Raiders

10 punkter från camp

Än så länge har Raiders hunnit med rookie minicamp och en veckas OTA. Här serveras några uppseendeväckande detaljer värda att lyfta fram.

1. Det finns inga starters. Coach Dennis Allen har varit noggrann att påpeka att de inte gjort någon depth chart än. Han vill väl skapa en illusion om att alla är möjliga starters. Kan tyckas larvigt, men Allen har aldrig gillat att delge media mer information än han måste.

2. På tal om bristande information till media. Raiders har återigen snörat åt tillgången av media och utflödet av mediarapporteringar. De gästande journalisterna och skribenterna har fått hårda förhållningsregler om vad som får rapporteras. Allt för att minimera spridning av ”hemlig” information.

3. Mychal Rivera är den kvarvarande tight enden med flest snaps i fjol, men det verkar inte hjälpa honom. Det fysiska löftet, den oprövade besten, det spännande frågetecknet David Ausberry har fått ett större förtroende. Han var tänkt att starta i fjol innan han skadade sig, så det är väl inte världens chock. Han har än så länge fått flest snaps med förstatruppen. Eller ja, med de som kan tänkas hamna där även om det inte finns någon depth chart än…

4. Fjolårets draftval i första rundan DJ Hayden missade hela sitt camp under sin rookiesäsong. Det på grund av en hjärtoperation i college som höll på att döda honom. Han var fysiskt underlägsen förra året men har sedan dess lagt på sig muskler och styrka som kommer hjälpa honom i höst. Han är en av de spelare jag tror kommer ha en kanonsäsong i år.

5. I stort sätt alla spelare är på plats för camp. Det enda undantaget är linebacker Kevin Burnett, som enligt rapporter tränar hemifrån. Det ser inte bra ut att vara den enda frånvarande spelaren. Han är nog orolig att han är på väg att förlora jobbet sedan Raiders draftade Khalil Mack. Då kan man fråga sig om det klokaste man kan göra verkligen är att hålla sig borta från träningarna…

6. Matt Schaub gör så gott han kan för att stärka sina lagkamraters självkänsla. I en intervju klämde han ur sig att anfallet har 6-7 riktiga playmakers att tillgå. Det är kanske lite magstarkt men det är ändå trevligt med den optimism som sprider sig i kroppen på en. Får se om det håller i sig till september.

7. När vi ändå är inne på Schaub. I Texans fick han inte möjligheten att ändra spel eller flytta runt sina gubbar efter eget behag. I Raiders kommer han få mer frihet och flexibilitet när den offensiva koordinatorn Greg Olson delar med sig av ansvaret i sitt west coast-anfall.

8. En av de senare draftvalen ska ha gjort ett bra intryck än så länge. Den starka cornerbacken TJ Carrie, som valdes i sjunde rundan, dyker visst upp kring bollen väldigt frekvent. Det finns onekligen möjlighet att slå sig in i truppen då cornerback är en relativt tunn positionsgrupp i år.

9. Raiders nya wide receiver Greg Little, som plockades upp efter att han släpptes från Browns, måste jobba för att få stanna i truppen. Han är en stor måltavla och ett hot i red zone, men har haft hala handskar hela sin karriär. Just nu ser Little ut att slåss om den femte och sjätte platsen på Raiders depth chart. Han som trodde han var spikad en startplats så fort han klev in i dörren.

10. Raiders har pratat med Dallas Cowboys om att ha lite gemensamma träningar. Det har hänt tidigare, när Al Davis levde och kom överens med sin lekkamrat Jerry Jones. Vi får se om det blir av eller inte, än så länge är det ett obekräftat rykte. Värt att hålla öronen öppna dock.

Till sist: Allt ni hör från camp ska tas med en rejäl nypa salt. Det är långt kvar tills säsongen och det är mycket som kommer förändras innan första bollen kastas i september. Men vad ska vi annars göra när det är en sådan nyhetstorka, om vi inte får läsa in för mycket i allt som händer?

Nyheter

To Top