Nyheter

Dolphins – Bills: Magi i Buffalo

Photo by Billie Weiss/Getty Images

Helgens tredje slutspelsmatch blir ett derby i AFC-east mellan Buffalo Bills och Miami Dolphins. Damar Hamlins skada vecka 17 skakade om fotbollsvärlden och inte minst spelarna i Buffalo Bills. Hamlin återhämtade sig dock snabbt och så även Bills när de skapade magi i vecka 18. Kan de återskapa detta i slutspelet? Vi har tagit fram fem framgångsfaktorer för vardera lag som vi tror kommer att avgöra denna match. 

 

Miami Dolphins

 

Waddle och Hill

Det är lätt att argumentera för att Miami Dolphins har ligans bästa receiver-duo. I listan på flest mottagna yards denna säsong hittar vi Tyreek Hill på andraplats och Jaylen Waddle på sjundeplats. Hill har även näst flest mottagningar i ligan och Waddle leder ligan i yards per mottagning. De är blixtsnabba båda två och uppenbarligen extremt svårstoppade. Om Dolphins ska skörda någon framgång på söndag så måste de få igång Hill och Waddle. 

 

Next man up

Dolphins har extrema skadeproblem när de nu äntrar slutspel. Hela 17 spelare listades på deras skaderapport under onsdagen. Quarterback Tua Tagovailoa kommer att missa matchen, och han är inte den enda. Raheem Mostert bröt tummen i söndags och kommer med största sannolikhet missa matchen han med. Mostert ledde laget med 891 yards på marken denna säsong. Terron Armstead, Liam Eichenberg och Bradley Chubb var andra spelare värda att notera som inte alls deltog på onsdagens träning. Denna match kommer verkligen att testa Miami-truppens djup. Back-ups som Teddy Bridgewater och Jeff Wilson Jr kommer att vara tvungna att steppa upp.

 

My name is Jeff

På tal om Jeff Wilson Jr. Han kommer verkligen att vara tvungen att skina på söndag. Running backen kom till Miami från San Francisco vid årets trade deadline och han har acklimatiserat sig väl i Florida. Han har bildat duo med Raheem Mostert och tillsammans har de varit ett starkt komplement till Miamis explosiva passningsspel. Wilson har dock haft mer rollen som en back som kommer in vid short yardage-situationer. En så kallad closer. Mostert har ofta varit den som startar. Nu måste dock Wilson ta över även den rollen och Dolphins framgång hänger på att han gör det bra. Bills springförsvar har tillåtit tionde flest yards per springförsök under säsongens tre avslutande matcher. 

 

Defensiva linjen

Hela Dolphins defensiva plan borde börja och sluta med att göra Josh Allen obekväm. Sätt press på honom, tvinga honom till snabba passningar och limitera de stora spelen. För att lyckas med detta måste Dolphins pass rush hitta hem, och det har den potential att göra, för det finns gott om talang på den defensiva linjen. Den unga Jaelan Philips leder laget i sacks och han har tionde flest pressures i ligan. Vi hittar även en av ligans bästa defensiva tackles på denna linje, i form utav Christian Wilkins, som har nionde flest tackles for loss i år. Om Bradley Chubb sedan också kommer till spel så har vi en gedigen linje som har potential att kunna ställa till det för Josh Allen, och Miami Dolphins är beroende av att de gör just det.

 

Coach McDaniel

Mike McDaniel sågs vara ännu en ung och spännande offensiv coach från Shanahan-trädet när han värvades inför säsongen, och det startade extremt bra. Iförd pilotbrillor kallade McDaniel spel för vad som i början av säsongen var ligans mest explosiva och produktiva anfall. Skador på quarterbacken har dock kastat laget ur rytm, och den offensivt lagda McDaniel har en tuff uppgift framför sig denna vecka. Bara 49ers tillåter färre poäng per match än Bills denna säsong, och McDaniel måste hitta ett sätt att knäcka det försvaret med sin back-up QB under center. Han får gräva sig djupt ner i spelboken och plocka fram sina ess på söndag, för det kommer att behövas. 

 

Buffalo Bills

 

Josh Allen

Buffalos quarterback Josh Allen har ännu en fantastisk säsong i bagaget. Han kastade näst flest touchdowns i ligan, hela 35 stycken, och sprang in ytterligare 7. På grund av honom gjorde Bills näst flest poäng per match i NFL, bara Chiefs gjorde fler. Vi har många gånger sett hur Allen kan ta över matcher och han är den typ av spelare som kan vinna en match på egen hand. Det finns skäl att oroa sig för turnovers. Allen har kastat hela 14 interceptions denna säsong. Men hans explosiva offensiva förmåga väger ofta över. Allen kommer att bli avgörande för Bills framgång på söndag.

 

I Digg it

Stefon Diggs har återigen varit en pålitlig och extremt bra receiver och lekkamrat för Josh Allen denna säsong. Tredje flest mottagna touchdowns, fjärde flest mottagningar och femte flest mottagna yards. Det var facitet som Diggs avslutade säsongen med. Han kommer med största sannolikhet vara högst involverad på söndag, och vi vet att Allen gärna vänder sig till Diggs vid viktiga tidpunkter. Diggs avslutade säsongen med en touchdown och över 100 yards mot Patriots och jag tror att det finns goda chanser att han tar med sig den formen in i slutspelet. 

 

Matt Milano

En spelare som har haft lite av ett genombrott denna säsong är linebackern Matt Milano. I min mening har Milano varit den mest imponerande spelaren i Bills högt aktade försvar. Milano leder laget i tackles for loss och han har även en touchdown och tre interceptions till sitt namn. Den senaste kom så sent som i söndags mot Patriots. Dolphins jobbar mycket med korta crossing routes och yards after catch, så Milano lär ha att göra på söndag. Om han fortsätter hålla samma höga nivå så kan det vara direkt avgörande. 

 

Passförsvaret

Vi har nämnt Dolphins anfall, och främst deras vindsnabba receivers, och det med all rätt. Det är inte många spelare i NFL som kan hänga på Waddle och Hill när de väl fått upp farten, därför gäller det för Bills att stoppa dem innan de gör det. Det börjar med pass rushen, men den största uppgiften hamnar onekligen på deras secondary. Tre White är har jobbat sig tillbaka efter ett långt skadeuppehåll, och han avslutade säsongen med en interception. Jordan Poyer har stått för ännu en Pro Bowl-säsong. De två tillsammans med resten av försvaret har en tuff uppgift framför sig. 

 

Red Zone

Buffalo Bills har ett av ligans bästa Red Zone-försvar, något som är ovärderligt i ett slutspel. Bend but don’t break, det kallas försvarsspel som tillåter motståndare att ta lite yards men aldrig riktigt komma hela vägen in i end zone, och Bills har ligans näst bästa red zone försvar. Om de kan hålla Dolphins från end zone på samma sätt som de gjort mot lag under säsongen så ska nog Bills anfall sedan kunna städa av den här matchen relativt enkelt. 

 

Matchen mellan Miami Dolphins och Buffalo Bills spelas 19:00 på söndag. 

Dolphins – Bills: Magi i Buffalo

Nyheter

To Top