Nyheter

De gör upp om en plats i Super Bowl

Igår blev det klart vilka fyra lag som ska göra upp konferenstitlarna och en plats Super Bowl. Alla favoriter vann och vi ser fram mot ett par grymma matcher och stor dramatik nästa helg.

Det blev inte några skrällar. Helgens matcher gick som väntat och även fast några av fajterna blev jämna mot slutet kändes det som att de vinnande lagen hade händelserna under kontroll.

De lag som kommer att göra upp om NFC Championship är rivalerna från NFC West, San Francisco 49ers och Seattle Seahawks.

New England Patriots och Denver Broncos, ledda av Tom Brady och Peyton Manning, ska spela om AFC Championship.

Helgens matcher

Helgen inledde hos Seattle Seahawks där de välkomnade New Orleans Saints. Matchen började med några tidiga misstag från besökarna och en oförmåga att få igång anfallet. Självklart beroende på att de mötte ett väldigt bra försvar. Saints hamnade i underläge men försvaret spelade bra. Det blev lite spännande i slutet men Seahawks kunde hålla undan och gå vidare. Seattles offensiv lämnade en del att önska men undvek misstagen.

Indianapolis Colts kunde inte rå på New England Patriots i lördags. Det rutinerade laget stod för en väldigt stabil insats med hjälp av en dominant offensiv linje. De kunde springa hem segern efter att Andrew Luck hade kastat ett par interceptions, utöver några rätt fantastiska spel, som satte spiken i kistan. Det bättre laget vann. LeGarrette Blount var ett utropstecken med sina fyra touchdowns.

På söndagen var det dags för att Carolina Panthers att öppna dörrarna för San Francisco 49ers. Det blev som utlovat en väldigt fysisk match. Det var bra försvarsspel och även fast båda lagen flyttade bollen hyfsat lyckades de inte avsluta serierna. I slutändan var 49ers det bättre laget och gjorde inte några misstag. Panthers hade en chans att försöka jaga ikapp på slutet men ett dåligt beslut av Newton, som i övrigt spelade mycket bra, dödade matchen. Men framtiden är ljus för Panthers.

I helgens sista match hälsade San Diego ChargersDenver Broncos. Hemmalaget dominerade från start, Manning kastade några touchdowns och Chargers offensiv stod still. Men Broncos blev konservativa med den stora ledningen och San Diego hade faktiskt en liten chans att komma ifatt i slutet efter en lyckad onside kick. Men favoriterna stoppade dem och knep en plats. Peyton Manning stängde matchen genom att konvertera två viktiga tredje downs och tystade åtminstone kritikerna en vecka till.

I slutändan tycker jag att de två bästa lagen från varje konferens gick vidare. Det är ovanligare än vad det låter. Nästa helg blir grym.

New England Patriots hos Denver Broncos spelas på söndag kl. 21.00

San Francisco 49ers hos Seattle Seahawks spelas på söndag kl. 00.30

Nyheter

To Top