Nyheter

Jaguars unika offensiva vapen

Denard Robinson var en bra quarterback för Michigan. Men armen dög inte för NFL. Det hindrade inte Jacksonville Jaguars från att drafta Robinson och lista honom som ett ”offensivt vapen”.

En av de mest intressanta spelarna i upptakten till draften och nu inför den kommande säsongen är Denard Robinson. Han vann många matcher med Michigan Wolverines och trots att han spelade quarterback sprang han för över 4,000 yards på tre säsonger.

Men det stod ganska tidigt klart att Robinson inte skulle kunna spela samma position i NFL. Han kastar helt enkelt inte bollen tillräckligt bra. Sedan dess har experterna försökt hitta en roll inom den professionella fotbollen för den explosiva Robinson.

Han draftades i den femte rundan av Jacksonville Jaguars. För några veckor kom det ut att laget hade listat Robinson som ”OW” på hemsidan. Alltså, ingen specifik position, utan helt enkelt som ett offensivt vapen.

Denard Robinson har en del unika kvaliteter. Han är fruktansvärt snabb och i college såg det ut som att han hade en extra växel jämfört med motståndarna. Robinson är också en bra ledare och en lagspelare rakt igenom.

Rapporter från Jacksonville tyder på att Robinson har imponerat på tränarna, särskilt med sin snabbhet, och att de vill ge honom en större roll i anfallet inför nästa säsong än vad som var väntat. För om man ska vara ärlig är det en offensiv som törstar efter spelare som kan förändra en match.

Journalister och Fantasy-gurus har hakat på hajpen och det ska bli spännande att se hur Jaguars kommer att använda Denard Robinson nästa säsong. Bli inte förvånad om han kommer in och kör lite wildcat. Eller ställer upp som running back. Eller wide receiver. Eller springer tillbaka lite kickoffs.

Kanske var det Jaguars som uttryckte det bäst. Robinson är kort och gott ett offensivt vapen.

Nyheter

To Top