Nyheter

Möjliga draftval för AFC West

I natt är det dags för lagen att välja sin första spelare i årets draft. Vad ska lagen i AFC West göra? Det är såklart nästintill omöjligt att förutspå vad som kommer att hända, men vi ska ge oss på att försöka. Vilka alternativ är rimliga för lagen och vilka spelare är på lagens radar? Vi spånar även om vad Chiefs ska göra, fastän de inte har sitt första val förrän på fredag.

Denver Broncos #5
Broncos kommer få en spelare som de gillar väldigt mycket. Högst på listan tror jag att Baker Mayfield är, sen Sam Darnold. De signerade Case Keenum tidigare i år, men kommer inte neka chansen att välja framtidens starter. Det är sällan Broncos är såhär högt upp och det gäller att få värde. Efter de två är DE Bradley Chubb, för att återfå en farlig duo passrushers som varit deras framgångsrecept. Sist men inte minst är det jämnt snöre mellan G Quenton Nelson och RB Saquan Barkley, båda kommer ha en omedelbar och välbehövd inverkan på anfallet.

Oakland Raiders #10
Med största sannolikhet väljer de den bästa kvarvarande försvararen. Den enda anfallsspelaren vore LT Mike McGlinchey, årets bästa tackle i en svag grupp och som är ett stort behov. Raiders har troligen DB Minkah Fitzpatrick högt. Hans personlighet behövs, de har saknat en verbal ledare sen Charles Woodson la av. Dessutom är deras passförsvar värdelöst och Minkah har kopplingar till Raiders nya DB-coach Derrick Ansley. Annars är nog Tremaine Edmunds högt på listan också. Stort behov, stor potential. En eventuell överraskning är DE/OLB Marcus Davenport, ett fysiskt praktexemplar som passa GM Reggies profil.

Los Angeles Chargers #17
Chargers är ett relativt komplett lag. Faller en QB måste de slå till. De var väldigt höga på QB Deshaun Watson förra året, men valde istället WR Mike Williams (enligt rykten efter ett utspel av Philip Rivers) och vill inte gå miste igen. Kanske kan därför Lamar Jackson vara aktuell, de påminner mycket om varandra. Annars tror jag att S Derwin James skulle fylla en perfekt roll i Gus Bradleys försvar, snarlikt hur Kam Chancellor används i Seattle. Ett annat alternativ är DT Vita Vea. En stor klump centralt på linjen som kommer kräva dubbelblockering. Det öppnar upp hål för resten av linjen – Bosa, Ingram, Liuget. Det går inte att dubbla alla. Bli inte helt överraskad om de väljer en linebacker – jag tror att Leighton Vander-Esch eller Rashaan Evans är aktuella.

Kansas City Chiefs #54
Chiefs har inget val i första rundan efter att de bytte upp sig för att välja QB Pat Mahomes förra året (vilket onekligen ser ut som ett bra beslut). Så på #54 är det väldigt svårt att se vem som är möjlig. På radarn finns nog ett par safeties – Jessie Bates III och Ronnie Harrison är två spelare som skulle passa in bra som komplement till Eric Berry. En cornerback är aktuellt om någon faller – om Carlton Davis mot förmodan finns där skulle de vara överlyckliga. Jag kan tänka mig att DE Kemoko Turay är intressant, de behöver stärka sin passrush. Turay är en sann atlet, men skador har hållit honom tillbaka.

Nyheter

To Top