Nyheter

R.I.P Wess

Döden är inget lätt ämne att prata om. Det är något definitivt och är både fasansfullt och vackert på en och samma gång. Fasansfullt då någon som fanns nyss är borta och aldrig kommer åter, vi påminns dessutom om att vi själva inte heller finns för alltid. Men vackert då avsaknaden gör att man minns allt det goda och storheten i varje unik människa blir tydlig. Du saknas, och fortsätter finnas även om du inte vet om det själv. 

I går somnade NFL Networks Chris Wesseling in efter en tids sjukdom. Att han var viktig smällde ned i bröstet på många av oss. Att bli påverkad av att en person som man inte träffat gått bort kan låta fjuttigt för många, men hur jag än vrider och vänder på det så är det en person som format oerhört mycket av både mig och NFL-intresset i Sverige.

I en fas då sporten växte så var Wess en del av ett skiftande medielandskap som anpassade sig efter personlighet och lyssnarens preferens. Wess och resten av gänget i podden Around the NFL var både personliga och fick lyssnarens kärlek, och blev snabbt en del av många NFL-fans vardag. Wess var öppen i podden och alltid tillgänglig på twitter. Han bjöd på både analyser och sina egna tankar om allt och inget. Han blev en vän och någon man visste fanns där även när saker var tungt, och gav goda analyser på varför ens lag förlorat.

Wess var i de flesta svenska NFL-öron efter varje NFL-söndag, han var med och gav oss vår lilla injektion av NFL när det behövdes. En person som fick våra måndagar att kännas bra och givande. Han har varit en del av ett gäng som låtit miljontals människor få bli en del i deras gemenskap och fått vänner att umgås med, vilket är unikt för vår tid. För det är vad vi gjort, vi blev en del av dem. Tre-fyra poddar i veckan har vi kunna lyssna på Wess och övriga i Around the NFL gänget. Det blev en vardag, dom blev våra vänner.

I poddarna har vi förutom fotbollen fått följa Chris i singellivet, i sjukdomen, i kärleken och i familjeskapandet. Han har tagit med oss till det som varit och pratat om vad han drömmer om. I alla steg har han bjudit på sig själv och sin kloka syn på livet och sporten. Perspektiv som givit perspektiv. Med värme och förnuft har han väglett många av oss i mer än NFL och idrottens värld. Nu lämnar han en fru och son efter sig, två personer som berövats en viktig ingrediens i deras lycka, i en tid av livet då saker må vara nya och utmanande, men ska vara stärkande och lyckliga. Dessutom lämnar han sitt poddgäng, en grupp som blivit av med en del av både gruppen men också sig själva. Det är en oerhörd utmaning och stor sorg.

Att döden är en del av livet vet vi alla. Men vissa bortgångar påverkar oss alla lite starkare, Wess är en sådan person för NFL Supporter. Ta hand om er och varandra.

R.I.P Wess

Nyheter

To Top