Nyheter

Genomgång av draft #2

En snabb titt på andra spelares draft är aldrig fel. Uppfattningar om var vissa typer av spelare tas, nya namn Du inte undersökt tidigare och mycket mer finns att hämta. Häng med på bloggens andra genomgång där vi sammanfattar varje runda.

Draftens upplägg är det vanliga; Snake, 60 sekunder per val & 12 spelare. Första rundan följer nedan, mina val är i fetstil.

fantasydraft21

Sammanfattning: Exemplarisk runda (fram till ni-vet-vad). Något förvånad över ’Shady’ McCoy’s höga placering men alla RB’s går att argumentera för och mot, alla är dock ’studs’.
Mina val: Om man inte väljer AP är ämnad till en ’varför lyssnade jag inte på alla andra-säsong’.
Tveksamheter: Drew Brees. Ledsen men jag godtar det inte. Personlig förhoppning kan vara anledningen, jag rekommenderar starkt att Rodgers är den första QB’n som ska gå.

fantasydraft223

Sammanfattning: Alla pålitliga RB’s försvinner i andra rundan och Aaron Rodgers blir faktiskt vald där han bör bli vald. Förutom några snedsteg flyter det på enligt färdplanen.
Mina val: Jag vet, David Wilson är inte ens en 100% säker starter vecka 1. Fantasy draft handlar om att göra det bästa av situationen och min situation var inte rolig alls. RB2 stod mellan Wilson, McFadden, Ball & Buh och jag har personliga förhoppningar för just Wilson. Tom Coughlin gillar ground game och Wilson har visat stor ’upside’. För att kontra eventuell svaghet hos RB2 införskaffar jag mig ett gediget övertag på TE.
Tveksamheter: Cam Newton #23 är det första jag lägger märke till. Hans förmåga att håva in extra poäng med benen lockar men Peyton Manning bör gå innan och Newton hade man nog kunnat chansa på att vänta en runda till med.

fantasydraft245

Sammanfattning: WR’s börjar plockas på allvar men en del RB’s som kan ha värde finns fortfarande kvar. Matthews, Ivory & Ball är spelare som har frågetecken men kan visa sig ha bra värde på en tunn position.
Mina val: Sproles är en fantastisk flex mycket på grund av Drew Brees förtroende som inte ska underskattas. Under försäsongen har han även haft en del inside runs vilket ger mig tankar om honom som en trolig backup om Wilson skulle krisa sig. Wes Welker var trevlig att se när det börjar bli knappt om WR’s.
Tveksamheter: Torrey Smith. Lovande såklart och med en ypperlig chans när varken Boldin eller Pitta finns på plan men tyvärr heter hans QB Joe Flacco. Nyligen förmögna Flacco kräver gott om svängrum och Smith är fortfarande oprövad som högst på depth chart.

fantasydraft267

Sammanfattning: Runda 7 brukar markera slutet på givna och pålitliga starters. Alla lag slickar sina sår och blickar fram emot ’sleeper’-spelare. Trots det faller Ryan till #70? #70?! TVÅ PICKS från mig var han. Övertygad om att det enbart var ett grymt spel från alla andra för att psyka mig.
Mina val:Behövde fylla min WR2-plats innan det blev för stressigt och Steve Smith är fortfarande klar ’nr 1 guy’ i Carolina även om jag såklart är orolig för hans ålder (34) och hans double coverage-frekvens i en tunn Panthers WR-trupp. Rashard Mendenhall har stor ’upside’ i det att han redan visat för Bruce Arians att han klarar av tung last (länge feature-back hos Steelers), ger mig ett hyfsat RB-alternativ på bänken.

fantasydraft289

Sammanfattning: Faktiskt något förvånad över att Flacco ens blir draftad med tanke på hur osäker hans produktion tros bli. Emmanuel Sanders lockade mig då självaste Patriots & kanske rentav Belichick var imponerade nog att ge honom ett bud (som Steelers följde upp).
Mina val: Tony Romo är min startande QB i 2 av mina 3 hittills draftade fantasy lag. Händer något honom blir det ingen rolig säsong för mig helt enkelt, men han lyckas alltid finnas där precis när jag får upp ögonen för QB’s (vilket är en bra stund efter alla andra). Greg Jennings är inte ett av mina säkrare picks, jag känner bara att det aldrig är fel att välja någon som är ’nr 1 guy’ på sin position i sitt lag. Var nära på att välja ovan nämnda Sanders istället dock.

fantasydraft21011
Sammanfattning: Min sämsta runda by far men det kommer vi till nedan. Övriga lag börjar plocka in TE’s efter bästa förmåga i en som jag tidigare uttryckt det ’minerad labyrint’ av fantasy TE’s. Shonn Greene kan få se en del redzone och visa sig ha värde – är också en del trade value för de som vill handcuffa CJ2K.
Mina val: Två spelare i ångestladdade offense, usch. Danny Woodhead tror jag kan få fler och fler touches ju längre säsongen går sålänge Matthews’ inte haft en mirakulös off season training. Utan att tänka mig för vad jag egentligen gav mig inpå, tänkte jag att Vincent Brown faktiskt nu har en seriös chans att vinna nr 1 WR i San Diego. Även i San Diego förväntas en nr 1 WR ha en måttlig produktion, tro det eller ej. Som en senare autopick ska visa var jag inte färdig med detta idioti.

fantasydraft2resten

Ovan är resten av draften, exklusive sista rundan där nästan enbart kickers valdes, och som dessvärre innebar autopick för min del. Detta resulterade i en TREDJE synd från San Diego. Om någon annan än mina tre Chargers visar sig vara lagets bästa fantasyspelare blir jag otroligt besviken (jag har ingen sympati för Matthews).

Mitt lag kan skådas nedan. Jag är överlag missnöjd men då ska jag dock komma ihåg att jag faktiskt har ett distinkt övertag på två positioner, RB1 och TE. Resten av draften fick jag en känsla av att jag konstant slickade sår och försökte repa mig efter Wilson & Steve Smith som det gjorde ont i att välja. Nåja, man ska inte klaga som #1.

fantasy2LAGET

Vad tycker DU om laget? Hör av Dig i kommentarerna eller på @anksvans.
Nästa inlägg är precis runt hörnet.

Nyheter

To Top