Chargers

Gordon har spräckt nollan

(Photo by Stephen Dunn/Getty Images)

När San Diego Chargers valde running backen Melvin Gordon i den första rundan av 2015 års draft så var de flesta eniga om att det var ett bra val. Ett år senare så var buststämpeln satt av många. Nu har Melvin Gordon inlett arbetet med att tvätta bort stämpeln.

Förväntningarna var höga på Gordon, som valdes som nummer 15 i draften, men rookiesäsongen var en mörk historia. På 184 försök sprang han för blygsamma 643 yards, under 3,5 yards per försök, och 0 touchdowns. Inte heller i passanfallet lyckades Gordon hitta end zone. Det var en stor kontrast mot sista året på college då Gordon sprang in 29 touchdowns, de 2587 yardsen han sprang för var den näst högsta noteringen i collegefotbollens historia.

Men när Chargers i natt drog igång säsongen 2016 med träningsmatchen mot Tennessee Titans så fick Melvin Gordon äntligen springa in med NFL-karriärens första touchdown, en tjusig sådan dessutom. QB Philip Rivers fann Gordon med yta framför sig och 44-yards och två brutna tacklingar senare så var Gordons första touchdown på NFL-nivå ett faktum.  Även om det bara var i en träningsmatch så betyder det mycket för självförtroendet och Gordon var märkbart nöjd över bedriften då han skrek ut sin glädje. Touchdownen var Gordons första sedan sista matchen på college, det hann gå 590 dagar där emellan.

Förutom touchdownen så sprang Gordon med bollen 3 gånger och tog den 12 yards på dessa försök. Sedan fick förstauppställningen vila. Melvin Gordon pratade efter matchen om att det var mycket känslor i kroppen och att han nu vill bygga vidare på detta. Nu när han spräckt nollan kanske det lossnar.

För Chargers del är detta positiva nyheter. Kan Melvin Gordon bli den RB San Diego trodde man draftade så kommer livet bli enklare för Philip Rivers och övriga i Chargers offensiv. Dessutom kan det vara skönt att fjolårets val i förstarundan börjat levererar medan årets, DE Joey Bosa, ännu inte hittat ut på träningsbanan (Läs mer om Chargers och Bosa här).

Nyheter

To Top