Chargers

Chargers och Joey Bosa är fortfarande inte överens

San Diego Chargers valde Joey Bosa med det tredje valet i årets draft. Deras förhoppning var att få in en stjärna längs den defensiva linjen. Det var 15 veckor sen. Idag är situationen en annan. Eftersom Chargers och Bosa inte kan komma överens om hans kontrakt, är förhoppningen nu att ens få honom till träningslägret.

Joey Bosa har inte tränat med sitt nya lag San Diego Chargers, eftersom de två parterna inte har kunnat komma överens om hans kontrakt. Och det ser fortsatt mörkt ut för Chargers och Bosa. Enligt Adam Schefter har de två sidorna inte haft kontakt med varandra sedan den 28:e juli. Det kunde inte vara sämre för båda parter. Bosa är en lovande spelare men hade behövt all tid som han missat. Chargers är i desperat behov av en bra defensive end. Nu låter de pengar vara i vägen för framgång på planen.

Dispyten grundar sig i att Chargers vill ha ett kontrakt med s.k. “offsets”, vilket kan spara dem pengar ifall de släpper Bosa innan hans fjärde år. Bosa å andra sidan vill ha hela sin kontraktsumma garanterad. Utan att lägga någon värdering i vem som har rätt, så kan vi säga såhär: Om Chargers släpper Bosa innan hans rookie-kontrakt tar slut, har de betydligt större problem än några brända miljoner på lönekontot.

Bosa må vara oresonlig i sina krav på garanterade pengar, Chargers må låta sina principer komma i vägen. Välskötta organisationer låter inte en sådan här situation uppstå. Någon sida måste ge vika, här finns inga vinnare. Sen är det värt att fundera på hur allt det här har påverkat relationen mellan Bosa och Chargers.

Nyheter

To Top