Nyheter

QB Blaine Gabbert imponerar

Årets draft är packad med lovande försvarsspelare. Men det finns också några intressanta quarterbacks, Cam Newton är kanske den det talats mest om. En annan är Blaine Gabbert, från Missouri och han har seglat upp som den högst rankade på den positionen i årets draft. Särskilt efter vad han visade på träning i veckan.

Blaine Gabbert har på kort tid klättrat på listorna över intressanta namn i årets draft. Nu talas det till och med om att han kanske går som nummer ett. Ett osannolikt men inte omöjligt scenario. Det var många som var intresserade av att se Blaine Gabbert träna. Bland de som besökte Missouris ”Pro day”-träning i veckan fanns fler headcoaches från NFL än på någon annan collegeträning hittills. Sammanlagt över etthundra scouter och tränare. Det har funnits frågetecken kring hur Gabbert hanterar det djupa, långa passningsspelet. Gabbert själv har hela tiden sagt att han kommer att visa att han klarar av alla typer av kast, för de som kommer och ser honom träna. Och det gjorde han.

Scouter och journalister imponerades av ett kvickt fotarbete och bra kast rakt igenom. Av de femtio spel Gabbert visade var det endast ett av kasten som missade helt. Träningen har utan tvekan stärkt Gabberts position i årets draft.

En annan högintressant spelare från MSU är DE Alden Smith som troligtvis kommer att gå relativt högt i draften.

Se en video från Gabberts Pro Day här nedanför.

Nyheter

To Top