Cardinals

Hjälte på ett sjunkande skepp

Arizona Cardinals säsong glider sakta men säkert dem ur händerna. Ett av få glädjeämnen är att de har ligans bästa running back i laget. Den tystlåtna David Johnson leder NFL i yards och touchdowns.

David Johnson var Arizona Cardinals fjärde alternativ bland lagets running backs när förra säsongen drog igång. Skador på kollegorna gjorde dock att han fick chansen tidigt och i december 2015 startade han för Bruce Arians. Johnson tog ligan med storm och de flesta förstod att det var en alldeles speciell talang som äntrat scenen.

Många anade att den ödmjuka Johnson skulle ta ännu ett steg i sin utveckling i år, i NFL-guiden pekade vi ut honom som en av ligans framtida superstjärnor. Kanske på grund av att Cardinals haft sina bekymmer som lag har han fått göra det i tysthet, men det är väldigt få offensiva spelare i NFL som varit bättre än David Johnson i år.


Johnson har bakom en mycket suspekt linje samlat på sig över 100 yards från scrimmage i alla elva matcher hittills. Han har stått för 1,534 yards och 13 touchdowns än så länge. Johnson leder NFL i både yards och touchdowns. Han är en av flera duktiga unga running backs, tillsammans med framförallt Le’Veon Bell i Steelers och Ezekiel Elliott i Cowboys, som både kan springa bollen, fånga passningar och blockera.

Trots Johnsons makalösa pålitlighet går det som sagt trögt för Cardinals. De har bara vunnit fyra av sina tio matcher och ligger redan tre matcher bakom Seattle Seahawks i den egna divisionen. Den offensiva linjen har inte spelat bra, Carson Palmer har varit en besvikelse och alla lovande unga receivers verkar ha gått upp i rök.

David Johnson, han bara maler på.


Nyheter

To Top