49ers

Larry och David dominerade TNF

Det blev en slarvig torsdagsmatch när Arizona Cardinals hälsade på San Francisco 49ers. Två spelare dominerade tillställningen, Larry Fitzgerald och David Johnson.

Drew Stanton mot Blaine Gabbert på bästa sändningstid. Det bäddade inte direkt för en minnesvärd match och på många sätt blev det så ljummet som man kunde tänka sig, men det finns ändå en hel del saker att lyfta fram från derbyt.

Cardinals fortsätter att vara sega i starten och precis som i alla andra matcher den här säsongen misslyckades de med att göra poäng i första kvarten. Det var jämnt hela första halvlek och 49ers borde ha haft ledningen i paus om det inte varit för ett par misstag.

Drew Stanton och Blaine Gabbert bjöd på några av de värsta ankor till kast vi har sett på länge under de första två kvartarna, som för övrigt innehöll 12 punts.

San Francisco inledde andra halvlek med att fumbla på kickoff. Försvaret lyckades stoppa Cardinals men på field goal-försöket tacklade 49ers kickern vilket ledde till fyra nya försök och en touchdown för Arizona. Efter det tog bortalaget över.

Om vi ska vara ärliga var det framförallt två spelare som dominerade för Cardinals, WR Larry Fitzgerald hade uppvisning i route running och RB David Johnson sprang kraftfullt och fångade passningar för stora spel. Tillsammans stod de för 266 av lagets 288 offensiva yards, inklusive alla touchdowns.

Arizona Cardinals vann matchen med 33-21 efter en fumble i slutet och höll säsongen vid liv. De gjorde ett bra jobb med att döda matchen mot ett trött försvar, trots skador på offensiva linjen, men kan knappast vara nöjda med allt i den här matchen. De gjorde sina första poäng efter 28 minuter. Utan alla 49ers misstag i special teams och andra dumheter skulle det nog ha varit jämnt.

I korthet

– Blaine Gabbert accuracy och bollplacering var tidvis under all kritik, vilket knappast är något nytt. Det går inte att hålla serier vid liv och vinna matcher med så många missade chanser.

– Jeremy Kerley var den enda receivern i San Francisco som överhuvudtaget var involverad i matchen. Torrey Smith kan man undra vad han ens gjorde på planen, eller om han var där…helt osynlig.

– Cardinals defensiva linje dominerade 49ers linje med bland annat sju sacks. Calais Campbell var en faktor hela tiden. Marcus Golden fortsätter att imponera och har nu samlat ihop sex sacks, med minst en per match.

– David Johnson är bara en otrolig spelare. Han har nu haft över 100 yards från scrimmage i varje match den här säsongen, och nästan 700 yards totalt på fem matcher. Bra på allt och pålitlig.

– Ifeanyi Momah, backup-TE, stod för matchens spel när han både forcerade fumblen på 49ers kickoff return i början av andra halvlek och föll på bollen själv. Det vände i stort sett hela matchen.

– Dags för Colin Kaepernick? Det tyckte många av fansen på läktarna som skrek ”We want Kap!”.

 

Nyheter

To Top