Nyheter

Bridgewater borta hela säsongen

Minnesota Vikings störs av allvarliga problem när det står klart att lagets styrman Teddy Bridgewater kommer att missa hela säsongen.

Quarterbacken Bridgewater skadade sig på träning under tisdagen när hans vänstra ben gav vika mitt i ett passningsmoment. Övningen innehöll ingen kontakt med någon annan spelare utan benet vek sig utan uppenbar anledning när han tog några steg bakåt i fickan.

Bridgewater lämnade träningsanläggningen Winter Park med hjälp av ambulans och en röntgen visade att ledbandet gått av samt en del ytterligare strukturskador i knäet. På den positiva sidan ska det inte röra sig skador på nerver eller blodkärl. Bridgewater har en lång rehabiliteringsperiod framför sig men exakt hur lång är inte angett.

På en presskonferens någon timme efter att träningen avbrutits men innan röntgen hade skett pratade en tagen huvudtränare Mike Zimmer om att ge Bridgewater tid att läka och underströk även att laget är starkt på alla positioner.

We are gonna find a way to figure this out. Anybody who want to count us out can go ahead and do that.

Just nu är veteranen Shaun Hill mannen som ersätter Bridgewater och bakom honom finns Joel Stave. Hill är 34 år gammal och har på 34 starter negativ statistik med 16 vinster och 18 förluster. Det är inte osannolikt att organisationen kan söka ersättare via free agency. Vikings har även många mitten- och sena draftval som kan användas som säljargument mot andra klubbar för att plocka in veteranquarterbacks.

Det ska också sägas att Vikings anno 2015 var det lag som passade bollen allra minst, drygt 28 procent av gångerna. Alltså ett ”run first offense” där Bridgewaters bortfall inte får lika stor påverkan som det hade haft i ett utpräglat passningslag som exempelvis Ravens, som passade allra mest, Saints eller Chargers.

På torsdag avslutas försäsongen för Vikings när de tar emot Los Angeles Rams. Efter det väntar en säsong som många fans och experter spått bli Vikings chans att på allvar utmana om titeln. En förhoppning som kom på skam i dag– och det rejält.

 

Nyheter

To Top