Chargers

Mike McCoy hänger löst

Redan innan säsongen pratades det om att Chargers tränare Mike McCoy hängde löst, till följd av fjolårets bedrövliga resultat. Tyvärr har 2016 inte börjat mycket bättre för McCoy och frågan är om han ens är kvar säsongen ut.

Året har börjat tungt för Chargers tränare Mike McCoy. Hans skadefyllda trupp har spelat överraskande bra, men har bara en vinst som kvitto på det. De har inlett varenda match väldigt bra och haft kontroll på matchen, bara för att falla platt i slutet av matcherna.

Chargers borde inte ha en enda vinst, de borde ha fyra. Sina tre förluster har de förlorat med sammanlagt elva poäng, ingen match med mer än en touchdown. De har förlorat dessa matcher trots att de haft ledningen i den fjärde kvarten, i två av dem med 13 poängs ledning. De har inte kunnat avsluta matcher. De har släppt 51 poäng i sista kvarten och själva bara gjort 19. Det faller på spelarna, det faller på tränarna.

sdchart

Man kan ursäkta McCoy för den mängd skador som drabbat Chargers. Redan i år har nio spelare tvingats avsluta säsongen. Bland de skadade finns WR Keenan Allen, LB Manti Te’o och RB Danny Woodhead, alla tre viktiga spelare för laget. Trots allt det här har Chargers visat upp stunder av briljans. Problemet är att dessa ögonblick enbart sker under matchens första 45 minuter, för att sedan bytas ut mot total kaos i matchens viktigaste skede.

Inför säsongen anställdes Ken Whisenhunt som Chargers offensiva tränare. Han har erfarenhet som huvudtränare från sin tid i Arizona (2007-2012) och Tennessee (2014-2015). Han är kapabel till att ta över om ledningens tålamod med McCoy tar slut redan innan säsongen är över.

Man kan ursäkta Chargers resultat i vinstkolumnen med att de förlorat väldigt många jämna matcher. Man kan skylla på slumpen och otur, att något spel här eller där så hade det sett helt annorlunda ut. Man kan skylla på skador på nyckelspelare. Man kan också säga att bra lag hittar sätt att vinna jämna matcher, framförallt lag med bra, lugna och skickliga tränare. Det är huvudtränaren som är ytterst ansvarig. I slutändan är det bara resultatet som räknas. Det finns inga tröstpris för goda försök. Vinn eller åk hem, Mike McCoy.

Nyheter

To Top