Lions

Sluta inte att tro

Just a small town girl, Livin’ in a lonely word. She took the midnight train goin’ anywhere. Just a city boy, Born and raised in south Detroit…

Ja, Journey’s gamla dänga handlar om att man inte ska sluta att tro och som det ser ut nu i NFC North finns det ingen anledning för Detroit Lions och alla fans från södra Detroit att sluta tro.

Green Bay Packers, den klara favoriten innan säsongen drog igång, har tre raka förluster och ett försvar som helt har slutat att fungera. Offensiven har länge levt på QB:en Aaron Rodgers men utan ett fungerande springspel så har inte Aaron Rodgers fungerat heller. Minnesota Vikings började 5-0 men har sen dess fyra raka förluster och inget talar väl egentligen för att de ska ta sig ur svackan utan QB Teddy Bridgewater och RB Adrian Peterson. Chicago Bears har bara två ynka vinster och är redan borta från slutspelet.

Kvar står Detroit Lions som trots att de inte spelade i helgen gick upp i ledning i divisionen. Lions har inte heller övertygat under säsongen och är trots allt bara 5-4 och har fortfarande lika många vinster som Vikings och är bara en före Packers. Men, Lions är just nu det laget i NFC North som inte har behövt trycka på panikknappen än och är i någon form av fritt fall neråt. Fyra av lagets fem senaste matcher har man vunnit och man har två hemmamatcher närmast mot två formsvaga lag, Vikings och Jaguars. Så chansen är god att man inför bortamatchen mot Saints den 4:e december står på 7-4 och en bekväm ledning av divisionen.

Som sagt, Lions är inte på nått sätt överlägsna. QB:en Matthew Stafford har spelat bra och är en jäkel på att vinna matcher men är fortfarande tillsammans med sin offensiva linje ofta underskattad. Både Marvin Jones och Golden Tate har tagit vara på de bollar de har fått av Stafford och förtjänar självklart att lyftas fram, men man är långt ifrån elit även där. Springspelet är fortfarande under all kritik och spelet i luften är bra, men inte på nått sett outstandning.

Samma slutsats kan man egentligen dra kring lagets försvar, man har gjort det bra men inte så mycket mer än så. De stora namnen i försvaret, Ziggy Ansah och Haloti Ngata, har i allmänhet varit anonyma och istället har spelare som LB:en Tahir Whitehead och DE:en Kerry Hyder klivit fram och tagit för sig. Kanske är det talande för hela Lions just nu. Man är inte det stora namnet som får de feta rubrikerna utan mer en underdog som tar vara på vad som bjuds.

Kanske är det så att Lions anno 2016 är mer likt det Lions som gick 11-5 2014 än det Lions som slutade 7-9 förra året? På lördag klockan 19 ställs man mot ett Jacksonville Jaguars med fyra raka förluster i bagaget, hur hanterar man den matchen som favorit och ledare av en av de mest klassiska divisionerna i NFL?

 

Nyheter

To Top