Nyheter

Ed Reed lämnar Baltimore

Så blev det klart. Ed Reed har kommit överens med Houston Texans om ett nytt avtal på två år. Ravens hyllade safey lämnar laget där han har spelat hela sin fantastiska karriär.

Det har varit några tuffa månader för fansen i Baltimore. Tur att de har en färsk Super Bowl att trösta sig med. Först gick deras älskade Ray Lewis i pension och nu lämnar Ed Reed Baltimore bakom sig. Safetien har kommit överens med Houston Texans om ett kontrakt på två år. Alla papper är ännu inte påskrivna men Reed sade själv att allt är så gott som klart.

Ed Reed är en av de bästa spelarna i ligans historia. Han är självklar i Hall of Fame, precis som sin lagkamrat Lewis. Reed exploderade in i ligan med 21 interceptions på sina tre första säsonger. Så har det fortsatt. Quarterbacks har varit tvungna att planera för den spelintelligenta safetien som alltid verkade få händerna på bollen. På elva säsonger i Baltimore samlade Reed på sig 61 inteceptions.

Det är klart att det svider i fansens hjärtan. Det är stora och charmiga profiler som har lämnat laget. Men för fotbollslaget behöver inte förlusten vara lika tung. Ed Reed är inte samma spelare som han en gång var. Tyvärr, säger jag, för att Reed är en spelare som är lätt att tycka om. Men det finns åtminstone tio andra spelare på samma position som är bättre till nästa säsong.

Men Reed kan fortfarande erbjuda ett lag en djup kunskap om spelet, ledarskap och ett halvdussin interceptions per år. Dessutom vet man att en spelare har en legendarisk status när hans nya defensiva koordinator, med 37 års erfarenhet som tränare i NFL, twittrar med ett barns entusiasm efter att ha fått höra om övergången.Vad tror DU att Ed Reed kan erbjuda Houston Texans?


Nyheter

To Top