Raiders

Beat the: Jacksonville Jaguars

Här på Piratbloggen gör en ordentligt uppladdning genom att diskutera motståndarna och Raiders möjlighet att vinna matchen, i segmentet ”Beat the”. Denna vecka är det Jacksonville Jaguars som hälsar på i O.Co Coliseum.

Vecka 2
Jacksonville Jaguars – Oakland Raiders

Första veckan av säsongen släcker en lång törst efter riktig amerikansk fotboll, hur mycket försäsong eller SM som man tittar på. Första veckan är också tiden att göra hönor av fjädrar och dra för stora slutsatser om säsongen av på tok för lite underlag. Vi ska försöka hålla oss resonliga här, även om det är lätt att bli överdrivet exalterad över Raiders säsongsdebut förra veckan.

När de två lagen möttes förra året blev det en jämn match som inte avgjordes förrän i övertid. Imorgon, precis som då, är det Chad Henne som är quarterback för Jaguars och då lyckades de flytta bollen relativt väl. Men i slutändan vann Raiders, med nöd och näppe.

Det har hänt: Raiders förlorade med fyra bittra poäng mot tungt favoriserade Indianapolis Colts förra veckan, en match som lika gärna kunde ha slutat i vinst för Oakland. Försvaret levererade stundtals i matchen, framförallt i andra halvlek. Anfallet såg ut att kunna vara poängproducerande med den elektriska quarterbacken Terrelle Pryor vid rodret. Men som sagt, vi ska inte bli ivriga. Man mötte ett av ligans sämsta försvar, Pryor tog en del dumma beslut och försvaret släppte två touchdowns på Colts två första possessions. Väl värt att minnas!

Jacksonville såg allt annat än imponerande ut mot Kansas City Chiefs. Efter att försvaret läckt in poäng och anfallet inte lyckats producera några alls (man tog sina enda poäng i special teams), slutade matchen 28 – 2. Jaguars fick inte igång något springspel alls, tillät en hel del sacks mot Chiefs aggressiva playcalling och försvaret fick ingen press på Alex Smith (QB i Chiefs).

Mötet, matchen, männen: Jacksonville har gjort, likt Raiders, en rejäl rensning av dyra kontrakt och spelare. Likt Raiders har lämnat ett roster med luckor. Rensningen har mest gjorts på försvarssidan så Jacksonville har ingen övertygande defensiv linje och saknar ett vettigt par cornerbacks. Raiders borde utnyttja detta med att passa bollen mer än vad de vanligtvis gör. Dessutom bör de såklart låta Pryor spela lite mer read-option, vilket kommer sakta ner Jaguars redan långsamma pass-rush. Dessutom bör man involvera Marcel Reece, fullback, mer än mot Colts. Då var han bara inne på cirka 30% av de offensiva spelen. Han är ett av anfallets bästa vapen, en riktig miss-match för försvaret då han är duktig i både springspel som att ta emot bollar.

tarverDefensivt måste Raiders fortsätta som man avslutade matchen mot Colts. Det var aggressivt blitzande. Förhoppnings vågar Jason Tarver, defensiv koordinator, fortsätta på samma vis. Jaguars har gjort mycket för att få en stabil linje, vilket de också har. Men deras quarterbacks är tacksamma att stressa. Deras starter Blaine Gabbert är skadad och ersätts av Chad Henne, frågan är om det är till fördel för Raiders eller inte. Men Henne har en tendens att kasta bollen i fel situationer, så att stressa honom att kasta utan att hinna läsa av försvaret ordentligt öppnar onekligen för möjligheter att tvinga fram ett par turnovers. Den största fokusen bör ligga på att stoppa den explosiva lilla storspelaren Maurice Jones-Drew, running back. Är han i form är han en av ligans bästa på sin position. Förra veckan såg dock Jones-Drew inte alls ut att trivas i det nya zonblock-schemat som man installerat. Lite likt Raiders förra året försöker man få en traditionell power-back att spela zon. Förhoppningsvis så har han samma problem även denna match. En av Raiders största defensiva svagheter är deras spel mot springspelet. Troligen kommer man ofta spela med Tyvon Branch, strong safety, uppe i boxen för att assistera vid springspelet och lämna Charles Woodson, free safety, ensam bak i planen och lita på sina cornerbacks.

Raiders uppställning kommer vara lik förra veckan. Man kör vidare med sin ihopplåstrade offensiva linje efter alla de skador man haft. Rookien Menelik Watson är fortfarande skadad tyvärr, så Khalif Barnes får ytterligare en chans att spela left tackle. Förra veckan såg det rätt skakigt ut, men nu möter han inte en spelare av Dwight Freeneys kaliber. Man har en ny skada på en linebacker, Kaluka Maiava kommer inte spela på söndag. Senast ersatte han skadade Sio Moore, som dock verkar vara hel nu och som då får kliva in i sin första NFL-match som starter. Det ska bli riktigt kul att se honom spela och hur mycket han kommer ges tillfällen att blitza.

Publiken: Black Hole kommer koka. Om Raiders supportrar inte var tokiga innan så kommer de vara fullständigt galna när de får se publikfavoriten Terrelle Pryor. Säsongens första hemmamatch med det nya lagbygget som skänkte sånt enormt hopp förra söndagen.

Efter avblåsning: Det blir nog en jämn match mellan två lag som gärna ser en poängfattig tillställning. Båda kommer försöka låta klockan rinna iväg och förhoppningsvis vinna matchen i den fjärde kvarten. Så räkna med en spännande match ända i i de sista 15 minuterna. Min partiska åsikt är såklart att Raiders vinner. Man har ett bättre lag än Jaguars och det kommer synas. Jag tror att Pryor kommer ha en minst lika bra match som senast, mer passningsyards och fler touchdowns. Dessutom kommer galna fans hjälpa Raiders till säsongens första, av få, vinster.

Kommentarer, tankar? Lämna dem hemma, här på bloggen eller på twitter @Piratbloggen

Nyheter

To Top