Bears

Heljämt skägg mellan Packers och Bears

NFL har många hårdnackade rivaliteter, en av de äldsta, tyngsta och jämnaste är den mellan Packers och Bears. I morgon är det dags för den 194:e holmgången i ordningen.

Förutom att kämpa mot varandra kommer NFC North-rivalerna få kämpa mot elementen och många dueller har avgjorts i kraftig kyla och ymnigt snöande. Söndagens match på Soldier Field väntas bli ytterligare en svinkall historia med temperaturer en bra bit under nollan och isande vindar. Vissa spår till och med den kallaste matchen som någonsin spelats på Soldier Field.

Första mötet skedde för 83 år sedan och Chicago leder serien med 94 mot 93 med 6 oavgjorda. Märkligt nog har lagen gjort nästan exakt lika många poäng mot varandra genom åren. Packers 3 305 och Bears 3 304, jämnt skägg minst sagt.

Packers kan alltså utjämna i historiken vid en vinst i morgon och oddsen pekar i den riktningen med tre raka vinster och en stigande formtopp för de gröngula. Bears torskade en jämn match mot Lions senast medan Packers betvingade Seahawks hemma med 38-10 där Wilson och company hade lite att säga till om på Lambeau Field.

Green Bays stjärnquarterbacks genom tiderna har haft lätt för Chicago. Bart Starr och Brett Favre har ordentlig positiv slagsida i statistiken med 12-3 respektive 22-10. Nuvarande QB Aaron Rodgers tycks gå mitt i sina företrädares fotspår med resultatraden 13-4. Innan Favre/Rodgers-eran hade Chicago ett stort övertag i serien, ett övertag som i det närmaste är helt utjämnat nu.

Bears fans vet mycket väl hur svinkallt det kan bli på Soldier Field. Foto: Jonathan Daniel/Getty Images.

Årets säsong är dock en helt annan historia än den med två jämna lag. Bears på 3-10 har det fortsatt tufft medan Packers efter en tvivelaktig säsong nu står på 7-6 och i allra högsta grad är med i slutspelsdiskussionerna. Mötet lagen emellan i oktober slutade med Green Bay seger med 26-10. Bears får tillbaka sin WR 1 i Alshon Jeffery efter en fyra matcher lång avstängning.

Lions leder divisionen två matcher före både Packers och Vikings när Packers tre sista matcher för säsongen innebär ett intensivt matchande inom divisionen där de möter alla andra lag. Sista matchen är mot Lions i vecka 17, det kan alltså komma att bli en helt avgörande match lagen emellan beroende på vad Vikings hittar på och om Lions förlorat någon av sina två nästkommande matcher.

På tal om Vikings är numera running back Adrian Peterson struken från skadelistan och har förekommit rehabschemat. En frisk Peterson kan bli exakt vad Vikings behöver för att bärga slutspelet, även om det fortfarande är mycket kvar att spela om och Vikings offensiva linje behöver bli mer lik Cowboys och Raiders för att ge Peterson några luckor att springa i.

Oavsett Sydpolsväder och tabelläge är det ett stekhett rivalmöte som väntar mellan Packers och Bears.

Nyheter

To Top