49ers

Allt du behöver veta från vecka 12

Vi har nu avverkat ännu en söndag som bjudit på stor dramatik. Den avslutande matchen mellan Chiefs och Broncos är bland det mer dramatiska vi upplevt på länge! Detta hände under söndagen:

Buffalo Bills – Jacksonville Jaguars 28 – 21

Jaguars hade inte gjort TD på första driven på 24 matcher. Det hade dom inte gjort i denna matchen heller om inte Bills gett dom fyra nya försök precis utanför end zone pga en penalty. Det tackade Chris Ivory för genom att omgående springa in en TD för att bryta sviten.

Efter det var det ett ställningskrig och en riktigt usel tillställning med viss dominans för Jaguars. Bills lyckades göra spel när det krävdes som mest och hade tur med domsluten i en match som slutade med Bills-seger 28-21. Bortles valde att springa mer med bollen, för totalt 81 yards. Sammy Watkins matchades sparsamt men stod för dagens längsta mottagning.

LeSean McCoy gjorde touchdowns precis innan och precis efter halvtid, den senare var en löpning på hela 75 yards på spelet som följde direkt efter avsparken.

Justin Hunters matchavgörande touchdown var trots lagkamraternas stora spel matchens mest imponerande.

Ska du välja bort en match på Game pass denna veckan så är nog ändå denna match ett givet val. Spänningen till trots så var det stundtals riktigt dålig kvalitet på spelet.

Återigen får man imponeras av tålamodet hos Jaguars ägare Shahid Khan.

Baltimore Ravens – Cincinnati Bengals 19 – 14

Justin Tucker – Ravens kicker var skillnaden i den här matchen.

Cincinnati Bengals kom till Baltimore med fem raka segrar i möten med Ravens, men man kom också utan sin allra bästa spelare, A.J Green. Utan Green, som varit en Ravens-dödare senaste åren, hade Bengals svårt att göra något mot Baltimores vassa försvar. Ravens dominerade matchen med de offensiva bristerna gjorde att Bengals var kvar i matchen poängmässigt ända till slutet. Matchvinnare blev Ravens kicker Justin Tucker som sparkade in fyra field goals. Däribland hade han tre field goals på över 50 yards (52, 57 och 54) i första halvlek. Det var första gången en kicker gjorde det under en och samma halvlek och han är en av nio sedan 1960 som klarat bedriften under en match. Ravens vann matchen med 19-14 och avancerar till 6-5, för Bengals som är 3-7-1 är säsongen nu över.

Chicago Bears – Tennessee Titans 21 – 27

Chicago Bears tvingades starta den oerfarne Matt Barkley som knappast ses som en framtidsman som quarterback. Han startade dock vasst och ordnade en touchdown på sin första drive. Sen tog Titans över. Efter 27 obesvarade poäng borde matchen varit över men Barkley var inte klar. Bears lät honom passa bollen hela 53 gånger och han hade ordnat en magnifik comeback för Bears om det inte vore för några bedrövliga tappade mottagningar av lagets receivers i slutet. Inte nog med att det kostade laget segern, det gav även Bears den mindre smickrande äran av att vara det lag med flest tappade passningar de senaste 10 åren.

John Fox måste nu se till att Bears vinner de fem sista matcherna för att tangera resultatet som hans sparkade företrädare Marc Trestman hade efter två år.

Atlanta Falcons – Arizona Cardinals 38 – 19

Med säsongen på spel öppnade gästerna med en TD på den första serien för första gången i år. Men Falcons svarade omgående och visade varför de är ligans mest poänggörande anfall. De var tillbaka i gammalt gott slag efter sin vilovecka, piggt, beslutssamt och effektivt. Cardinals försvar är topprankat men kunde inte stoppa Falcons från att rycka i andra halvlek och döda all spänning med slutresultatet 38-19. Matchens utropstecken var WR Taylor Gabriel, Falcons nyförvärv från Browns, som stod för två vackra TD:s och 75 yards.

Falcons tackade Browns via twitter, på ett kanske inte helt smakfullt sätt.

Matt Ryan har nu passat för över 200 yards i 50 raka matcher, något som ingen annan QB tidigare lyckats med.

Cleveland Browns – New York Giants 13 – 27

Det här var en lite grisig match där inget av lagen kunde springa bollen. Terrelle Pryor spelade bra för Browns och stod för flera stora spel och totalt 131 yards. McCown håller dock inte som QB och Browns hade det tufft med Giants D-line. Särskilt Jason Pierre-Paul hade en bra dag och satte regelbundet tryck på Browns quarterback. Han hade även en interception som han tog hela vägen till touchdown, en pick six. Odell Beckham Jr dödade definitivt matchen med en mottagning med många yards efter mottagningen och en efterföljande TD för att ge Giants ledningen med 14 poäng med fem minuter kvar av matchen.

Giants hänger med i toppen av NFC East som mycket väl kan skicka tre lag till slutspel som det ser ut just nu.

Browns left tackle Joe Thomas gjorde under matchen sin 10 000:e raka snap sedan han inledde sin NFL-karriär. Han har inte missat en enda snap sedan han började spela i NFL. Det och Pryors spel kan Browns glädjas över. Spelet från nyförvärvet Jamie Collins på Beckhams avgörande touchdown är däremot klart oroande.

New Orleans Saints – Los Angeles Rams 49 – 21

Goff imponerade på första driven med touchdown direkt och passade sen för ytterligare två stycken. Imponerande av rookien som tog ett steg framåt jämfört med debuten. Men vad hjälper det när Brees på andra sidan kastar för fyra och receivern Snead till och med får passa för en touchdown. Totalt sju touchdowns av Saints, varav sex i första halvlek, mot Rams annars starka försvar.

Det ryktas att Sean Peyton – Saints HC, och Greg Williams – Rams DC inte är så goda vänner efter skandalen bountygate för några år sedan, och kanske var det anledningen som gjorde att Peyton valde att köra detta spel trots en redan stor ledning.

Saints tog en nödvändig seger för att försöka hänga på Falcons och Buccaneers i divisionen.

Miami Dolphins – San Francisco 49ers 31 – 24

Dolphins lyckades knipa åt sig en vinst mot 49ers trots att de saknade tre starters på den offensiva linjen. Springspelet, som burit dem tidigare matcher, var lidande men QB Ryan Tannehill täckte upp för det med en bra match. Han och 49ers QB Colin Kaepernick stod för nästan 300 yards och tre touchdowns vardera.

Dolphins avancerade därmed till 7-4 och har vunnit sex matcher i rad. De är i allra högsta grad med i kampen om slutspelsplatser. De slåss mot divisionsrivalen Buffalo Bills och lagen i AFC West, där Broncos, Chiefs och Raiders har minst sju vinster. Dolphins behöver få tillbaka sina offensiva linjespelare om de ska utmana, de står inför tuffare motstånd än 49ers i sina avslutande matcher.

I 49ers har lagets QB Kaepernick i skymundan spelat upp sig rejält. Mot Dolphins passade han för 296 yards och 3 TD och sprang dessutom för 113 yards, nästan dubbelt så mycket som lagets running back Carlos Hyde som ändå hade en klart godkänd dag.

Houston Texans – San Diego Chargers 13 – 21

Tre interceptions av en redan ifrågasatt Brock Osweiler. Det är vad du behöver komma ihåg från den här matchen. Texans dyra rekrytering under försäsongen ser mer och mer ut som ett stort misstag. Som tur var för Osweiler gör San Diego Chargers allt för att förlora i slutet av matcherna och Texans fick chansen, men Osweiler tog död på allt hopp med en av sina tre interceptions i matchens slutsekunder.

Texans är fortfarande i topp av superjämna AFC South och Chargers är med i någon vecka till i slutspelsjakten i imponerande AFC West. Chargers rookie Joey Bosa är också med i diskussionen om årets defensiva rookie efter sju tacklingar, två QB hits, två tacklingar bakom line of scrimmage och en halv sack.

Tampa Bay Buccaneers – Seattle Seahawks 14 – 5

Bucs anfall chockstartade mot Seahawks med två touchdowns från Jameis Winston till en taggad Mike Evans. Men det var försvaret i Tampa Bay som i slutändan vann matchen. Den defensiva linjen totaldominerade Seahawks linje och pressade Russell Wilson på i stort sett varje spel. Seahawks konverterade bara en enda tredje down på hela matchen. Även special teams bidrog för Bucs och Seattle började många serier långt ned på egen planhalva. Slutresultatet blev 14-5 till hemmalaget Buccaneers.

Buccaneers har vunnit tre raka matcher för första gången på tre år, att de sista två varit mot Chiefs och Seahawks gör att man får ta laget på största allvar inför slutspurten av säsongen.

Mike Evans har nu inlett karriären med tre säsonger med mer än 1000 receiving yards. Endast A.J. Green och Randy Moss har haft bättre inledning på sina karriärer. Foto: Brian Blanco/Getty Images.

New York Jets – New England Patriots 17 – 22

Man brukar säga att rivalmatcher inom divisionen är de svåraste att förutse. De senaste sju matcherna, inklusive söndagens, mellan Patriots och Jets har avgjorts med sex eller färre poäng. Patriots hade problem att flytta bollen mot Jets starka försvar och det var tydligt att Tom Brady saknade sin snuttefilt Rob Gronkowski, ute med skada. I slutändan lyckades Patrios ändå klämma ut en vinst, mycket till hjälp av en strip sack av Chris Long som tog död på Jets chanser att komma ifatt på sin sista serie.

Det här var Tom Bradys 200:e seger i karriären. Patriots är kvar i toppen av konferensen med lika många segrar som Raiders.

Oakland Raiders – Carolina Panthers 35 – 32

Det var en uppvisning av Raiders två bästa spelare när Raiders kopplade greppet om AFC West och samtidigt släckte Panthers slutspelsdrömmar. Raiders tog ledningen tidigt med bl.a. en interception och touchdown av DE Khalil Mack. De såg ut att gå mot en komfortabel vinst, men två kostsamma turnovers i andra halvlek bjöd in Panthers i matchen igen.

Raiders QB Derek Carr stukade lillfingret på det andra spelet i andra halvlek, men återvände för att leda sitt lag till vinst. Med fem minuter kvar trampade anfallet över 90 yards för att ta ledningen med ett field goal. Sen var det dags för försvaret och Khalil Mack att avgöra. I matchens sista riktiga spel slog Mack bollen ur Cam Newtons händer och vinsten var ett faktum. Raiders har därmed nio vinster och det är första gången sen 2002 som de kommer avsluta säsongen med fler vinster än förluster.

Denver Broncos – Kansas City Chiefs 27 – 30

Sunday night football bjöd på en av årets häftigaste matcher. Den sena kvällsmatchen skulle egentligen spelats mellan Patriots och Jets men NFL’s schemaläggare flexade in denna matchen istället och kommer säkert att få en riktigt fin tårta som tack för det idag.

Alla spelade på toppen av sin förmåga i en match som avgjordes med endast fem sekunder kvar av övertiden.

Trevor Siemian, Broncos QB, var under konstant tryck, särskilt under första halvlek men lyckades ändå kasta för tre touchdowns och över 300 yards. Siemian kastade bland annat två riktiga bomber till Emmanuel Sanders i fjärde quartern när Broncos kvitterade, och sedan ytterligare en passning på 76 yards till Bennie Fowler. Von Miller gjorde även han vad han kunde, med tre sacks på Chiefs QB Alex Smith. Von Miller har nu 12,5 sacks för säsongen.

För Chiefs hade stjärnskottet Tyreek Hill en kväll han sent ska glömma. Hill stod för en ovanlig trippel när han gjorde touchdown på en passmottagning, ett springspel och en puntretur. Passmottagningen kom med 12 sekunder kvar av matchen och Chiefs kunde därefter kvittera genom en two point conversion.

Broncos var alltså 12 sekunder från att vinna matchen men hade även chansen med knappt två minuter kvar av övertid när McManus missade grovt på ett fieldgoal-försök från mastiga 62 yards. Chiefs tog över i utmärkt field position och gick enkelt ner för att avgöra med 5 sekunder kvar på klockan. Brasilianaren Cairo Santos hade inte fått nog spänning uppenbarligen, han satte den avgörande sparken från 34 yards stolpe in!

NFL har under säsongen haft problem med tittarsiffror men ingen kan ha hittat mer dramatik på någon annan TV-kanal den här kvällen.

Nyheter

To Top