Raiders

Matchrapport: New Orleans Saints

På Piratbloggen går vi självklart igenom varenda match som spelas, vecka in och vecka ut. Resultatet presenteras, matchen analyseras och spelare kritiseras för vad som hände mellan nationalsången och duschen. Denna vecka var det försäsongsmatch mot New Orleans Saints.

Resultat: Saints 28 – 20 Raiders.
Raiders förlorade mot Saints med 20 – 28, ett resultat som inte är en rättvis bild av matchen. Om vi tittar på enbart den första halvleken, då båda lagen spelade med sina starters, är resultatet 7 – 20 fortfarande missvisande och smickrande för Raiders. De spelade med andra ord sämre än så.

Allt det bra: I just denna match är det svårt att hitta något. Men antalet turnovers tycker jag man kan notera. De unga reserverna i försvaret gjorde ett bra jobb i andra halvlek genom att forcera tre turnovers, en fumble som resulterade i en touchdown, ytterligare en fumble på egen planhalva och en interception på Saints planhalva. Förra året var Raiders ett av de lag som hade lägst antal turnovers i sin favör, men hoppas inte att det blir annorlunda i år. Det är en stor skillnad att sno bollen från Seneca Wallace (som blev cuttad av Saints efter matchen) och Drew Brees. Men det är ett gott tecken, framförallt om man ser till det att Raiders startspelare inte gav över bollen en enda gång under matchen. Det är något som Coach Allen verkligen vill sätta vikt vid, motståndarna ska bara få bollen vid punts och kick-offs.

En spelare som jag har hårt kritiserat är Jack Crawford, eftersom han inte är speciellt bra. Men han hade under matchen flera fina spel, bland annat en fumble-recovery och flera fina spel. Det var viktigt för honom, både att spela bra som DE och att han syntes i special teams, eftersom bra spel i ST kan rädda honom kvar på rostern.

vsSaintsAllt det dåliga: Den offensiva linjen gav inte mycket trygghet för stackars Matt Flynn när han försökte passa bollen. Saints körde visserligen en del komplicerade och fina blitzpaket vilket linjen inte alls verkade vara beredda på. Det var flera spel då en Saintsspelare fick springa fram nästa orörd, två gånger var det defensive ends. Det borde inte vara så svårt att förstå att de kommer attackera. Matt Flynn droppade bak för att kasta 22 gånger, han blev sackad 5 gånger och undvek två fallerande fickor genom att scrambla fram. Det innebär att den offensiva linjen släppte på tok för mycket press på QBn i 1/3 av spelen. Ka-ta-strof.

Men lite skit ska ges också till Matt Flynn. Inledningsvis hade han tid eftersom Saints inte var vidare aggressiva under första driven, men slarvade med att kasta två dåliga kast. Ena var helt fel timing på och kom bakom Denarius Moore (WR) och det andra kastet var på fötterna på David Ausberry (TE). Dessutom är Flynn ansvarig att läsa blitzen och förändra spelet om han inte tror att han hinner kasta bollen dit han ska. På flera spel syns det att han inte förväntade sig en blitz överhuvudtaget.

Den defensiva linjen var ju hemsk att titta på. När Saints kastar sin andra touchdown, Brees till Kenny Stills (WR) så får Brees ca. 10 sekunder på sig att kasta bollen. Raiders kör en tremansrush och skickar åtta gubbar bak att täcka passningen. saints fem man på linjen har inga som helst problem, man ser till och med hur Saints LT Charles Brown håller bort Christo Bilukidi (DT) med en hand. EN HAND! Det är pinsamt.

Man kände igen ett särdrag från det Raider som Coach Allen försöker eliminera, nämligen penalties. Det var på tok för många och flera i situationer där man verkligen inte vill åka på några yards. Jag skyller det på frustration över att matchbilden såg ut som den gjorde. Det är dock inte vidare tröstande, Raiders spelare får nog vänta sig att många matcher kan se liknande ut om de inte får ordning på den offensiva linjen.

Allt det andra: Jag vill inte tillägga för mycket, matchen var vad den var. Men en sak som kan ursäkta Raiders rätt dåliga passrush var att Jason Tarver (DC) spelade ett rätt konservativt försvar. De ville se hur sina spelare klarade sig själva på linjen, hur deras cornerbacks lyckades hålla en gubbe och om de kan få resultat utan att blitza. Det är också vanligt att man inte kör så mycket spel som avslöjar det defensiva schemat. Detta är extra viktigt för Raiders i år, då man inte har kapacitet att få press utan blitzpaket. Det är då väldigt viktigt att hålla det hemligt. Men vi fick se lite av vad Jason Tarver vill göra med sitt försvar, att förvirra anfallet något enormt. Vid flera spel så föll en spelare från den defensiva linjen tillbaka i pass-försvar och så skickade man istället en blitzande linebacker. Defensiva spel som ställs upp helt normalt men som skickar spelare på okonventionella ansvarsområden är något vi kommer se mycket av i höst. Så lite fick vi åtminstone avslöjat av vad Tarver har i åtanke.

Läckraste lädret: Bara för att ge Raiders något gott hopp och för att jag ska kunna överleva med mitt supporterskap, blir den här matchens läckraste läder när Omar Gaither gör en dykande interception. Den defensiva linjen får händerna på bollen när Seneca Wallace kastar, den studsar upp i luften och Gaither kommer flygande och plockar in den. Absolut ett fint spel. Tyvärr av reserver, mot reserver.

Det fick vara nog för den här gången. Det här var aningen sent publicerat, men det är försäsong också för Piratbloggen.

Nyheter

To Top