Nyheter

Fotbollstorsdag – Giants hos Panthers

Till den här veckans torsdagsmatch är New York Giants på besök hos Carolina Panthers. Två lag som inte har övertygat hittills. Men båda lagen har stor potential och det kan bli spännande.

Eli Manning kastade för över 500 yards förra helgen mot Tampa Bay Buccaneers. Det är inte ett positivt tecken. Man vann trots det knappt matchen och Manning kastade dessutom tre interceptions. Försvaret såg ut som det gjorde i början av förra säsongen och det verkar som att Giants hade tänkt börja lite knackigt i år igen. Det har ju varit ett vinnande recept tidigare. Man kunde inte stoppa de stora spelen i passningsspelet och den så fruktade defensiva linjen fick inte någon press på Josh Freeman. Det senare är kanske den största besvikelsen. JPP, Tuck och de andra grabbarna på linjen har inte tagit över matcherna på det sätt som många hade trott att de skulle göra. Att sedan Eli Manning är en vinnare och lagets receivers, med Hakeem Nicks och Victor Cruz i spetsen, är riktigt bra är kanske ingen nyhet.

Första matchen för Carolina Panthers lyckades man bara springa för sammanlagt 12 yards. En förskräcklig siffra för ett lag som lever på springspelet. I den andra matchen var Jonathan Stewart, running back, tillbaka och man skrapade istället ihop 215 yards på marken. Stewart kan vara en av ligans mest underskattade spelare. Det är egentligen synd för honom att Panthers envisas med att köra sin trehövdade attack där även DeAngelo Williams och quarterbacken Cam Newton ska få springa bollen ett dussin gånger per match. Nu har man dessutom kraftpaketet Mike Tolbert som är ett bra vapen nere vid mållinjen. Men Panthers är spännande att kolla på. Man kombinerar markattacken med ett explosivt passanfall. Newton är, hittills i år, den quarterback i NFL som har lyckats med flest kast där bollen har färdats minst 20 yards i luften före mottagning.

Torsdagens match – Giants hos Panthers

Det här kan bli en riktig höjdarmatch. Både Panthers och Giants har kvaliteter för att spela på en riktigt hög nivå. Giants är regerande mästare men har inte börjat säsongen bra. Man förlorade över divisionsrivalen Cowboys och ligger redan en vinst bakom Eagles, som toppar divisionen. Om man kollar på Newtons korta karriär i NFL så har han spelat riktigt bra mot tufft motstånd och det krävs om det här ska kunna gå vägen för Panthers.

En av nycklarna till den här matchen är springspelet som vi var inne på ovan. Kan Panthers stoppa Giants där så blir det tufft för Manning mot ett rätt bra secondary. Chris Gamble, cornerback, är en underskattad spelare. Men man har några svaga spelare och om Giants kan få igång ett springspel så kan man inte dubbla Cruz hela tiden, Hakeem Nicks är skadad, och då tvingas man blotta sina svagheter. Giants andra receivers måste kliva fram.

Panthers receivers har stora möjligheter att ha en bra dag mot ett svagt passförsvar i Giants. Når man inte fram till Newton med sin pass rush så kan han kasta sönder dem. Särskilt djupt. Steve Smith, Panthers receiver, kommer säkerligen att bli dubblad den mesta av tiden och det kommer att ge stora möjligheter för den unga och lovande Brandon LaFell och lagets tight end Greg Olsen.

Håll ett öga på

Brandon LaFell, receiver i Panthers, tror jag har alla möjligheter att ha en riktigt fin kväll mot Giants. Tror mycket på honom i år överlag.

David Wilson, running back i Giants, kommer att få mycket att göra eftersom att Bradshaw är skadad. Rookien tappade bollen i sin första match men har visat att han har mycket talang. Viktigt att han har en bra dag.

Jason Pierre-Paul, defensive end i Giants, är en av ligans mest spännande unga spelare. Han kan vara dominant i sin pass rush och är bra mot springspelet. Blir ännu viktigare med tanke på Giants svaga secondary.

Charles Johnson, defensive end i Panthers, har börjat säsongen bra. Han har inte fått någon sack än men har satt mycket press som inte syns i den ytliga statstiken. Kan spela en stor roll mot en svag offensiv linje.

Cam Newtons fötter är en viktig faktor. Om han kan få några spel där han tar sig runt Giants defensive ends och plockar upp bra yards i början kommer det att tvinga pass rushen att spela mer diciplinerat och hålla kanten. Det ger Newton mer tid resten av matchen.


Slutresultat

Tippar på en överraskande vinst för Carolina Panthers.

New York Giants hos Carolina Panthers: 30 – 34


Vad tror DU?

Nyheter

To Top