Nyheter

Matt Flynn klar för Raiders

Oakland Raiders har bytt till sig Matt Flynn från Seattle Seahawks mot framtida draftval. Man väntas släppa Carson Palmer inom kort. Bytet ger Oakland lite mer flexibilitet.

Sedan Oakland Raiders förvånade många med värvningen av Carson Palmer, och besvikelsen från en del av fansen som följde, har många skrikit efter en ny quarterback. Nu hoppas samma fans att lösningen är här, Matt Flynn från Seahawks.

Matt Flynn sågs för ett år sedan som den självklara startande quarterbacken för Seattle Seahawks men blev utkonkurrerad av den numer välbekanta Russel Wilson. Säsongerna innan dess hade han också suttit på bänken, då bakom Aaron Rodgers i Green Bay.

Oakland Raiders gav enligt uppgift ett val i femte rundan 2014, och eventuellt även ett val i 2015 års draft, till Seattle Seahawks för att få den 27 år gamla quarterbacken. I samband med flytten sägs det även att Matt Flynn kommer att omstrukturera sitt kontrakt och gå ned i lön.

Seattle Seahawks fortsätter att ladda upp med val i kommande drafts. Samtidigt är man nu i behov av en backup-quarterback, varpå Matt Leinart och Tyler Thigpen enligt källor kommer att tittas på närmare.

Den nya regimen i Oakland Raiders försöker sudda bort den gamlas misstag. Carson Palmer är fortfarande en del av laget i Oakland men enligt källor försöker ledningen hitta ett lag som vill byta sig till honom i utbyte mot val i draften. Arizona Cardinals har ett pressande behov av quarterback och sägs nu vara nära en överenskommelse med Raiders som hade skickat Palmer till Arizona i utbyte mot ett sent val i draften.

Oavsett hur det slutar är Palmers karriär i Oakland sannolikt över då han annars förväntas att bli släppt.

I Oakland kommer Matt Flynn förmodligen tävla om jobbet som startande quarterback med Terrelle Pryor och mycket ska nog till för att Flynn ska bli bänkad en tredje gång. Även om Flynn presterat bra då han har spelat har han enbart startat två matcher i sin karriär. Många kanske minns matchen mot Detroit Lions när Packers valde att vila Rodgers och Flynn öste in hela sex touchdowns.

Läs gärna en längre analys från vårt bloggande Raider-fan.

Tror du att Matt Flynn är lösningen på Oakland Raiders problem? Hur ser Palmers framtid ut?

Lämna dina åsikter i kommentarerna!

Nyheter

To Top