Nyheter

Historisk insats av Calvin Johnson

Igår vann Detroit Lions på hemmaplan mot Dallas Cowboys i en av årets häftigaste matcher. Som vanligt stod den omänskliga receivern Calvin Johnson i fokus med över 300 yards i mottagningar.

Jag satte mig framför TVn med förhoppningar om en välspelad match mellan Dallas Cowboys och Detroit Lions med mycket poäng. Var något besviken då det i halvtid stod 10-7. Den besvikelsen blev inte långvarig då både Lions och Cowboys offensiv vaknade till liv på riktigt i den andra halvleken.

Stora snackisen innan matchen var Dez Bryants, wide receiver i Cowboys, kommentar före matchen: ”Jag kan göra allt som Calvin Johnson kan göra”. Visst kan han göra mycket, 72 yards och två riktigt imponerande touchdowns är inte illa. Men vem kommer minnas det då Johnson gör sin bästa match någonsin.

Redan i halvtid hade Johnson fångat passningar för 156 yards, nytt rekord för honom. Som vanligt så tvekade inte quarterback Matthew Stafford att kasta upp bollen till honom även om han hade två försvare mot sig, och det gav utdelning. Johnson avslutade matchen med 14 fångster, 329 yards och en touchdown; näst flest yards genom tiderna under en match. Rekordet är 336 yards och har stått sig sedan 1989.

Med cirka en minut kvar och sex poängs underläge var Detroit uträknade. Då bröt cowboys ihop totalt och släppte till två stora spel som inte ska vara möjliga då man vet att motståndaren måste passa bollen djupt. Framförallt passet för 40 yards till Kris Durham borde aldrig ha kunnat lyckas. Men ett perfekt kast straffade försvaret.

Detta följdes upp med ett pass för 22 yards till just Johnson och avslutades med att quarterback Stafford sprang in bollen från en yard på en överraskande quarterback sneak. Lions hade verkligen fotbollsgudarna på sin sida ikväll och vann trots fyra turnovers fler än Cowboys. Något som är mycket ovanligt.

Flera gånger under matchen fick Dez Bryant utbrott på bänken ocj skrek på tränare och lagkamrater, han var inte det minsta nöjd över lagets spel eller förlusten.

Det här är en match som i slutet av året kommer kommas ihåg som en av de bästa.

Resultatet innebär att Dallas ligger kvar som etta i NFC East och Detroit ligger tvåa i NFC North med lika många vinster som Green Bay Packers.

Noterat

Detroits defensive tackle Nick Fairley klev av planen två gånger med småskador.

Lions vinner trots fyra turnovers på minuskontot; andra laget sedan 2011 som lyckats med det.

Dez Bryants första fångst kom inte föränn 14 minuter in i andra kvarten.

Sean Lee, linebacker i Cowboys hade två interceptions.

Rookie Terrence Williams, wide receiver i Cowboys fångade en touchdown för fjärde matchen i rad.


Nyheter

To Top