Nyheter

Giants – Vikings: Chans Till Revansch

Photo by David Berding/Getty Images

Veckans fjärde Wild Card-match blir en retur från vecka 16. New York Giants åker till U.S Bank Stadium för att gästa Minnesota Vikings i vad som ser ut att kunna bli en jämn tillställning. Vi har återigen tagit fram fem framgångsfaktorer som vi tror kommer att avgöra denna match.

 

New York Giants

 

Danny Dimes

Giants quarterback Daniel Jones har tagit ett stort kliv framåt denna säsong. Han avslutade säsongen med 22 totala touchdowns och han kastade bara fem interceptions. Det är minst av alla quarterbacks med minst 16 starter. För första gången i karriären har han lett sitt Giants till ett vinnande record och slutspel, och det är än mer imponerande då han gjort det med en grupp receivers som knappt hade startat i resten av årets slutspelslag. Jones har varit effektiv hela säsong och tagit det som ges utan att tvinga fram något. Det har fungerat och så länge han fortsätter så kan det gå vägen för Giants. Vikings tillåter också näst flest passade yards per match, så det blir upp till Jones att utnyttja det. 

 

Saquon Barkley

Efter ett par tuffa år med skador är Saquon Barkley äntligen tillbaka. För en gångs skull har han haft ett skadefritt år, och som han tog vara på det. Giants hela anfall flyter genom Barkley och han är den största anledningen till den offensiva framgång som The G-men skördat. Han avslutade säsongen med 10 touchdowns och över 1300 yards på marken, vilket belönades med en biljett till pro bowl. När Giants mötte Vikings i vecka 16 hade Barkley 133 scrimmage yards och 1 touchdown. Han kommer att behöva spela minst lika bra på söndag för att det ska gå vägen. 

 

Dexter

Precis som namnen Dexter från TV-serien med samma namn har Dexter Lawrence varit rent av livsfarlig denna säsong. Lawrence valdes till karriärens första pro bowl och han har varit en av ligans absolut bästa defensiva tackles. Lawrence leder Giants i sacks och han har femte flest QB-hits denna säsong. Han är en maskin i både pass- och springförsvar och han är en spelare som gör livet svårt för motståndarna. Giants kommer behöva sätta press på Cousins på söndag och inte låta honom vänta in de stora bomberna till Jefferson och gänget, och där blir Dexter Lawrence en avgörande faktor. 

 

GaYES

När Giants mötte Vikings vecka 16 avgjordes matchen på ett field goal i matchens slutskede, och jag tror att vi kan få en liknande matchbild på söndag. Om det då blir New York-laget som får skicka ut sin kicker så gör de det med stort självförtroende. Graham Gano har varit en av ligans mest träffsäkra kickers denna säsong. Han har bara missat tre field goals på hela året och han har träffat 10 av 11 från 50+ yards. Det är betryggande att ha en som Gano i jämna matcher och jag tror att han kan bli en matchhjälte på söndag.

 

Richie James

Vikings har ett av ligans sämsta passförsvar, och detta måste Giants ta vara på. De gjorde det i vecka 16, då Jones passade för 334 yards mot dem. Majoriteten av de passningarna gick till Richie James. Fjärde års-receivern har haft karriärens bästa säsong och han leder laget i mottagna yards och mottagningar. Om vi räknar bort matchen mot Eagles vecka 18 där Giants bara spelade back-ups har James lett laget i mottagna yards de fyra senaste matcherna. Han bör ha en fortsatt stor roll på söndag och det gäller att han och Daniel Jones lyckas straffa detta porösa Vikings-försvar.

 

 

Minnesota Vikings

 

Captain Clutch

Det har varit ett bra år för Kirk Cousins. För första gången ledde han Minnesota Vikings till titeln i NFC North och han gjorde det genom att kasta för fjärde flest yards och femte flest touchdowns av alla denna säsong. Slutspelsmatcher blir ofta jämna och jämna matcher har varit Cousins specialitet detta år. De har vunnit 11 stycken så kallade “one score games” och Cousins leder ligan med hela åtta stycken matchvinnande drives i fjärde kvarten. Senast gjorde han det vecka 16 mot just Giants, och han hoppas självklart på att kunna återskapa detta på söndag.

 

JJ

Det är inte svårt att argumentera för att Justin Jefferson är ligans bästa wide receiver. Han leder ligan i både mottagningar och yards denna säsong och han har haft den bästa starten på karriären av någon receiver någonsin. 1809 yards denna säsong talar sitt tydliga språk. 133 av dem kom mot Giants, så även en touchdown. Jefferson kommer förbli en vital del av offensiven på söndag och om han fortsätter på den inslagna vägen kan det räcka långt för hans Vikings, och kanske blir det då en och annan griddy. 

 

Hunter och Smith

Minnesota Vikings knöt till sig Za’Darius Smith på den defensiva linjen inför säsongen och tillsammans med Danielle Hunter har han skapat en pass rush-duo som är en quarterbacks mardröm. De har båda två över 10 sacks och de möter nu en offensiv linje i Giants som tillåtit femte flest sacks i år. Om Hunter och Smith kan sätta press på Daniel Jones och tvinga fram lite misstag kommer det att underlätta för Vikings undermåliga passförsvar.

 

Harrison Smith

En spelare i Vikings secondary som inte har varit undermålig är safetyn Harrison Smith. Den sexfaldige pro bowl-spelaren har stått för ännu en fantastisk säsong, där han skrapat ihop 10 pass break-ups, 5 interceptions och 1 forcerad fumble på bara 14 matcher. Smith är och har länge varit en av ligans bästa på positionen, och hans näsa för turnovers kan komma väl till pass på söndag. Jag tror att matchen kommer att bli oerhört jämn, och det kan mycket väl vara turnovers som avgör. Smith kan vara den som forcerar fram en.

 

Cooking on gas

New York Giants försvar tillåter sjätte flest yards på marken av alla denna säsong, och detta vill Vikings och running backen Dalvin Cook ta vara på. Cook bevisade återigen att han är en av ligans bästa på positionen, då han stått för sjätte flest yards på marken i år. Ett effektivt springspel är ovärderligt för att förlänga drives, äga time of possession och hålla anfallet på planen. Det finns chans för en stor match för Cook på söndag och jag tror att han kommer ta den.

 

Matchen mellan New York Giants och Minnesota Vikings spelas 22:30 söndag 15/1.

Giants – Vikings: Chans Till Revansch

Nyheter

To Top