Nyheter

Fantasybloggens inför vecka 4

Running backs orsakar misär efter misär och min tight end fick inte se en enda target. Lugn, fantasybloggen tipsar om ett par namn att lägga på minnet.

Jag erkänner att jag var något för hög på Stevan Ridley, NE RB, innan säsongen började. Statistiken talade för honom, Patriots var #1 i rushing TD förra säsongen m.m. Att bänka honom är ju klart ett alternativ, speciellt veckan då han möter ett Falcons D som inte släppt till mycket för RB’s. Trots det var han för många ett så pass högt val att man helt enkelt inte kan bänka honom.

Lika förväntansfull som jag var för Ridley var jag även för Trent Richardson, IND RB (det där ser konstigt ut). Hos Browns var han en tidig besvikelse men visade sin talang och potential som fantasy RB förra veckan i Indianapolis. I och med Ahmad Bradshaw’s skada bör han se ännu fler chanser i söndagen, och jag tror han utnyttjar det.

Samma Colts möter ikväll det ständigt underlägsna Jacksonville Jaguars, men bli inte rädd för det om du är en stolt ägare av Maurice Jones-Drew. Genom säsongerna har han oftast spelat bra mot Colts och kan vara en sleeper som RB2 eller flex.

Saknar du en RB? Jag rekommenderar (återigen) starkt Bilal Powell, NYJ RB. Hans konkurrent, Chris Ivory, är dessutom oklar för spel.

Självklart avslutar jag med att klaga på Arian Foster, HOU RB. Som ägare har man inget val, man måste i princip starta honom, trots att han spelar mot Seahawks D och förlorar carries mot Ben Tate.

Att poolen Wide Recievers är svårtippad är ingen nyhet men nu för tiden kan det vara svårt att veta just vem i ett lag som kommer få flest targets. Tacka gudarna för att Antonio Brown, PIT WR, äntligen levererade poäng – men förvänta dig inte samma kalas mot Vikings i London.

Varför ser du en bild på Torrey Smith, BAL WR, ovan? Ofta är jag inte snäll mot hans QB Joe Flacco och är därför inte snäll mot Torrey, men just denna vecka gillar jag båda två. Buffalo Bills D ger upp enorma mängder pass yards i kategorin 15+ yards passes, Torrey Smith kan fånga djupa bollar. Klart!

Behöver du något uppfriskande? Demarius Moore, OAK WR, har ’sleeper’-potential om Terrelle Pryor kan ta sig ut på planen.

Bland tight ends har dimman inte lättat. Kanske sitter du fortfarande suktandes efter att Rob Gronkowski, NE TE, ska bli aktiv (är han det så starta honom för guds skull!). Annars kan en hjälpande hand eller två i dimman uppskattas: Coby Fleener, IND TE, & Heath Miller, PIT TE.

Ovan ser ni två quarterbacks jag gillar denna veckan. Tony Romo, DAL QB, har i mina ögon varit fantastisk denna säsong. I många av mina ligor draftades han bland de 3 sista quarterbacks. Robert Griffin III, WSH QB, har alldeles för stor ’upside’ för att ens börja tänk på ordet bänk. Han möter Oakland, kom igen. Tony Romo? Han möter Chargers, kom igen. Kanske kan han & Jason Witten utnyttja en viss rookie linebacker?

Vänd på steken i Romo’s match mot Chargers och du hittar Philip Rivers, SD QB. En för tillfället glödhet sida av steken som i skrivande stund är en topp 5 fantasy QB. Misstänksam bör man givetvis vara, men om du behöver något uppfriskande är han ett givet alternativ.

Tills nästa vecka, våga lita på dina höga draftval – i värsta fall har du i alla fall en rolig (och tragisk) historia att berätta..

Vi ses nästa vecka!

 

Nyheter

To Top