Nyheter

Hungrig Brady söker hämnd

New England Patriots inleder NFL-säsongen 2015 med att välkomna Pittsburgh Steelers till Gillette Stadium. Båda lagen är potentiella utmanare och jagar en bra start på säsongen.

Över 75 procent av historiens Super Bowl-vinnare tog hem säsongens första match. Lag som inlett säsongen med en seger har enligt statistiken tagit sig till slutspel dubbelt så ofta som de lag som börjat med en förlust. Det är en kort säsong i NFL och det är viktigt med en bra start.

Säsongen inleds med Steelers hos Patriots natten mot fredag och övriga lag spelar antingen söndag eller måndag. Det kommer att bli en tuff utmaning för Pittsburgh då New England bara förlorat en match på hemmaplan de senaste två åren. Steelers saknar dessutom några av sina bästa spelare.

Missa inte veckans podcast då vi pratar om alla matcher: “Veckans NFL” på iTunes och www.veckansnfl.se.

Årets pristagare blir…

MVP: Andrew Luck, QB, Colts
Bästa offensiva spelare: Odell Beckham Jr, WR, Giants
Bästa försvarsspelare: Aaron Donald, DT, Rams
Bästa offensiva nykomling: Nelson Agholor, WR, Eagles
Bästa försvarsspelare, nykomling: Trae Waynes, CB, Vikings
Årets comeback: Adrian Peterson, RB, Vikings
Årets tränare: Chip Kelly, Eagles

TORSDAG 10/9

02:30 – Steelers hos Patriots
Tom Brady med ett hämndbegär, hemmaplan för mästarna i New England och Steelers stjärna Le’Veon Bell är avstängd. Pittsburgh och deras vassa offensiv har varit i fokus inför säsongen men det här blir en tuff utmaning direkt.
Bold prediction: Brady övertaggad. Gör misstag tidigt men leder Patriots till vinst.

SÖNDAG 13/9

19:00 – Packers hos Bears
Trots den tunga förlusten av Jordy Nelson är Packers ett av ligans bästa lag i år. Det är inte Bears. Green Bay bör trots bortaplan vinna den här matchen utan problem. Får se om John Fox lyckats få lite ordning på Chicagos försvar.
Bold prediction: Packers vinner med 10+ poängs marginal.

19:00 – Chiefs hos Texans
Bra värdemätare för två lag vars trupper skriker mittenlag. Om någon ska överträffa förväntningarna skulle det sitta bra med en positiv start på säsongen. Men det är alltid kul att se J.J Watt. Hur ska receivern Maclin passa in i Chiefs?
Bold prediction: Chiefs dödar förbannelsen med en TD till Jeremy Maclin.

19:00 – Browns hos Jets
Det har varit några tuffa veckor för de här två lagen. Jets QB sitter med krossad käke och Browns general manager och OL-tränare är avstängda. Bör bli en bra fajt på linjen mellan Clevelands offensiva linje och New Yorks försvar.
Bold prediction: Det blir minst fyra interceptions i den här matchen.

19:00 – Colts hos Bills
Indianapolis är en relativt anonym utmanare men det finns frågetecken kring försvaret. Om Bills får igång lite offensiv kan det dominanta försvaret vinna den här åt dem. Hemmafansen kommer vara i extas. Men Colts är favoriter med MVP-kandidaten Andrew Luck vid rodret.
Bold prediction: LeSean McCoy springer för 125+ yards sin första match.

19:00 – Dolphins hos Redskins
Miami har höga ambitioner i år med sin unga trupp och vårens tunga nyförvärv. Redskins har knappast övertygat. Om Dolphins vill tas på allvar i AFC East måste de vinna i Washington.
Bold prediction: Ndamukong Suh och Cameron Wake har 4+ sacks tillsammans.

19:00 – Panthers hos Jaguars
En lurig match. Panthers har tappat en del nyckelspelare och det unga Jaguars har hemmaplan. Ska Gus Bradley och tränarstaben få det här laget att klicka? Har QB Blake Bortles utvecklats?
Bold prediction: Blake Bortles kastar 4+ touchdowns.

19:00 – Seahawks hos Rams
Fruktansvärt stort överläge i linjespelet för Rams försvar gentemot en skakig offensive linje i Seattle. Men på övriga positioner är Seahawks bättre. Hur ska Pete Carroll använda Jimmy Graham? Håll ett extra öga på Aaron Donald, som jag tror kommer räknas till ligans bästa försvarare efter 2015.
Bold prediction: Vi får se två stycken TD i special teams.

22:05 – Saints hos Cardinals
Två lag som i förhandstipsen svävar runt slutspelssträcket. Saints inledde förra säsongen med två tajta förluster och vill få en bättre start i år. Men bortaplan mot, ett förvisso rätt skakigt, Cardinals är inte en lätt match. Intressant att se om Arians fått ordning på springspelet.
Bold prediction: Brandin Cooks har 150+ yards i mottagningar.

22:05 – Lions hos Chargers
Precis som i matchen ovan är det två potentiella slutspelslag som möts här. Men varken Lions eller Chargers är favorit i den egna divisionen. Två sevärda rookie-RBs i San Diegos Melvin Gordon och Detroits Ameer Abdullah.
Bold prediction: Calvin “Megatron” Johnson fångar 2+ TD.

22:25 – Titans hos Buccaneers
Ett måste för oss som gillar rookies. Årets två högst draftade spelare, quarterbacks Jameis Winston och Marcus Mariota, möts direkt. Första matchen kanske inte säger mycket om deras framtid men visst är det spännande. Personligen tror jag på dem båda.
Bold prediction: En ojämn insats från våra rookies. Men Winston kastar 3+ TD.

22:25 – Bengals hos Raiders
Oakland försöker pussla ihop en ljusare framtid och inleder säsongen med en match de faktiskt kan vinna. Vi vet ännu inte riktigt vad vi ska få se från Bengals i år. Cincinnati har en tuff utmaning att hänga med Ravens och Steelers, om de ska lyckas bör de vinna här.
Bold prediction: Raiders QB Derek Carr spelar bra. Men Bengals RB Jeremy Hill dominerar.

22:25 – Ravens hos Broncos
Två av topplagen i AFC möts direkt i Denver. Nya tränaren i Broncos, Gary Kubiak, kom precis från ett mycket framgångsrikt år i Ravens och det ska bli spännande att se vad han har gjort för förändringar i sitt nya lag. Hur ser Mannings arm ut? Kul match.
Bold prediction: Det blir få poäng. Under 40 totalt.

02:30 – Giants hos Cowboys
Klassiskt möte i östra divisionen i NFC. Två lag med både tydliga styrkor och oroande svagheter. Giants försvar ser skakigt ut och vem ska egentligen springa bollen i Cowboys? Två riktigt bra receivers i Dez Bryant och Odell Beckham Jr.
Bold prediction: Mycket poäng. Över 50 totalt.

MÅNDAG 14/9

02:10 – Eagles hos Falcons
Många undrade hur förändringarna skulle påverka Eagles. Under försäsongen har de gjort 40 poäng per match. Falcons försvar lär knappast skrämma Chip Kelly och hans nya quarterback. Vi väntar oss högt tempo och mycket poäng. Undra hur Eagles försvar står upp mot Falcons anfall?
Bold prediction: Eagles springer för 200+ yards.

04:20 – Vikings hos 49ers
En riktigt sen match för oss svenskar. Men också två fascinerande lag. Vikings och deras unga trupp är ett av de mest hajpade lagen, inte minst från vårt håll, de senaste månaderna och 49ers ställer upp med ett helt nytt lag under tränaren Jim Tomsula.
Bold prediction: Vikings får 4+ sacks. Men det blir jämnt.

Nyheter

To Top