Nyheter

Nu vaknar NFL på riktigt

De flesta lag i NFL kommer att inleda sitt träningsläger under den här veckan. Från och med torsdag och i en dryg månad framåt kommer spelarna att stångas, plugga och bada isbadkar.

Om fansen ska tolka spelarnas reaktioner på Twitter och i media får de bilden av att spelarna längtar till årets träningsläger. Om man däremot ska tro på de veteraner som har lämnat ligan är det knappast hela sanningen.

Ett träningsläger i NFL innebär hårt slit och mycket tid borta från familjen. Dagarna är långa och avslutas ofta i ett badkar fyllt med is. Kylan ska lindra smärtan från den påfrestande träningen. Många spelare har beskrivit ett träningsläger i NFL som ”ett helvete”.

De flesta lag håller sin första träning mellan torsdag och söndag. Däremot kommer rookies, och i vissa fall även quarterbacks, in lite tidigare. En del lag håller sitt träningsläger vid sina vanliga lokaler medan andra väljer att sticka iväg en bit. Tanken med att resa bort är framförallt att begränsa alla distraktioner.

En dag på ett träningsläger

En dag på ett träningsläger i NFL inleds ofta med en obligatorisk frukost. Hela laget äter tillsammans och tränarna är noga med att spelarna får i sig mycket av rätt saker, för att de ska kunna stå sig fram till lunch. Sedan bär det av till omklädningsrummet för att slänga på sig skydden. Dagens första träning är vanligtvis runt två timmar lång.

Efter träningen är det en kort vila innan spelarna slussas vidare till ”klassrummet”. De delas upp efter position och följer med sin specifika tränare för att kolla på film och finslipa detaljer. Sedan är det dags för en stor lunch.

På eftermiddagen är det träning igen. De flesta träningarna består oftast av uppvärming följt av övningar specifika för spelarens position. De avslutas sedan vanligtvis med någon form av scrimmage, antingen med sju eller elva spelare på varje sida.

På kvällen är det möten, mellanmål och mer tid i klassrummet. Spelarna har oftast aktiviteter bokade från åtta på morgonen till tio på kvällen.

En viktig tid

De närmaste veckorna är oerhört viktiga för de olika lagen. Tränarna installer sina system, lär ut teknik och utvärderar talang inför säsongen. Spelarna kommer i matchform, lär sig spelboken och bygger kemi med sina lagkamrater. Allra viktigast är träningslägret för unga spelare, och självklart också för nya tränare.

Försäsongsmatcher och streamade träningar kanske inte är den sexigaste saken i världen. Men det ger ofta en indikation på vad laget planerar att göra under året. Dessutom är det en chans att se lagets unga spelare på riktigt.

För fansen är den här tiden ett tecken på att väntan är över och att säsongen snart är här.

Nyheter

To Top