Eagles

Philadelphia håller i draften 2017

Photo by Richard Schultz/NFLPhotoLibrary

Idag tillkännagav NFL att draften 2017 kommer att hållas i Philadelphia. Draften har på senare år blivit mer och mer av ett jippo, som drar både besökare och TV-tittare. Senast Philadelphia anordnade draften var 1961, då en betydligt mer nedskalad version.

Draften är tillbaka i dess födelsestad Philadelphia, som höll i den första draften någonsin år 1936. Från 1965 fram till och med 2014 var New York värd för evenemanget. Chicago har hållit i det de senaste två åren, men nu är det återigen en vandrande cirkus såsom det var innan New Yorks långa värdskap.

Draften har på senare år blivit en av höjdpunkterna på fotbollsåret och det har synts i dess ökade uppmärksamhet. Förra året ska 225.000 besökare kommit till Chicagos draftkalas. Det var fler städer än Philadelphia som var intresserade, som nu står på kö i hopp om att få anordna festen de kommande åren. Dallas, Green Bay och Los Angeles är bara några i raden av intressenter, så vi kan nog gissa att stoppet i Philadelphia inte blir långvarigt.

Draften hålls varje år i slutet av april. Kortfattat är det en chans för lagen att välja bland de spelare som ska lämna collegekarriären och ska in i proffsligan. Det är kanske den viktigaste delen i att bygga ett framgångsrikt lag. Idag har draften stort medialt utrymme och sänds live, på till exempel NFL Network (tillgängligt via Game Pass).

Nyheter

To Top