Nyheter

Offensiv linje, receivers och missnöje

Raiders är inne på sin tredje vecka av OTAs. Här är en kort sammanfattning av de mest intressanta att ta med sig från den öppna mediedagen.

1. Raiders strong safety Tyvon Branch missade i stort sätt hela säsongen i fjol. Han säger sig nu vara helt återställd och inriktad på att göra sin bästa säsong någonsin. Det är ju en självklar målsättning, men inte helt otänkbar. Han såg bra ut innan skadan i fjol och kommer få mycket varierande uppgifter i DC Jason Tarvers schema. Jag är lite överdrivet förtjust i Branch, så det är självklart en väldigt subjektiv förhoppning.

2. Nu i veckan fick reporters på plats för första gången se rookien Gabe Jackson kliva in och spela med förmodade startspelare. Den unga guarden fick mycket tid och såg enligt uppgifter bekväm ut. Tränarna har prisat honom för sin atletiska förmåga trots sin stora och tunga kroppsbyggnad.

3. Vidare på den offensiva linjen finns Menelik Watson. Fjolårets andrarunda-val har dragits med mycket skador och hans lilla speltid i fjol var långt ifrån imponerande. Nu är han tänkt att starta som right tackle och har imponerat huvudtränaren Dennis Allen. Allen sa i sin presskonferens att han gillar Watsons arbetsmoral, hans vilja och hans utveckling.

4. Vi fortsätter med Dennis Allens utlåtanden, den här gången kopplat till den välgörenhetsmatch i basket som flera spelare deltog i. Det var en match mot bukt-rivalen San Fransisco 49ers, som Raiders för övrigt vann. Men Dennis Allen var inte road. ”They’re paid to play football…”. Det var nämligen flera spelare från Raiders med en skadehistorik och enligt Allen var det en onödig risk för alla inblandade.

5. Även detta år har det som sagt varit mycket gamla spelare ut och nya spelare in. Det betyder såklart att truppen måste smälta samman med alla nya delar. Så åter igen måste tränarstaben jobba med samspelthet och anpassa scheman efter nya styrkor. Det vore uppfriskande med kontinuitet för att finslipa grundschemat, istället för att lära nya grundscheman varje säsong…

6. Det fortsätts prata om Derek Carr och hans möjligheter att starta i höst. Jag är här för att lugna er. Vecka 1 startar Matt Schaub, trots att Carr kanske ser sexigare ut på plan. Här vinner rutin och fotbollsintelligens, samtidigt som Schaubs svagheter kommer maskeras bra i det offensiva schemat. Så lugn, Carr kommer alltid se bra ut i shorts mot simpla defensiva uppställningar. Det är en annan verklighet på söndagar i höst.

7. Dennis Allen är inte nöjd med sina receivers. Han uttryckte att de måste vara mer noggranna kring detaljer. Det finns utrymme för samtliga att växa, det är vi alla fullt medvetna om. Men det är också alltid lite oroväckande när det kommer så plumpt från huvudtränaren.

8. Med en vidöppen tävling på wide receiver har Juron Criner gjort väsen av sig. Han gjorde det även under sitt rookie-år. Han är en camp-stjärna som inte lyckats ta med det till kontaktträningar eller matcher. Med de fysiska förutsättningarna så är det bara att hoppas att det ska hända i år.

9. Det är klart. Raiders och Cowboys kommer ha gemensamma träningar. Det florerar ett datum som inte bekräftats av något av lagen offentligt. Stämmer ryktena är det lite träningar under två dagar, 12-13 augusti. Alltid uppfriskande för lag att få träna mot lite nya spelare.

10. Kevin Burnett var återigen borta. Han missade första veckan, dök upp den andra och är nu alltså borta igen. Den här gången var han inte ensam dock. Också Justin Tuck valde att avstå lagets organiserade träningar. Förklaringar bakom deras frånvaro än så länge outforskade.

Nyheter

To Top