så länge inte fansen förkastat spelaren (lex Ray Rice) kommer det alltid finnas något kötthuvud til GM som kommer plocka upp en sparkad spelare.

Richard: NFL och i stort sett alla lag har väl visat att de kan blunda för hemska brott så länge spelarna presterar på plan. Målet är att vinna matcher. Sen är det ju såklart tråkigt att det är på det viset, det finns viktigare saker än sport.

Olof: Förkastligt och förvånande. Att de inte ens undersökt saken hos berörd polismyndighet gör saken ännu mer förbryllande. Men Team President Bruce Allen har INGA skrupler och Dan Snyder är inte känd för att vara den skarpaste kniven i lådan.

Magnus A: Jag tycker det är en inte helt okomplicerad fråga överlag,  hur man ska hantera spelare som inte kan bete sig, men när det gäller Reuben Foster så är det dags att säga tack och hej. Han visar gång efter annan att han inte kan hantera sig själv i relation till andra människor. 

 

Fournette slåss, Ramsey blir hånad, Hackett sparkas och Bortles bänkas. Kan Jaguars räddas eller är det dags att bygga om?

Magnus O: Som jag hörde i någon podd, en ombyggnad light är nog på sin plats. Försvaret är fortfarande en bra stomme att bygga runt, använd draftval på offensiven och se till att behålla nycklarna i försvaret så måste det inte gå utför även nästa säsong. Samtidigt är det lätt att glömma att det inte är längsedan Jaguars var ett strykgäng, 3-13 2016 och 5-11 2015. Det kanske bara var förra året som var en anomali, i NFL 2018 går det inte att gömma sin QB och tro att man ska kunna utmana.

Per: Ja, något behöver nog styras om. Eller så kanske dem behöver en off-season helt enkelt. Det har gett upp och det är inte någon idé att hålla någon som helst fasad längre.

Richard: De har fortfarande ett grymt försvar, spännande unga receivers, Fournette och en relativt bra offensiv linje. En väldigt tacksam situation att placera en ny QB. De kan inte ignorera problemet längre. In med två veteraner och ett högt draftval.

Olof: Det är lätt att peka på Blake Bortles och säga att alla problem ligger där. Såklart är det en stor del av förklaringen men man släppte också sin bästa receiver i Allen Robinson och ersättarna skrämmer inte många försvar. Med en ny HC och QB värd namnet kan nog Jaguars återanvända många delar, lite mer kärlek till offensiven i draften så måste man inte göra en 3-års ombyggnad tror jag.

Magnus A: Det bör vara dags för en ny coach och en ny QB i alla fall. Ramsey är nog en person som frestar på i motgång och frågan är hur omtyckt han är i organisationen. Pratades ju om att Jaguars kollade på trejdpartners för att skeppa Ramsey efter säsongen.

 

Ben Roethlisberger kritiserade både medspelare och coacher efter förlusten mot Broncos, i sina ögon har hans erfarenhet givit honom den rätten. Vad tycker du om det?

Magnus O: Det är ganska uppfriskande när spelare åtminstone vågar säga vad de tycker, även om det är en fin linje innan det skapar för dålig stämning. I Steelers är de dock vana vid Roethlisbergers sätt och att det är just han som pratar vitt och brett förvånar mig inte.

Per: I Big Bens fall får vi vara glada att det inte är värre. Sen har jag svårt för det här med att kritisera medspelare i media. Ta sådant internt. Oavsett vem du är. Minns en match där Patriots mottagarkår inte fångade en boll för några år sedan. Brady stod dock, nästan stoiskt, efter matchen och vägrade hänga ut någon individ. Pratade på sin höjd om ”vi” eller att han själv fallerat. Ser hellre den typen av ledarskap. Är tämligen säker på att mottagarna ifråga fick reda på hur ”bra” dem hade varit ändå.

Richard: Ben må ha ett imponerande CV att visa upp, men borde lära sig hålla tyst. Det är inte första gången han är öppet kritisk. Har väl också en tendens att skylla på omständigheter – det är väl därför han alltid haltar runt och pratar om skador?

Olof: Har svårt att se vad det ska göra för nytta att vädra sånt framför media. Jag är för att ge kritik, skarp kritik om så behövs men ta det med berörd part och se  framförallt till att den är konstruktiv. Det är lätt att slå bort det med att ”Ben är som Ben brukar” men vill man ha ett harmoniskt och fungerande locker room med spelare som kämpar för varandra är detta inte rätt sätt.

Magnus A: Det är vuxna människor som arbetar med detta, borde kunna hanteras internt. Men det finns en poäng när en av lagets ledare vädrar sina åsikter offentligt, övriga kommer nog skärpa till sig. Blir inte förvånad om vi får se ett väldigt bra Steelers denna vecka.

 

Vad ser du fram emot denna vecka?

Magnus O: Vikings hos Patriots blir intressant, Vikings fina försvar har spelat allt bättre på det senare och kan nog ställa till det för Brady.

Per: Skall ut och se matcherna på stan med några goda vänner som var med på NFL Supporters USA-resa i fjol, så matcherna är lite sekundära denna helg. Skall dock hålla ett öga på Browns. Tänk om de kunde nästla sig in i slutspelet.

Richard: Som Mattias och Lars sa i podden, det är inte mycket glitter den här veckan. Mandeln i gröten av lite tråkiga matcher är för mig Chargers-Steelers, som.jag tror blir en kanonmatch!

Olof: Jag hoppas kunna se lite mer av Colts denna veckan. Tycker det är riktigt roligt att Reich lyckats få det riktigt usla Colts från tidigare år på rätt köl så snabbt. Ett försvar som förra säsongen såg ut som ligans sämsta enhet ser nu helt okej ut och en Andrew Luck som är hel på riktigt och inspirerad. Lägg därtill en divisionsmatch i NFC East på måndag där vinnaren fortfarande har chans att utmana om segern. Om Eagles ska ha chans att rädda sitt ansikte krävs vinst.

Magnus A: Ravens ska ta sig an Falcons i Atlanta. Spännande att se på hur anfallet ser ut. Annars är Steelers – Chargers en högintressant match där bägge är med och slåss om topplatser i konferensen.

Redaktionen tycker till – ”Inte den skarpaste kniven i lådan”

Nyheter

To Top