Nyheter

NFL Supporters mock draft 2.0

Mock draft 2.0 är här. Dammet har så gott som lagt sig efter free agency och vi har bara några veckor kvar till draften. Förhoppningsvis har vissa saker klarnat.

VIKTIGT: En mock draft är inte någon ranking. Det går ut på att gissa vad lagen kommer att göra.

1. Houston Texans: Jadeveon Clowney, DE, South Carolina

Bill O’Brien har precis tagit över som tränare i Houston. En offensiv tränare med quarterbacks som expertis. Han vill hitta ”sin kille” men egot säger att han kan utveckla en opolerad kille i de senare rundorna. Samtidigt förstår O’Brian att han har tid och att om han väljer en quarterback här kommer det att definiera hela hans tränarkarriär. Han går på det säkra valet och väljer den bästa spelaren i draften, Jadeveon Clowney, till ett försvar som redan är bra.

2. St. Louis Rams: Jake Matthews, OT, Texas A&M

Rams har draftat högt och med många val de senaste åren. Därför har man kunnat bygga upp en bra kärna av unga spelare. De tror fortfarande på Sam Bradford som quarterback. Men de behöver ge honom möjligheterna. De pendlar mellan receiver och offensiv linje. Svårare att hitta en tackle sent så de väljer Jake Matthews här. Fischer känner dessutom den här släkten.

3. Jacksonville Jaguars: Johnny Manziel, QB, Texas A&M

Jaguars har en ung offensiv utan en ledare. De har en trött publik som törstar efter lite spänning. De har en defensiv tränare som kom från Seattle där Russell Wilson var så framgångsrik med en okonventionell spelstil. Personligen tycker jag att det är för tidigt för Johnny Football men det känns logiskt. En defensiv coach förstår hur svårt det är att förbereda sig för den typen av kille.

4. Cleveland Browns: Khalil Mack, OLB, Buffalo

Browns är inte helt sålda på Bridgewater eller Bortles. De gillar däremot Derek Carr. Kanske lyckas de byta sig nedåt i ordningen, men det alternativet har vi inte här. Därför går de på en flexibel, unik talang i Khalil Mack. En smart, hängiven spelare som är perfekt för ett ungt lag med ambitionen att bygga en kärna för framtiden.

5. Oakland Raiders: Sammy Watkins, WR, Clemson

Oakland överväger nog en quarterback. Kanske hittar vi de största behoven på den offensiva sidan av bollen. De funderar på Robinson men har draftat offensiva tackles högt de senaste fyra åren. Om draften faller på det här sättet kan nog Raiders få en del erbjudanden som kan vara attraktiva. Men i övrigt laddar de på med offensiva vapen för den quarterback de antingen väljer senare i draften eller kommande år.

6. Atlanta Falcons: Greg Robinson, OT, Auburn

Det blir glädjeskutt och skumpa hos Thomas Demitroff och hans polare från Atlanta. Offensiv tackle är ett stort behov och att Robinson föll till dem är ren stöld. De stora killarna är alltid svårare att hitta senare i draften. Pass rushers och cornerbacks betydligt enklare.

7. Tampa Bay Buccaneers: Taylor Lewan, OT, Michigan

Kan inte säga annat än att draften föll riktigt fint även för Buccaneers. De kan välja fritt mellan Taylor Lewan och Mike Evans. Två stora behov för det här laget. I slutändan använder de samma logik som Falcons. Draften är bred på wide receivers och det är inte ofta man får chansen att välja en spelare som Lewan. De går högt och dyrt.

8. Minnesota Vikings: Teddy Bridgewater, QB, Louisville

Ett av de svårare valen att försöka tippa. Men här låter jag mina personliga åsikter sippra in en del. Personligen tycker jag inte att det är värt att välja cornerbacks jättehögt om de nu inte är unika talanger. NFL:s bästa secondary är byggt av spelare draftade dag tre. Jag chansar hellre på en quarterback. Dessutom gillar jag Teddy Bridgewater. Låt honom växa med en ung Cordarrelle Patterson och en AP som fortfarande har kvar farten i benen.

9. Buffalo Bills: Mike Evans, WR, Texas A&M

Ännu ett rätt klurigt val. Bills behöver i första hand secondary. Men värdet hittar vi på Mike Evans. Buffalo gör sig redo för att släppa Stevie Johnson. Mike Williams är varken pålitlig eller en första receiver. Robert Woods har potential men ingen vet. Mike Evans ger E.J Manuel en stor, pålitlig passmottagare som kan hjälpa honom nere vid målområdet.

10. Detroit Lions: Anthony Barr, OLB, UCLA

En flexibel outside linebacker med vissa pass rush-färdigheter. Lions får inte lite snabbhet i försvaret och Barr kommer in i en situation där han kan flyta bakom lagets dominanta defensiva linje och skapa stora spel utanför fickan och över mitten.

11. Tennessee Titans: Justin Gilbert, CB, Oklahoma St

Gilbert har seglat upp som den högst rankade cornerbacken i draften. Det är svårt att hitta spelare med hans kombination av snabbhet och fysik. Titans fyller ett behov.

12. New York Giants: C.J Mosley, ILB, Alabama

Man ska väl aldrig utesluta en defensiv tackle när Giants draftar. Men de har andra behov. Inte minst i offensiven. Det finns dock ont om värde att hamna där. Laget behöver också en ledare i försvaret och Mosley både det och en lysande spelare.

13. St. Louis Rams: Marquise Lee, WR, USC

Det är upp till bevis för Sam Bradford. Men det är rejäl brist på playmakers i offensiven. Oavsett om Rams går vidare med en annan quarterback nästa år har de dukat bordet för denne med en grym offensiv tackle i Matthews och en lovande wide receiver som Lee.

14. Chicago Bears: Darqueze Dennard, CB, Michigan St

Trestman kom in och vips var offensiven i Chicago en ångvält. Men det talas inte lika mycket om försvarets lika snabba kollaps. Med två gubbar som nyckelspelare i sitt secondary måste Bears få in lite efterträdare.

15. Pittsburgh Steelers: Zach Martin, OT, Notre Dame

Man behöver en receiver i stålstaden. Men det kryllar av duktiga spelare i andra rundan. Däremot är det rejäl skillnad i talangnivå om man jämför offensiva tackles. Zach Martin fyller ett stort behov.

16. Dallas Cowboys: Aaron Donald, DT, Pittsburgh

Jerry Jones tappade nyligen två av sina defensiva tackles och behöver stärka upp i mitten. Aaron Donald är den bästa spelaren på positionen. Rod Marinelli är defensiv koordinator och letar efter sin Warren Sapp till Cowboys ”4-3”-försvar.

17. Baltimore Ravens: Hasean Clinton-Dix, FS, Alabama

Ravens bygger om försvaret efter en tuff generationsväxling. Det finns ingen tydlig ersättare till Ed Reed på free safety-positionen och man hoppas på att Clinton-Dix kan vara framtiden.

18. New York Jets: Eric Ebron, TE, North Carolina

Man kan vrida och vända på QB-situationen i Jets. Men antingen är Geno framtiden eller så draftar man nytt om något år. En atletisk tight end är ett bra vapen att ha. Rex kan inte få fortsätta drafta försvar.

19. Miami Dolphins: Xavier Su’a-Filo, OG, UCLA

Den offensiva linjen i Miami är i spillror. Lagets framtid ligger i Ryan Tannehills knä och han måste få hjälp. I Su’a-Filo får Dolphins in en atletisk guard som är ett ess i passblockering.

20. Arizona Cardinals: Derek Carr, QB, Fresno State

Jag fortsätter envist att tro på en ny quarterback till Cardinals. Har en känsla att de kanske väljer annat här och satsar på en i de senare rundorna. Men Arians är en bestämd gubbe och han tror på Carr.

21. Green Bay Packers: Ra’Shede Hageman, Minnesota, DT

Brottades lite med det här valet. Packers sitter bra till om draften skulle gå som i vår mock här. De kan välja fritt mellan ett gäng defensiva linjespelare och även en safety som Calvin Pryor. Men D-line är en tunn grupp så man slår till på Hageman här. En atletisk ”3-4”-DE som kan kliva ut som ren pass rusher på tredje down.

22. Philadelphia Eagles: Ryan Shazier, LB, Ohio St

Vi vet att Chip Kelly gillar snabbhet i sitt försvar. Det var så de gjorde i Oregon. Shazier kan vara en av de snabbaste och mest fysiskt begåvade linebackers vi sett på länge. Det sägs att han sprang 4.36 på sin 40-sprint under sin Pro Day. Det är helt absurt. Kan spela både inside och outside.

23. Kansas City Chiefs: Odell Beckham Jr, WR, LSU

Wide receiver är ett tydligt behov i Chiefs. Frågan är egentligen vem de gillar. Personligen föredrar jag Beckham Jr här och antar att beslutsfattarna i Kansas City håller med.

24. Cincinnati Bengals: Kyle Fuller, CB, Virginia Tech

Bengals börjar bli rejält åldersstigna i sitt secondary. Man förstärker med en ung kille som har all potential i världen att bli ett mycket bra proffs.

25. San Diego Chargers: Jason Verrett, CB, TCU

Chargers behöver minst en cornerback och det är bara att börja i första rundan. Smaken är lite som baken vilken av dessa killar man väljer.

26. Cleveland Browns: Blake Bortles, QB, UCF

Det här var kanske inte vad Browns hade väntat sig. Men de tackar och tar emot. Låt Brian Hoyer starta säsongen 2014 och sen kan Bortles ta över när han är redo.

27. New Orleans Saints: Dee Ford, DE/OLB, LSU

Saints har väldigt få akuta behov. Man kan tänka sig att de tar cornerback eller receiver här men det är djupa grupper i den här draften. Det finns dock ont om pass rushers. Dee Ford kan ge Ryans försvar den sista skjutsen.

28. Carolina Panthers: Antonio Richardson, OT, Tennessee

Var väldigt sugen på att mocka Kelvin Benjamin till Panthers. Men det faktum att man tagit in så pass många veteraner och att draften är så djup på den positionen fick mig att tveka. Dessutom har de rejäla behov på offensiva linjen. Det fick bli ”Tiny” Richardson.

29. New England Patriots: Louis Nix, DT, Notre Dame

Det känns logiskt. Därför lär det inte hända. Det är ju ändå Patriots vi snackar om. Men Belichick måste ersätta Wilfork och Nix är en kille med karaktär och prioriteringarna på rätt ställe.

30. San Francisco 49ers: Brandin Cooks, WR, Oregon St

49ers har ett par duktiga receivers, ett tungt springspel och ett bra försvar. De saknar riktig snabbhet på utsidan. Cooks kan spela slot och tvinga bak safetys så det underlättar springspelet.

31. Denver Broncos: Bradley Roby, CB, Ohio State

Broncos har stora hål i sitt secondary. Här lyckas man plåstra på en del med en bra spelare som vanligtvis gått högre. Svårt att hitta värde bland övriga behov.

32. Seattle Seahawks: David Yankey, OG, Stanford

Det finns en missuppfattning om att Seahawks dominerade med sitt springspel 2013. Nej, de var bara väldigt envisa och gjorde det mer än alla andra. Man vill behålla sin identitet och då måste linjen vara bättre. Yankey var en del av Stanfords power-springspel, ett annat löjligt envist lag.

Nyheter

To Top