Nyheter

Draftens stjärnor – del 2

Del två där vi listar de största stjärnorna i draften är här. De spelare som konsekvent har toppat alla listor och kommer att gå i första rundan. Draftens stjärnor. Spelare som Von Miller, Da’Quan Bowers och Marcell Dareus.

Listan nedan är över de spelare som det varit mest “buzz” omkring. Spelare det snackas om. Urvalet är godtyckligt, och begränsat. Ordningen är slumpvis vald.

Draftens stjärnor del 1


Marcell Dareus, defensive end, University of Alabama

Marcell Dareus är ett av de absolut hetaste namnen i 2011 års draft. Han förväntas gå topp 5 och det finns till och med de som tror att han kommer att gå som nummer ett till Panthers. Dareus hoppar av skolan för att göra sig tillgänglig för årets draft. Han vill kunna hjälpa sin familj som har det rätt tufft. Pappan dog när Marcell var sex år och under skoltiden har han bott både med sin tränare från high school och en värdfamilj under collegetiden.

Dareus är en flexibel spelare. Han har roterat på många olika positioner under sin tid i college. Han är en stor kille på 1.91 och 145 kilo tung. Men trots sin storlek är han mycket rörlig. Han imponerade mycket på sin NFL combine-träning med att springa sina 40 yards (ca 36 meter) på 4.93. Han gjorde också mycket bra ifrån sig på de andra övningarna, särskilt de där han fick användning för sina kvicka fötter.

I college har Dareus spelat i ett 4-3-försvar, som många NFL-lag kör och tros kunna anpassa sig till NFL rätt enkelt. Det gör honom till ett hett villebråd för de lag som kämpar med sitt försvar, och de lagen har ofta en bra draftposition.

Ett par klipp där Dareus visar upp lite av sin snabbhet:
Von Miller, linebacker, Texas A&M

På sina två sista collegesäsonger samlade Von Miller på sig 27.5 sacks och närmare 40 tacklingar som resulterade i förslust av yards för motståndarna. Han fick äran ”All-american” båda säsongerna. Ett epitet som tilldelas de allra bästa spelarna i landet. Miller väntas gå topp 5 i draften. Allra troligast kommer han att gå till Bills på plats 3. Oavsett var han hamnar så är de flesta överens. Miller är inte bara den bästa linebackern i draften, han är en av de bästa spelarna totalt.

Miller tros kunna klara övergången från collegenivå till NFL rätt smidigt. Han har de egenskaper som lagen letar efter. Han är explosiv, han är stark och klarar av alla olika uppgifter som han måste axla i spelet. I fystesterna på NFL Combine dominerade Miller. Han placerade sig topp tre i nästintill samtliga tester. Hans största fördel är hans pass rush, att ge sig efter moståndarnas quarterback. Han har visat i sin karriär hittills att han kan tackla. De tvivel som finns kring Miller är att han inte är lika bra att stoppa bollbäraren i springspelet eller på att täcka i pass-spelet.

Von Miller hyllas i en video efter att ha vunnit ”Butkus Award”
Prince Amukamara, cornerback, Nebraska Cornhuskers

Nu har det blivit dags för draftens enda kunglighet. Namnet Prince Amukamara är mer än ett häftigt artistnamn, det vittnar om att släkten har blodsband till kungligheter i Nigeria. Och ni kan ju gissa vad hans syster heter, ja just det, Princess. Flera av syskonen är riktigt duktiga atleter och beskrivs som hårt arbetande och ödmjuka. Något som säkerligen klingar väl hos framtida arbetsgivare.

Det finns många bra cornerbacks i draften. Peterson och Amukamara är de två högst rankade av dessa. Amukamara slog igenom 2009 med en riktig höjdarsäsong. Han hade bland annat två sacks och fem interceptions. Amukamara är stor och snabb, dessutom är han riktigt bra på att byta riktning utan att tappa fart.

Han är också en före detta running back så han är van att hantera bollen. Om han kommer in framför sin motståndare finns det en god chans att han kniper bollen. Hans storlek är också något som gynnar honom, stark och med långa armar att arbeta med.

NFL Supporter har tidigare tipsat om en video med Amukamara:

Amukamara och Williams får CB-träning
Da’Quan Bowers, defensive end, Clemson University

da'quan bowers

Da’Quan Bowers är en spännande spelare på flera plan. Han är en av de bästa spelarna i hela draften och har nämnts som en kandidat att gå som nummer ett, men det verkar inte som att han kommer att gå i den absoluta toppen. Bowers har problem med sitt högra knä och enligt rykten har det avskräckt flera av lagen som väljer i toppen.

Men å andra sidan ligger det i lagens intresse att låta andra lag tro att de tycker att spelaren är sämre än vad de egentligen gör. Men visst finns det bekymmer, även fast Bowers operation sägs ha varit lyckad. Det kommer att bli mycket intressant att se hur långt ner han kommer att falla. Något lag kan göra ett riktigt kap.

Da’Quan Bowers är en maskin, 2010 hade han 16 sacks. Och då är han ändå inte en utpräglad pass rusher. Hans egentliga specialitet är när motståndarna springer med bollen. Men potentialen är enorm. Bowers är explosiv och stark på samma gång, en fysisk spelare på alla sätt. I college dominerade han med sin styrka genom att slita ner bollinehavaren med en hand eller genom att flytta på försvarsspelare och bryta linjen.

Da’Quan Bowers är på många sätt redan tillräckligt bra för NFL och om han kan fortsätta utveckla sina svagare sidor kan han bli en dominant spelare även på den allra högsta nivån.

Lite highlights med Bowers:

Nyheter

To Top