Nyheter

AFC dominerar inför vecka fyra

NFL Supporter har noterat en spännande trend. Den påstått svaga AFC dominerar NFC i år. Vi får se om det håller i sig när vi tar en titt på, och tippar, alla veckans matcher.

Det var några år sedan vi talade om AFC som den dominerande halvan av NFL. Den gängse åsikten är att det är i NFC vi hittar majoriteten av ligans bra lag. Men frågan är om inte den balansen håller på att ändras. Om den inte redan har gjort det. Tre veckor in i säsongen har lagen från AFC vunnit tolv av fjorton uppgörelser med NFC. Det är ett rätt överlägset facit.

Quarterback-spelet har börjat att jämna ut sig medan man i AFC har spelat bättre försvarsspel än i NFC. En annan trend som vi har nämnt tidigare är att det har varit många jämna matcher. Den statistiken fick sig en törn förra veckan men vi ser fortfarande väldigt många lag som kommer ifatt i fjärde kvarten och vänder till vinst. Det har varit en oförutsägbar säsong hittills med flera vanligtvis dominanta lag som har varit väldigt ojämna. Det bidrar till spänningen som vi hoppas håller i sig.

Se tabellen inför vecka 4

Mattias, Erik och Richard har tippat alla veckans matcher.

 

Söndag 19:00: Baltimore Ravens hos Buffalo Bills

Ravens visade sig verkligen från sin rätta sida när de dominerade Texans förra helgen. Det går inte att säga riktigt samma sak om Bills. Den här matchen spelas i Buffalo och det kan nog jämna ut oddsen en aning. Men det är inte någon lång resa från Baltimore och frågan är hur enkelt det kommer att vara för E.J Manuel och hans unga lagkamrater att göra poäng på Ravens. Bills stjärna C.J Spiller kommer till start men dras med lite skador. Det lutar ändå mot att det här kan bli en defensiv kamp utan särskilt mycket poäng.

Den defensiva linjen i Bills, med Dareus och två stycken Williams, bör kunna vinna fajten på linjen och Flacco har som bekant inte särskilt många receivers att kasta till. Baltimore får, efter sin insats förra söndagen, anses vara favoriter men om Bills kan fortsätta att hålla nere antalet turnovers kan de hänga kvar till slutet. Då kan vad som helst hända.

Ravens vinner.

 

Söndag 19:00: Cincinnati Bengals hos Cleveland Browns

Bengals spelar inte särskilt bra. Men de har så pass mycket talang i laget att de vinner ändå. Det kommer dock inte att hålla i längden. Browns fick ett lyft förra veckan då de vann mot Vikings på bortaplan, trots att ledningen precis bytt bort lagets running back Trent Richardson och att reserven Brian Hoyer startade som quarterback. Försvaret i Cleveland fortsätter att spela riktigt bra. Joe Haden, cornerback, och de nya värvningarna gör matcherna jämna.

Men det här är en chans för Bengals att bygga lite självförtroende. Om Cincinnati på allvar vill vara med och konkurrera så måste de vinna mot skadeskjutna bottenlag. Det är dags för Dalton att börja ta över matcher, som en quarterback bör kunna göra. Han har ett grymt lag omkring sig och kan ta Bengals långt om han höjer sin nivå. Har dock mycket skador i sitt secondary.

Bengals vinner.

 

Söndag 19:00: Chicago Bears hos Detroit Lions

Det här är en riktigt spännande match. Green Bay började säsongen med ett tufft schema och har bara lyckats vinna en match. Det betyder att Bears och Lions just nu ligger etta och två i NFC North. Båda lagen känns bättre än förra året. Bears har hittat en fungerande strategi i sin offensiv och Lions verkar vara stabilare än på ett tag. Både Jay Cutler och Matthew Stafford, quarterbacks, spelar bättre än vi har sett dem göra på ett tag.

Chicago känns som det bättre laget men marginalen är så pass liten att Detroit kan göra det här riktigt spännande på hemmaplan. Bears stora receiver bör få bra matchups mot ett något suspekt, men förbättrat, secondary i Detroit. Det ska bli kul att se Bears två rookies på den högra sidan av den offensiva linjen, Kyle Long och Jordan Mills, när de ställs inför sin tuffaste uppgift hittills. Det här kan bli en av veckans bättre fajter.

Bears vinner.

 

Söndag 19:00: Seattle Seahawks hos Houston Texans

Vi vet redan vilket lag Seahawks är på hemmaplan. Där har de vunnit tio raka matcher, inklusive årets utklassning av 49ers. Men på bortaplan har de inte varit lika svårslagna. Houston Texans åkte på en rejäl uppläxning av Ravens förra veckan och har hittills inte hittat sitt spel. Här har de en fantastisk chans att visa vad den här årgången går för genom att vinna över ett mycket bra lag inför hemmapubliken. Texans har under långa stunder spelat bra, och rankar i toppen i de flesta kategorier när det gäller yards, men de har varit ineffektiva. Arian Foster fortsätter att snitta under fyra yards per försök medan hans reserv Ben Tate har sett betydligt bättre ut. Rookien, receivern och den personliga favoriten DeAndre Hopkins har varit väldigt bra hittills i år.

Seattle har en del skador längs den offensiva linjen och det kan bli lite problem eftersom J.J Watt, Texans defensive end, fortsätter att se ut som ligans bästa försvarsspelare. Men samtidigt möter de kanske NFL:s bästa försvar i Seahawks. De är riktigt bra i passförsvaret, med Richard Sherman och hans stora kompisar, och även rätt vassa i springförsvaret med en tung linje. Så det gäller att spela på topp för att producera framåt. Det här känns också som en veckans mest intressanta fajter. Den sänds klockan 19.00 på TV10.

Seahawks vinner.

 

Söndag 19:00: Arizona Cardinals hos Tampa Bay Buccaneers

Dessa två lagen stod tillsammans för 10 poäng förra veckan. Förhoppningsvis får vi se fler poäng i helgens match. Coach Greg Schiano i Buccaneers har valt att bänka quarterback Josh Freeman till förmån för långhalsade rookien Mike Glennon då han inte vart nöjd med Freemans spel den här säsongen. Glennon slängs direkt in i hetluften mot ett riktigt spännande secondary i Cardinals. Running back Doug Martin hoppas nog komma igång lite bättre efter en svag inledning för Tampa Bay.

Arizona är på jakt efter sin andra seger för säsongen efter en tuff förlust förra veckan. Coach Arians kommer fortsätta ge bollen i händerna på quarterback Carson Palmer och låta honom kasta för fullt mot Fitzgerald, Roberts och Floyd. Cardinals springspel var inte en faktor förra matchen, och kommer inte vara det så länge Palmer träffar sina receivers och håller nere antalet turnovers.

Cardinals vinner.

 

Söndag 19:00: Indianapolis Colts hos Jacksonville Jaguars

Colts vann stort förra veckan och har inga planer på att förlora borta mot Jaguars. Detta blir första matchen för Indianapolis nya running back Trent Richardson då han har haft en hel träningsvecka med laget bakom sig. Han kommer definitivt vara en större del av offensiva koordinatorn Pep Hamiltons planer än han var förra veckan. Den nya dimensionen med Richardson i springspelet kommer även öppna upp ytor för quarterback Luck att passa bollen på; en av de kommer ha en stor match. Jaguars har inte haft mycket att hurra för den här säsongen. Lagets första pick i draften, right tackle Luke Joeckel har inte spelat speciellt bra och coach Bradley vill nog se honom höja sig rejält. Running back Maurice Jones-Drew har inte kommit igång än efter att ha sprungit för flest yards i ligan för två år sen. Är han för gammal?

Colts vinner.

 

Söndag 19:00: Pittsburgh Steelers mot Minnesota Vikings

Årets första match på Wembley i London spelas mellan två lag som fortfarande jagar sin första seger för säsongen. Vikings running back Adrian Peterson har sagt att han inte är nöjd med sin säsong hittills trots att han är påväg mot 1,500 yards för säsongen. Steelers har spelat bra i passförsvaret så coach Frazier kommer nog hellre ge bollen till Peterson än lägga den i händerna på quarterback Matt Cassel, som ersätter den skada Ponder.

Pittsburgh har inte lyckats få igång sitt springspel än och det lär nog inte hända i den här matchen heller. De väntas ha fått tillbaka sin running back Le’Veon Bell, som draftades för att starta, men frågan är hur mycket de vågar spela honom. Quarterback Roethlisberger har fått tillbaka sin kelgris Heath Miller så de är troligt att deras passpel kommer igång bättre efter att hittills bara förlitat sig på Antonio Brown, som dock skött sig mycket bra.

Steelers vinner.

 

Söndag 19:00: New York Giants hos Kansas City Chiefs

New York Giants har inlett säsongen riktigt dåligt och har haft stora problem på båda sidor om bollen. De har inte hittat en pålitlig running back och deras försvar tillåter enorma yards i passningsspelet. Denna vecka möter de Kansas City Chiefs, som i ren motsats har klickat överallt. De spelar en bollsäker och felfri fotboll. För att vinna över Chiefs gäller det att tidigt ta poäng och sätta anfallet under press.

Än så länge lever Chiefs på en stabilitet som erbjuds av försvarets dominanta spel. Om Giants kan få ordentlig fart på anfallet, vilket det finns potential till, och starta matchen med en explosion hamnar man i en match där Chiefs måste jaga poäng. Då kanske man kan tvinga fram misstag och överraska hemmalaget.

Chiefs vinner.

 

Söndag 22:05 New York Jets hos Tennessee Titans

Titans tog hem en vinst på matchens sista drive ledd av quarterback Locker som enligt många sitter lite löst. Han kommer få det betydligt mycket tuffare mot Jets i veckan som spelar riktigt bra försvar så här långt. Running back Chris Johnson har vart den största delen av Titans anfall hittills men ställs här mot en riktigt tuff defensiv linje med Muhammad Wilkerson och Sheldon Richardson i täten.

Rookie quarterback Geno Smith har visserligen lett laget till två segrar av tre möjliga. Smith har dock kastat två interceptions (6) för varje touchdown (3) och det måste ändras om laget vill ta sig till slutspel. Även i New York har springspelet haft det tufft där man varierar mellan att ge bollen till Chris Ivory, som dock är skadad, och Bilal Powell.

Jets vinner.

 

Söndag 22:25: Dallas Cowboys hos San Diego Chargers

Förra veckan fick Dallas Cowboys verkligen fart i anfallet och fortsätter man i samma takt kan man störa Chargers försvar, som tillåtit mycket poäng under säsongens första matcher. Dez Bryant är en stor och storspelande wide receiver i Cowboys som skapar bekymmer för alla försvar. För att vinna behöver Cowboys däremot sätta stopp för Chargers anfall.

De borde spela aggressiv fotboll och pressa Chargers wide receivers på linjen. Chargers behöver kontrollera Dez Bryant för att vinna och undvika att skapa misstag. När Dallas spelade mot Giants första veckan släppte de mycket yards centralt och djupt, där måste Chargers försöka att hitta ytorna. Det passar bra att låta veteranen Antonio Gates, tight end, arbeta på.

Cowboys vinner.

 

Söndag 22:25: Washington Redskins hos Oakland Raiders

Washington Redskins har sett riktigt dåliga ut under början av året, men har nu sin bästa chans att vinna sin första match. De har haft problem att få igång både anfallet och försvaret. Ledare som Robert Griffin III, quarterback, och Brian Orakpo, linebacker, måste kliva fram och vara storspelande förebilder för sina lagkamrater och på så sätt ge laget lite energi.

Raiders försvar har haft svårt att stoppa springspel, vilket Redskins är duktiga på. Själva är också Raiders ett lag som gärna springer och kontrollerar matchtempot. Det blir en match som kommer att avgöras på linjen, i matchen mellan den offensiva och defensiva linjen i respektive lag. Det ska bli kul att Raiders unga quarterback Terrelle Pryor, som spelat riktigt bra hittills i år.

Redskins vinner.

 

Söndag 22:25: Philadelphia Eagles hos Denver Broncos

Philadelphia Eagles möter för tredje veckan i rad ett lag från AFC West och har förlorat de tidigare två. Nu möter man det bästa laget i Denver Broncos, och en tredje förlust hägrar. Eagles höga tempo har inte fungerat lika bra mot lag som spelat bra försvar, vilket Broncos är kapabla till att göra. Dessutom kommer Eagles få svårt, hur snabba och explosiva de än är offensivt, att hänga med Broncos anfall. Ett anfall som än så länge kört över sina motståndares försvar och verkar nästintill ostoppbara. Det blir ytterligare en vinst för lyckliga Denver-fans.

Broncos vinner.

 

Söndag 02:30: New England Patriots hos Atlanta Falcons

Här får vi se två av ligans skickligaste quarterbacks i en duell. Det lär bli en match full med passningar och stora spel. Patriots odraftade receiver Kenbrell Thompkins fick en tuff start på säsongen men spelade bättre förra veckan, det krävs om Brady ska leda laget till fler segrar den här säsongen. Tight end Rob Gronkowski kan göra sin comeback den här matchen, ännu en god nyhet för Brady. Falcons kan nog festa en del på New Englands secondary med sina skickliga receivers. Patriots har alltid vart bättre på att stoppa springspelet än passningsspelet, något som Atlanta nog inte har något emot då de helst skulle passa bollen varje försök efter att ha fått running back Steven Jackson skadad. Falcons har dock en backup running back i Jason Snelling som är skicklig på att fånga bollen också. Atlanta har skador på många av sina nyckelspelare men förlorar sällan på hemmaplan.

Falcons vinner.

 

Måndag 02:40: Miami Dolphins hos New Orleans Saints

Två obesegrade lag som ska försöka spräcka den andres nolla. Båda lagen är något av en överraskning, men ändå ingen helt otänkbar början på säsongen. När de nu möts blir det en skickligt försvar i Miami mot ett farligt anfall i Saints som blir huvudattraktionen. Passanfallet är som vanligt farligt och Miamis cornerbacks kommer få en jobbig kväll. Dolphins har en väldigt bra defensiv linje som inte tillåter mycket springyards, så Saints kommer nog kasta mer än vanligt. Det kan ge Cameron Wake, defensive end i Dolphins, möjlighet att få in ett par smällar på Drew Brees, quarterback i Saints. Det måste man för att ha en chans i denna match.

Saints vinner.

 

Vilovecka: Green Bay Packers, Carolina Panthers

 

Vad ska DU se för matcher den här veckan?

Nyheter

To Top