Nyheter

Mock draft #1 (1-16)

Nu har det blivit hög tid för årets första ”mock draft”. Det handlar helt enkelt om att försöka förutspå vilka spelare som går i vilken ordning i draften. Gör gärna en egen och dela med dig!

With the first pick in the NFL draft, the Indianapolis Colts select…

Vi börjar med platserna 1-16. Andra halvan, 17-32, kommer inom de närmsta dagarna!


1. Indianapolis Colts: Andrew Luck, QB, Stanford

Det har varit lite tal om att Luck kanske har fått lite konkurrens om förstaplatsen från någon imponerande ung man från Baylor. Men det ger jag inte mycket för. Luck har varit spikad på den här platsen hur länge somhelst och han kommer att gå till Colts. På NFL Combine visade han i fystesterna att han är hela paketet. Colts kommer att släppa legenden Manning och säkra en ny stjärna i Luck.

2. Cleveland Browns (St. Louis Rams): Robert Griffin III, QB, Baylor

Jag tror att Browns byter upp sig hit och tar Griffin. De har många draftval att använda sedan bytet med Falcons förra året och behöver få in lite sexighet i sitt lag. RGIII har gjort allt rätt efter säsongen, från att glänsa med sin intelligens i intervjuerna till att visa upp sina fysiska talanger, och jag tror inte att det finns en chans att någon annan går före honom. Han kommer att bli dyr. Stackars Colt McCoy, som fortfarande kan blomma ut, får lämna plats för Griffin.

3. Minnesota Vikings: Matt Kalil, OT, USC

Den här ser nästan så given ut att man kanske ska börja ana oråd. Vikings behöver hjälp i den offensiva linjen och i NFL Combine så cementerade Kalil det som vi anade. Han är tveklöst draftens bästa tackle. En ack så viktig kugge för Vikings för att skydda Christian Ponders blinda sida.

4. St. Louis Rams (Cleveland Browns): Justin Blackmon, WR, Oklahoma

Rams behöver mycket i sitt lag. Det enda de egentligen har är en riktigt bra ung quarterback i Sam Bradford. Men han har ingen att kasta bollen till. Det måste vara högsta prioritet. De skulle kunna byta ner ännu längre och få något extra val men de behöver en stjärna på den här positionen. Jag tror inte att det är omöjligt att de väljer fler receivers även efter Blackmon.

5. Tampa Bay Buccaneers: Morris Claiborne, CB, LSU

Det viskas om att Trent Richardson, RB, kanske går till Bucs. Men jag gillar Blount och hoppas och tror att de kommer att gå i en annan riktning. Caliborne är utan tvekan årets bästa cornerback och det behövs i den passglada ligan som NFL har blivit. Buccaneers har, trots att de avslutade förra säsongen förskräckligt, ett bra utgångsläge inför nästa säsong. De har många unga talangfulla spelare och gott om pengar att spendera på free agents.

6. Washington Redskins: Quinton Coples, DE, North Carolina

Man kan aldrig ha för många pass rushers, som det heter. Det finns en del frågetecken kring Coples men det finns samtidigt en otrolig massa potential. Coples har fått mycket kritik för att han inte har ansträngt sig sitt yttersta varje spel och det kommer ju självklart inte att fungera i NFL, mot bättre motstånd. Men Mike Shanahan, huvudtränare i Redskins, tränade Coples under Senior Bowl och då var han grym.

7. Jacksonville Jaguars: Melvin Ingram, DE, South Carolina

Det här är en position på vilken Jaguars måste förstärka och som är så fruktansvärt viktig i dagens NFL. De tar den bästa pass rushern som finns kvar i Melvin Ingram. En spelare som de kan flytta runt på linjen och experimentera med.

8. Miami Dolphins: Ryan Tannehill, QB, Texas A&M

Jag har målat upp ett scenario i huvudet som jag måste stå fast vid. Det involverar att Dolphins värvar Peyton Manning och draftar Tannehill att utvecklas bakom legenden. Det här kan mycket väl komma att ändras efter free agency, som så mycket annat. Men Miami har ett bra lag och det enda de egentligen saknar för att konkurrera är en quarterback. De lär inte missa det behovet i år.

9. Carolina Panthers: Michael Brockers, DT, LSU

Det finns de som viskar om att Dontari Poe, efter sin imponerande Combine, ska klättra hela vägen upp hit. Men jag tror och hoppas att Panthers tar den lite säkrare vägen. Brockers har visat att han kan spela och Panthers behöver hjälp på linjen. Mycket är bra i Carolina men man får ju gissa att de bygger försvaret i den här draften.

10. Buffalo Bills: Riley Reiff, OT, Iowa

Det här är egentligen ganska långt ned för Reiff och Bills är nog väldigt nöjda om han är kvar. Då kniper de honom direkt. Om det inte är så att de väljer att förstärka på någon helt annan position.

11. Kansas City Chiefs: David DeCastro, G, Stanford

DeCastro är tveklöst draftens bästa guard och är ett säkert val. Chiefs största problem är quarterback. Men om Tannehill är borta så finns det ingen annan som det är värt att ta här. Kanske löser de det redan i free agency.

12. Seattle Seahawks: Luke Kuechly, ILB, Boston

Det här är lite hjärtkross för alla Eaglesfans som längtar efter en stabil inside linebacker. Men Seahawks släpper nog inte förbi Kuechly. Kanske kan vi få se ett byte här. Kuechly var fruktansvärt produktiv i college och hade en lysande Combine.

13. Arizona Cardinals: Trent Richardson, RB, Alabama

Den här var svår. Jag kan se att Cardinals väljer allt från en cornerback som Kirkpatrick, en receiver som Floyd eller en pass rusher. Men jag gissar, i nuläget, att de går på rent värde här. Richardson är en av draftens bästa spelare och enda anledningen till att han är kvar här är för att värdet av running backs kraftigt har devalverats de senaste åren. Men Richardson kan sannerligen hjälpa till att avlasta Kevin Kolb, quarterback.

14. Dallas Cowboys: Dre Krikpatrick, CB, Alabama

Cowboys kan inte släppa stora spel hela tiden och är i ett väldigt behov i sitt secondary. Den hårt kritiserade Newman ligger risigt till. Det här är det säkra valet av en spelare utan några stora svagheter framför Janoris Jenkins och alla varningsklockor kring hans karaktär.

15. Philadelphia Eagles: Dontari Poe, DT, Memphis

Eftersom Kuechly är borta så väljer man det fysiska monstret Poe. Hans Combine har skickat upp honom rejält på listan och det finns mycket kapacitet i honom. Även fast han inte har haft den mest produktiva tiden i college. Men Eagles litar på sina tränare.

16. New York Jets: Courtney Upshaw, OLB, Alabama

Rex Ryan har många bitar på plats men det där fruktade försvaret är inte lika skrämmande längre. Han vill få in lite mer agressivitet och explosion och väljer Upshaw. En stabil och outtröttlig spelare som kan spela varje down.


Vad tror DU?

Nyheter

To Top