Nyheter

AFC West överraskar i draftens första runda

Pat Mahomes är framtiden i KC Chiefs

Igår inleddes draften och lagen i AFC West hade en händelserik tillställning. Ett av lagen flyttade upp aggressivt för att förhoppningsvis säkra organisationens framtid, ett tog hela strålkastarljuset när de valde en viss våldtäktsanklagad cornerback. Vi kikar på vad som egentligen hände under natten.

#7 Los Angeles Chargers – Mike Williams, WR
Många var säkra på att Chargers skulle välja S Malik Hooker, som ansågs vara som gjuten för hur försvaret kommer se ut under nya DC Gus Bradley. Istället valde de en offensiv strategi och plockade stora Mike Williams, WR från Clemson. Williams vinner många bollar och kräver en QB med precision, självsäkerhet och modet att våga kasta till honom trots små luckor. Det är Rivers i ett nötskal och en receiver som passar honom perfekt. Om Keenan Allen kan hålla sig hel blir Chargers anfall en kraft att räkna med i höst.

#10 Kansas City Chiefs – Patrick Mahomes, QB
Chiefs tog ett aggressivt tag om draften när de skickade årets val i första rundan (27) och tredje rundan, samt sitt förstaårsval nästa år för att hoppa upp till #10. Väl där valde de den fysiskt begåvade, men likväl oslipade, Pat Mahomes, QB från Texas Tech. Mahomes har skjutit upp draftbrädorna i NFL senaste tiden som älskar hans armstyrka, atletiska förmåga och moral. Han hamnar i en perfekt situation – växa bakom Alex Smith med Andy Reid som sin personliga mentor.

#20 Denver Broncos – Garett Bolles, LT
Inte helt förvånande valde Broncos en offensiv linjespelare, deras mest uppenbara hål i truppen. De var nära att få TE OJ Howard, som snöpligt nog gick ett val tidigare, och som var högt på deras bräda. Tröstpriset var att först dyka in i buffén av offensiva linjespelare och då valde de LT Garett Bolles, Utah. Han är en atletisk, lättfotade best som kommer passa utmärkt i Broncos zonbaserade linjespel. Att han är 25 år gammal och ändå rätt oerfaren är en varningsflagga, men får de en kapabel starter i 10 är de mer än nöjda.

#24 Oakland Raiders – Gareon Conley, CB
Det var många överraskningar under natten, men Oakland tog kanske priset. De valde CB Gareon Conley, en av årets bästa cornerbacks. Men han är under utredning, anmäld för våldtäkt. Raiders, som tidigare avfärdat spelare med denna typ av bakgrund, tog en rejäl chansning. Frias han får de en spelare som på många brädor ansågs vara draftens näst bästa cornerback. Döms han är det en PR-mardröm för Oakland. Det fanns många andra spelare på flera svaga positioner för Raiders, varför såväl fansen som experter överraskades.

Nyheter

To Top