Nyheter

Inför vecka 2

Förra säsongen gick inte något lag som började säsongen med två förluster till slutspel. Precis som i en match är det viktigt med en bra start på året. NFL Supporter går igenom alla veckans fajter.

Mattias, Richard och Erik är tillbaka med analyser inför alla veckans matcher i NFL. De tipsar om saker att hålla utkik efter och väljer vinnare. Men det kräver sin fingertoppkänsla. Första veckan var historiskt jämn och åtta lag vände i fjärde kvarten. Men det är en viktig vecka för lagen som inte vann sin första veckan. De två senaste åren har inget lag utan vinst efter två veckor tagit sig till slutspel.

Som vanligt finns det mycket trevligt att se fram emot. Bröderna Manning ska göra upp i New York, Seahawks och 49ers möts i vad som har blivit en av ligans mest intressanta rivaliteter, Steven Jackson och hans Falcons tar sig an arbetshästens tidigare lag, St. Louis Rams. Så spänn fast säkerhetsbältet inför en härlig helg. Nu, till matcherna!

 

Söndag 19:00: Carolina Panthers hos Buffalo Bills

Panthers imponerade mot Seahawks och gjorde det till en relativt jämn tillställning. Samma sak kan man säga om Bills insats mot Patriots. Det här är två lag med mycket potential men som inte riktigt är redo att utmana. De liknar varandra på fler sätt. Panthers och Bills har varsin mycket bra defensiv linje, en hel del unga skillspelare och varsin ung spännande quarterback. Det är tufft att spela i Buffalo men Panthers försvar kommer att sätta tonen. C.J Spiller, running back, är jokern som kan tippa över balansen till hemmalagets fördel. Det kan bli en jämn och rolig match.

Panthers vinner.

 

Söndag 19:00: Miami Dolphins hos Indianapolis Colts

Dolphins vann enkelt sin första match mot ett imploderande Browns. Colts kom undan med blotta förskräckelsen när de hälsade på hos Oakland. Det här är ännu en match mellan två bra unga quarterbacks. Indianapolis Andrew Luck har dock kommit längre i sin utveckling än Miamis Ryan Tannehill. Det kan vara skillnaden i matchen. På pappret har Dolphins ett stabilare försvar och mer alternativ i offensiven. Men Luck är en unik spelare. Kan försvaret stå för några stora spel på hemmaplan så vinner Colts en jämn match.

Colts vinner.

 

Söndag 19:00: Minnesota Vikings hos Chicago Bears

Ännu en viktig divisionsmatch. Förra året lyckades Vikings knipa den sista slutspelsplatsen framför ögonen på Bears, trots att lagen hade lika många vinster. Lita på att tränarna använder det som motivation. Vikings har mycket som är bra, mest noterbart Adrian Peterson och på en del positioner i försvaret. Men Bears får ändå anses vara favoriter. Ett snabbara passningsspel och förstärkningar på den offensiva linjen har gjort Chicago mindre känsliga mot en bra pass rush. Trestman bör kunna utnyttja sina stora receivers och Matt Forte mot ett ganska trögt passförsvar.

Bears vinner.

 

Söndag 19:00: St. Louis Rams hos Atlanta Falcons

Bådet Atlanta och St. Louis spelade jämna matcher förra veckan. Men bara Rams lyckades vinna sin. På förhand ser det ut som att Falcons bör köra över Rams på hemmaplan men det finns ändå en del faktorer som skulle kunna göra det här till en rätt intressant uppgörelse. Rams har några av ligans bästa pass rushers i Chris Long och Robert Quinn. Falcons hade stora problem i passblockering mot Saints. Förlusten av Tyson Clabo, right tackle, kan vara en av årets mest underskattade avbräck. Men Falcons är ruskigt starka på hemmaplan och har inte råd att förlora ännu en match. Det är skrällvarning men Falcons är favoriter.

Falcons vinner.

 

Söndag 19:00: Cleveland Browns hos Baltimore Ravens

Det är alltid intressant med matcher inom divisionen. Ravens bjuder över Browns för en tuff match mellan två defensivt skickliga lag. Förra veckan brändes Ravens rejält av Denver Broncos och kommer denna vecka gå ut med en enorm vilja att återta sin heder. Samma sak kan dock sägas om Browns, som inte startades säsongen önskvärt. De vill också ge sina supportrar hopp. Men Ravens är ett mer komplett lag trots att de saknar skadade wide receivern Jacoby Jones. Ravens borde starta matchen aggressivt och tidigt producera poäng för att sätta press på Browns, som gärna ser en poängfattig match. Browns running back Trent Richardson behöver få igång fötterna och visa att anfallet kan byggas kring honom, precis som nya offensiva koordinatorn Norv Turner vill ha det.

Ravens vinner.

 

Söndag 19:00: Dallas Cowboys hos Kansas City Chiefs

Dallas Cowboys kommer från en färsk vinst där de forcerade sex turnovers, men lyckades inte få så mycket poäng från det som de borde. I denna match måste de vara bättre på att utnyttja möjligheterna och ta poäng, mot ett försvar som är väldigt skickligt. Förra veckan släppte de inte ett enda poäng. Det blir en tuff dag på jobbet för Cowboys offensiva linje mot Chiefs skrämmande pass rush. För att vinna framför hemmapubliken måste Chiefs våga kasta bollen djupt. Cowboys släppte mycket mark förra veckan djupt och centralt på planen, frågan är om Chiefs tränare Andy Reid litar tillräckligt på Alex Smiths arm. Hittills har Smith bara fått kasta korta bollar. Det blir intressant att följa matchen-i-matchen mellan Dwayne Bowe, wide receiver i Chiefs, och den unga, duktiga och bollhungriga Morris Claiborne, cornerback i Dallas.

Chiefs vinner.

 

Söndag 19:00: San Diego Chargers hos Philadelphia Eagles

Chargers har en lång resa till Philadelphia där de får möta Eagles och tränaren Chip Kellys otroligt snabba anfall. Förra veckan visade Chargers att det finns potential att spela bra, men föll i slutet av matchen. Om det var en fråga om ork och energi är det en rejäl utmaning att möta Eagles kvicka spel. Michael Vick och hans kamrater i Eagles såg ostoppbara ut förra veckan, de kommer troligen ha det ännu lättare mot Chargers försvar, vars tunga defensiva linje får svårt att hänga med i det höga tempot. För att Chargers ska ha en chans måste de mata bollen till sina running backs, annars riskerar de att försvaret inte får den vilan de behöver på sidlinjen.

Eagles vinner.

 

Söndag 19:00: Tennessee Titans hos Houston Texans

Texans lyckades med knapp marginal ta hem en vinst förra veckan mot Chargers. Kan de behålla flytet från andra halvlek så har tar de enkelt hem den här matchen. Ben Tate och Arian Foster, runningbacks, förväntas dela lagets carries 50/50. Titans lyckades till mångas förvåning ta hem en vinst mot Steelers. Trots detta såg de skakiga ut och det ser mörkt ut för ännu en överraskning.

Texans vinner.

 

Söndag 19:00: Washington Redskins hos Green Bay Packers

Redskins hade en långsam start förra veckan mot Eagles men lyckades efter ett tag komma in i matchen. De hoppas nog kunna hålla en jämnare nivå under den här matchen om de ska kunna ge Green Bay en match. Packers åkte även de på en förlust mot 49ers. De spelade bra men mötte helt enkelt ett lag som var numret för stort. Inget av dessa lagen vill inleda säsongen 0 – 2 så det kommer bli en tight match.

Packers vinner.

 

Söndag 22:05: Detroit Lions hos Arizona Cardinals

Lions spelade oväntat bra förra veckan, mycket till stor hjälp av runningback Reggie Bush. De kommer använda honom på många sätt även denna match, trots att han åkte på några smällar för mycket förra veckan. Cardinals spelade en jämn match mot Rams men åkte på en förlust efter ett sista field goal från Rams. Arizona’s offensiva linje är skakig medans Detroit’s defensiva linje är fantastisk. Quarterback Carson Palmer kommer få det tufft men kan nog hitta sina skickliga receivers ett par gånger. Jag går ut lite på en lina här och säger att…

Cardinals vinner.

 

Söndag 22:05: New Orleans Saints hos Tampa Bay Buccaneers

Tampa Bay åkte på en klantig förlust förra veckan efter linebacker Lavonte David klantat sig rejält. Quarterback Josh Freeman såg skakig ut och runningback Doug Martin kom inte riktigt igång. De har en del rost som behöver knackas bort. Saints lyckades vinna över Falcons efter en tight match och har nu sin andra match inom divisionen och hoppas kunna göra ett litet ryck framför de andra. Det blir kul att se New Orleans skickliga receivers mot Buccaneers skickliga secondary.

Saints vinner.

 

Söndag 22:25 Denver Broncos hos New York Giants

Den ultimata matchen mellan två bröder. Eli Manning i Giants välkomnar storebror Peyton för en intressant familjekamp. Broncos övertygade rejält förra veckan och visade upp ett fantastiskt anfallsspel. Denna vecka möter de ett försvar som har en hel del frågetecken, framförallt i sitt passförsvar. Peyton Manning, quarterback i Broncos, kommer att få kasta bollen mycket och det blir återigen en handfull touchdowns. Giants å andra sidan hade sex turnovers förra matchen, det är något man måste begränsa. Deras chans ligger i att hålla Broncos anfall borta från planen för att slippa jaga hela matchen. Anfallet i Giants är visserligen också explosivt och kan ta mycket poäng, men det är svårt att hålla jämn takt med Broncos alla offensiva vapen.

Broncos vinner.

 

Söndag 22:25 Jacksonville Jaguars hos Oakland Raiders

Oakland Raiders har funnit ny energi i den elektriska quarterbacken Terrelle Pryor och ett nytt försvar som är betydligt mer aggressivt än i fjol. Jaguars hade det svårt förra matchen och lyckades inte producera några offensiva poäng. Deras startande quarterback Blaine Gabbert är skadad och ersätts av veteranen Chad Henne, som har visat att han kan flytta kedjorna för Jacksonville. Både Pryor och Henne har en tendens att ta dumma beslut och kasta bollen till motståndarna, så det kan bli en hel del turnovers i denna match. Jaguars försvar måste hindra Pryor från att springa med bollen, tvinga honom att kasta och på så sätt forcera fram misstag. Raiders behöver stoppa Maurice Jones-Drew, running back i Jaguars, men har tidigare haft problem mot springspelet. Deras galna och utklädda fans hjälper dem på vägen.

Raiders vinner.

 

Söndag 02:30 San Francisco 49ers hos Seattle Seahawks

En riktig uppgörelse i NFC West. Båda lagen vann sin första match, 49ers efter en imponerande insats mot Packers och Seahawks mot ett envist Carolina. Det här är två lag som liknar varandra. Båda har ett riktigt bra försvar, en ung quarterback, karismatiska tränare, ett produktivt springspel och en bra offensiv linje. Dessutom har de sin bästa receiver på skadelistan. San Francisco har sett bättre ut men Seahawks är oerhört starka på hemmaplan. Det är två fysiska lag med många strängar på sin lyra. Förra året körde Seattle över 49ers på på CenturyLink Field, i år lär det bli jämnare.

Seahawks vinner.

 

Måndag 02:40: Pittsburgh Steelers hos Cincinnati Bengals

En av omgångens hetare matcher sker inom AFC North. Bengals är sugna på att ta över tronen och nu är det upp till bevis mot Steelers. Båda lagen åkte på förlust förra veckan och vill revanschera sig omgående. Pittsburgh fick utöver två andra skador även en av sina bästa spelare, center Maurkice Pouncey skadad. Det är inte bra om din center nästa vecka ska ställa sig öga mot öga med NFL’s kanske bästa defensive tackle Geno Atkins.

Bengals vinner.

 

Veckans spel

NFL Supporter samarbetar med bettingsajten Expekt. De erbjuder just nu en deal där nya spelare kan satsa mellan 100-1000 kronor på en valfri trippel. Om det inte spelet sitter? Då ersätter Expekt pengarna och du kan plocka ut dem direkt! Helt riskfritt, alltså. En bra möjlighet att arbeta ihop en schysst spelpeng utan att riskera någon förlust.

Se erbjudandet från Expekt!

Här är några odds som vi gillar den här veckan:

Chargers (+9.5) hos Eagles (-9.5): Eagles är favoriter att vinna. Men med över tio poäng? San Diego kan nog täcka veckans spread. Odds: 1,75.

Cowboys (vinnare) hos Chiefs: Chiefs imponerade första veckan. Men hur bra är de? 2,35 gånger pengarna på Cowboys är bra odds. Odds: 2,35.

Jaguars (+5,5) hos Raiders: Ett riktigt bottenmöte. Men Chad Henne kommer in istället för Blaine Gabbert och frågan är om inte veteranen gör laget bättre? Odds: 1,88.

Lions hos Cardinals (vinnare).: Detroit vann på hemmaplan mot Vikings. Men borta mot Cardinals är en tuff nöt. Odds: 2,05.

Nyheter

To Top