Nyheter

En tung start på året

Första måndagen på året kallas inom NFL för Black Monday. Det är då som organisationerna gör sig av med tränare och ledare som misslyckats. 2013 blev ett rekordår i antal avskedningar.

Kanske beror det på framgångarna som nya tränare har haft i NFL på senaste tiden. Som Jim Harbaugh i San Francisco 49ers. Kanske blev det en kedjereaktion? När det blev klart att ett par lag skulle göra en storstädning så hängde resten bara på. Klart är i alla fall att fler huvuden föll på ”Black Monday” i år än på de tidigare tre åren tillsammans.

Följande huvudtränare har fått packa väskan.

Andy Reid, Philadelphia Eagles

NFL Supporter skrev på Twitter (@nflsupporter) att Andy Reid skulle få sparken från sitt jobb redan någon timme efter matchen i söndags. Det var väntat och rätt besult. Det är en bra tränare som dock har misslyckats att nå den där efterlängtade Super Bowl smat visat upp dåliga resultat de senaste två åren. Det var dags för en förändring.

Chan Gailey, Buffalo Bills

Gailey anses vara något av ett offensivt geni. Men det här laget har inte lyft på många år. Rätt beslut om man vill få in en ny kultur i organisationen.

Romeo Crennel, Kansas City Chiefs

Älskad av spelarna. Fick bara ett år på sig men med ett så väldigt talangfullt lag kan man inte förlora fjorton matcher.

Pat Shurmur, Cleveland Browns

Lite trist att Shurmur får gå eftersom Browns trots allt har visat en hel del livstecken i år. Även Tom Heckert, general manager, fick sparken. Man kan inte direkt påstå att Shurmur har varit särskilt framgångsrik men han fick bra två år på sig innan resan tog slut.

Ken Whisenhunt, Arizona Cardinals

Whisenhunt är en respekterad tränar som har tagit Arizona till sin enda Super Bowl och vunnit en tidigare med Steelers. Men i slutet av året såg det nästan ut som att Whisenhunt försökte få sparken. Hanteringen av lagets quarterbacks har varit förskräckligt dålig. Men lita på att han snart får ett nytt jobb.

Lovie Smith, Chicago Bears

Det här förvånade och upprörde en del. Inte mig. Bears har haft problem att ta sig till slutspel under Smith. Försvaret har varit lysande men offensiven och quarterback-situationen har inte varit hans starka sida. Inte ens sedan Cutler kom har det fungerat. Många bitar på plats för den som tar över dock.

Norv Turner, San Diego Chargers

Trots en respektabel mängd vinster under sina sex år så har Turner aldrig lyckats att smälta fansens hjärtan i San Diego. Norv väntas dock få ett bra jobb rätt kvickt.

I riskzonen

Ron Rivera, Carolina Panthers

Mike Mularkey, Jacksonville Jaguars

Nyheter

To Top