Draften

Första rundan för AFC North

Den första rundan i draften har passerat och jag har tittat lite extra på AFC North-lagens första kväll. Browns var väldigt aktiva och gjorde inte mindre än tre val under kvällen, lika många som divisionens övriga tre lag tillsammans. 

 

Cleveland Browns

En händelserik afton inleddes med att Browns gjorde det som alla förväntade sig, plockade DE Myles Garrett. Spelaren som alla rankat som etta gick också som etta och Browns får en väldigt talangfull pass rusher att bygga sitt försvar kring. Spekulationer inför draften handlade om att Browns skulle ta en QB istället och jag tror många fans andades ut lite när Garretts namn lästes upp.

Förhandssnacket handlade om att Browns skulle försöka trejda upp för att plocka den QB man gillade. Men istället trejdade laget ned från #12 med Texans som fanns på #25. En orsak var förmodligen att den QB som alla förmodat att Browns var sugna på, Mitch Trubisky, valdes redan som nummer två.  Med 25:e valet plockades den mångsidigt safetyn Jabrill Peppers, en spelare som jag personligen gillar och tror kommer göra stor nytta hos Browns. Cleveland fick Houstons förstarundesval 2018 och har fem val i kommande drafts två första rundor (2:1 3:2).

Kvällen var inte slut där för Browns. För Sahsi & Co trejdade in sig till val #29, precis framför TE-sugne rivalen Pittsburgh, och plockade David Njoku. I Njoku får laget en atletisk och väldigt spännande spelare.

Inför kvällens kommande rundor så har Cleveland Browns  val #52 (Runda 2) och #65 (3). Quarterback-frågan är ännu inte löst och kanske Kan Deshone Kizer vara en spelare som det finns intresse för. En som nämnts är Josh Dobbs, som kanske är mer realistisk med tanke på när  Browns väljer. Viktigaste är att fortsätta bygga på med talangfulla spelare, som gjorts under runda 1.

 

Cincinnati Bengals

Bengals valde som lag nummer 9 och hade mängder med spelare att välja på. Valet föll på den vindsnabbe John Ross, som slog 40-yards rekord vid combinen i början av mars. John Ross fyller ett need då A.J Green var väldigt ensam förra året, men han har en skadehistorik som gjort att många lag haft honom en bit ned. Marvin Lewis pratade efter draften om att Bengals gärna hade trejdat ned några platser, men att ingen ville trejda upp.

Inför kvällen har Bengals #41 (2) och #73 (3). Jag skulle tro att edge rusher likt Tyus Bowser och Jordan Willis är intressanta, liksom ILB som Zach Cunningham, Duke Riley och Raekwon McMillan. Även safety kan behövas och Marcus Maye, Budda Baker eller Marcus Williams skulle passa. Ni hör att jag tycker Bengals försvar behöver få in hjälp.

 

Baltimore Ravens

Ravens fick se samtliga tre receivers gå topp 10 och ska enligt Ozzie Newsome ha försökt trejda upp några platser utan framgång, förmodligen för att plocka Derek Barnett. Istället blev det Alabamas CB Marlon Humphrey som valdes med #16, ett val som inte är speciellt sexigt men som känns klokt. Många överraskades nog av att Ravens plockade en corner då försäsongens anskaffningar nästan enbart handlat om secondary. Från Ravens håll kom kommentarer om att Humphrey var högst på deras board och att ingen annan var ens nära. Valet har fått kritik av många fans som efterfrågat playmakers. Men Ravens har haft en filosofi att satsa på singles och doubles istället för home runs  i första rundan, alltså ta säkra kort istället för att gå efter jackpotten. Humphrey känns som ett säkert kort och han påminner en hel del om den numer 29-åriga Jimmy Smith.

Ravens har tre val under dag två, #47 (2), #74 (3) och #78 (3). Jag skulle inte bli alltför förvånad om vi får se en trejd under denna dag från de lila då positioner av need är tunna. En pass rusher och receiver bör komma in medan en OL nästan är ett måste. Edgespelare som passar är bl.a Carl Lawson, Tyus Bowser, Derek Rivers och Tim Williams. På WR finns Zay Jones, JuJu Smith-Schuster och Chris Godwin t.ex. Offensiva linjen är spelare som Cam Robinson och Forrest Lamp kvar, killar som kunde gått dag 1, men ska någon av dem bli Ravens spelare så krävs nog en trejd upp. Senare val är t.ex Tyler Moton och Dion Dawkins.

 

Pittsburgh Steelers

Steelers fick se Browns glida upp och ta David Njoku framför nosen på dem. Det påminde lite om när Ravens gjorde detsamma och tog Maxx Williams för två år sedan. Men Pittsburgh fick istället in en välbehövlig OLB i T.J Watt, en spelare som jag personligen gillar väldigt mycket ( Vilket svider lite som Ravens supporter). Min spontana känsla var att Watt inte kändes som den där Steelers typen, men Pittsburgh får in en hårt jobbande spelare som har all chans i världen att bli en stjärna i stålstaden.

Dag två har Pittsburgh val #62 (2), #94 (3) och #105 (3-comp). Jag är lite inne på att laget behöver plocka en QB för framtiden och gillar man någon av Deshone Kizer, Davis Webb eller hemmasonen Nathan Peterman så slår man kanske till. Annars är Steelers ett lag som kan sitta lugnt och vänta på att spelare ska falla till dem, truppen är stark och tjänar mer på bredd än att offra draftval för att jaga spelare. En tight end är intressant och kanske kan den skadade Jake Butt eller underskattade Jordan Leggett falla i smaken, två rätt kompletta spelare i mitt tycke. Även secondaryt skulle må bra av bredd och draftens kanske främsta nickel Jourdan Lewis eller allsidige Desmond King kan finnas kvar.

Nyheter

To Top